Om Sikker kommunikation på dit barns Apple-enhed

Hvis dit barn modtager eller forsøger at sende fotos eller videoer, der kan indeholde nøgenhed, advarer Sikker kommunikation barnet, så barnet får mulighed for at forblive sikker, og kommer med nyttige ressourcer.

Sikker kommunikation hjælper med at beskytte dit barn mod at se eller dele fotos eller videoer, der indeholder nøgenhed.

• Hvis Sikker kommunikation registrerer, at et barn modtager eller forsøger at sende denne type fotos eller video, slører det fotoet eller videoen, før dit barn kan se emnet på sin enhed.

• Sikker kommunikation giver også vejledning og aldersrelevante ressourcer, der kan hjælpe barnet med at træffe et sikkert valg, herunder muligheden for at kontakte en person, der er tillid til.

Sikker kommunikation bruger maskinlæring på enheden til at analysere vedhæftede fotos og videoer og afgøre, om et foto eller en video ser ud til at indeholde nøgenhed. Da fotoene og videoerne analyseres på dit barns enhed, modtager Apple ikke en indikation af, at der blev registreret nøgenhed, og får derfor ikke adgang til fotoene eller videoerne.

Hvis du vil sikre, at dine indstillinger for Sikker kommunikation synkroniseres på tværs af enheder, skal du opdatere alle enhederne i din familiedelingsgruppe til den nyeste softwareversion, før du ændrer indstillingerne for Sikker kommunikation.

Sikker kommunikation i Beskeder kræver iOS 15.2 eller nyere, iPadOS 15.2 eller nyere, watchOS 9 eller nyere eller macOS Monterey 12.1 eller nyere. Sikker kommunikation i andre apps starter i iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 eller macOS Sonoma. Hvis du vil have adgang til al tilgængelig beskyttelse, skal du opdatere dit barn enheds til den nyeste software.

Sikker kommunikation er tilgængelig for børnekonti, der er logget ind med deres Apple-id og er en del af en familiedelingsgruppe.

Slå Sikker kommunikation til eller fra i indstillingerne for Skærmtid

Fra og med iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 og macOS Sonoma er Sikker kommunikation slået til som standard. Du kan justere indstillingen Sikker kommunikation for dit barns konto i indstillingerne for Skærmtid.

1. Åbn indstillingerne for Skærmtid:

• iPhone eller iPad: Gå til Indstillinger > Skærmtid.

• Mac: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærmtid.

2. Vælg navnet på et barn i din familiegruppe.

3. Vælg Sikker kommunikation.

4. Slå Søg efter fotos med følsomt indhold til eller fra. Du skal muligvis indtaste adgangskoden til Skærmtid for enheden.

Slå Sikker kommunikation til i Indstillinger for iPhone for at registrere nøgenfotos eller -videoer på dit barns enhed.

Hver gang dit barn opdaterer en enhed, hvor der er logget ind med deres Apple-id på iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma for første gang, slås Sikker kommunikation til igen for alle deres enheder.

Hvis Sikker kommunikation registrerer et foto, der ser ud til at indeholde nøgenhed

Sikker kommunikation kan registrere nøgenfotos og -videoer i disse apps og tjenester:

• På dit barns iPhone eller iPad: Beskeder, AirDrop, kontaktplakater i Telefon- og Kontakter-appen, FaceTime-videobeskeder, og når dit barn vælger et foto eller en video, der skal deles i nogle tredjepartsapps.

• På dit barns Mac: Beskeder, og når dit barn vælger et foto eller en video, der skal deles i nogle tredjepartsapps.

• På dit barns Apple Watch: Beskeder, Kontaktplakater i Telefon- og Kontakter-appen samt i FaceTime-videobeskeder.

Hvis Sikker kommunikation fastslår, at et foto eller en video, dit barn har modtaget eller er ved at sende, ser ud til at indeholde nøgenhed, slører Sikker kommunikation fotoet eller videoen, viser en advarsel om, at det kan være følsomt, og tilbyder måder at få hjælp på.

Måder at få hjælp på

Sikker kommunikation giver barnet flere måder at få hjælp på, herunder at forlade samtalen, blokere kontakten, forlade en gruppebesked og få adgang til onlinesikkerhedsressourcer, og forsikrer barnet om, at det er okay, hvis barnet ikke vil se fotoet eller videoen, eller hvis barnet vil forlade samtalen.

Når Sikker kommunikation registrerer et foto eller en video, der kan indeholde nøgenhed, slører det fotoet eller videoen, før dit barn ser det.

Send en besked til en person, de har tillid til

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning har barnet mulighed for at sende en besked til en voksen om fotoet eller videoen. Hvis barnet er under 13 år, beder Sikker kommunikation barnet om at starte en samtale med sin forælder eller værge.

Sikker kommunikation beder dit barn om at starte en samtale med en forælder eller værge, når det registrerer indhold, der kan indeholde nøgenhed.

Hvis barnet vælger at se eller sende et foto eller en video, der indeholder nøgenhed

Hvis barnet vælger at se eller sende fotoet eller videoen, beder Sikker kommunikation barnet om at bekræfte handlingen og foreslår alternativer, hvilket igen forsikrer barnet om, at det er i orden ikke at deltage, og at der er mere hjælp til rådighed.

Hvis dit barn vælger at se eller sende indhold, der kan indeholde nøgenhed, sørger Sikker kommunikation for, at barnet er tryg ved dette valg.Sikker kommunikation sikrer, at dit barn træffer et valg, som det føler sig tryg ved.

Om Advarsel om følsomt indhold

Du kan også slå Advarsel om følsomt indhold til på dine Apple-enheder for at hjælpe dig med at undgå at modtage uønskede nøgenfotos eller -videoer.

Læs mere om Advarsel om følsomt indhold

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.