Hvis du vil købe en brugt iPhone

Læs om, hvordan du undersøger en brugt iPhone.

Hvorfor købe en brugt iPhone?

Apple designer produkter, der holder længe, og giver brancheførende enhedssupport til softwareopdateringer. Det betyder, at en iPhone holder længere end andre smartphones*, og en brugt iPhone kan være en fantastisk måde at blive ejer af en iPhone på.

Hvis du køber den online

• Køb fra en pålidelig sælger.

• Sæt dig ind i returpolitikken. Sørg for at sætte dig ind i, hvor lang tid du har til at returnere den brugte iPhone (hvis det skulle være nødvendigt), af hvilke årsager du kan returnere den, og hvordan du returnerer den.

• Find ud af, om sælgeren certificerer deres brugte enheder, og hvad processen indebærer. Du bør kunne læse om deres certificeringsproces, og hvad de undersøger, inden de sælger en brugt enhed.

• Hvis det er muligt, bør du undersøge, om den brugte iPhone har nogen fysiske skader, batteriets tilstand og den brugte iPhones historik angående reservedele og service.

• Hvis den brugte iPhone er låst med Aktiveringslås, skal du ikke købe den. Læs om Aktiveringslås.

• Undersøg den brugte iPhone, når du får den. Hvis den ikke er i den stand, du forventede, så returner den.

Hvis du køber den personligt eller undersøger den efter købet

Du bør undersøge den fysiske tilstand af den brugte iPhone, og om den fungerer korrekt. Du bør også kende batteriets tilstand.

Tjek den for skader

Alvorlige skader kan påvirke funktionaliteten af den brugte ​iPhone.

1. Fjern om nødvendigt coveret og alt tilbehør fra den brugte iPhone.

2. Tjek den for ridser på skærmen.

3. Tjek siderne og bagsiden af den brugte iPhone for ridser, skrammer og buler.

4. Undersøg Lightning-stikket for skader eller snavs.

Tænd for den brugte iPhone

Du bør se enten låseskærmen, skærmen med "Hej" eller skærmen "iPhone er låst til ejeren".

Hvis den brugte iPhone ikke tænder, kan batteriet være afladet. Prøv at oplade den brugte iPhone. Hvis batteriet ikke oplades, skal du ikke købe den brugte iPhone.

Hvis du ser låseskærmen

Lås den brugte iPhone op ved at skubbe opad fra bunden af skærmen (på en iPhone med Face ID) eller trykke på knappen Hjem (på andre iPhone-modeller).

Hvis den brugte iPhone er beskyttet med Face ID, Touch ID eller en adgangskode, og du er hos sælgeren, skal du bede vedkommende om at slette den brugte iPhone, så du kan teste den. Sælgeren skal muligvis følge trinene i Det skal du gøre, før du sælger, bortgiver eller bytter din iPhone eller iPad.

Når du låser den brugte iPhone op, og du ser startskærmen, kan du begynde at teste et par ting.

Hvis du ser skærmen med "Hej"

Hvis du ser teksten "Hej" på skærmen på forskellige sprog, er den brugte iPhone blevet slettet. Du vil ikke kunne teste den i denne tilstand, så du bliver nødt til at indstille den og herunder aktivere den.

Læs om, hvordan du indstiller en iPhone

Når den brugte iPhone er indstillet, og du ser startskærmen, kan du begynde at teste et par ting.

Hvis du ser skærmen "iPhone er låst til ejeren"

Hvis du ser "iPhone er låst til ejeren", når du tænder den brugte iPhone eller afbryder vågeblus, og du er sammen med sælgeren, skal du bede vedkommende om at indtaste adgangskoden for at slå aktiveringslås fra. Aktiveringslås er designet til at forhindre andre end ejeren i at bruge en iPhone.

Køb ikke en iPhone, hvis den har aktiveringslås slået til.

Hvis du har købt den brugte iPhone online, og du ser skærmen "iPhone er låst til ejeren", skal du returnere den brugte iPhone.

Læs mere om aktiveringslås

Når du ser startskærmen

Når du ser startskærmen, er du klar til at teste et par ting på den brugte iPhone.

Startskærmen med indbyggede apps

Find ud af, om nogen dele er blevet udskiftet

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Om.

2. Tjek iOS-versionen. Hvis det er 15.2 eller en nyere version, så kan du afhængigt af iPhone-modellen, og om en del er blevet udskiftet, muligvis se afsnittet "Historik for service og reservedele" efter serienummeret.

Sådan læser du afsnittet Historik for service og reservedele:

• Hvis en del er mærket Ægte Apple-reservedel, er delen blevet udskiftet med en ægte Apple-reservedel ved hjælp af originale Apple-dele og -processer.

• Hvis en del er mærket Ukendt reservedel, betyder det, at installationen er ufuldstændig, eller at delen enten er blevet erstattet med en uoriginal del, har været brugt eller installeret i en anden iPhone tidligere eller ikke fungerer som forventet.

Skærmen Indstillinger > Om, der viser historik for service og reservedele

Tjek batteriets tilstand

På iPhone 6 og nyere modeller med iOS 11.3 og nyere versioner vises batteritilstand og en anbefaling om at udskifte batteriet, hvis dette er påkrævet. Du kan finde dem i Indstillinger > Batteri > Batteritilstand (hvis du har iOS 16.1 eller nyere, kan du finde dem i Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og opladning).

Du kan se, om funktionen til ydeevneadministrering, som dynamisk administrerer den maksimale ydeevne for at forhindre uventede nedlukninger, er slået til (denne oplysning er kun tilgængelig for batterier, der er udskiftet ved hjælp af originale Apple-dele og -processer).

Du kan se batteriets maksimale kapacitet, og om der er vigtige batterimeddelelser, herunder om batteritilstanden er forringet. Oplysninger om batteritilstand er ikke tilgængelige for ukendte eller uoriginale batterier.

Læs om batteri og ydeevne for iPhone

Find ud af, om den brugte iPhone er låst til en operatør

Gå til Indstillinger > Generelt > Om. Hvis teksten "Ingen SIM-begrænsninger" vises ud for SIM-lås, er den brugte iPhone ikke låst. Hvis du ser navnet på en operatør, kan denne iPhone kun bruges med den pågældende operatør.

Læs om, hvordan du får en iPhone låst op, så den kan bruges med en anden operatør

Opret forbindelse til Wi-Fi

Prøv at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, hvis du har adgang til et.

Hvis du beslutter dig for ikke at købe den brugte iPhone eller at returnere den, skal du sørge for at få den til at glemme Wi-Fi-netværket.

Tjek knapperne

1. Når den brugte iPhone er indstillet og låst op, skal du trykke på knapperne for lydstyrke op og lydstyrke ned og tjekke, at du ser en bekræftelse på skærmen.

2. Brug Ring/Lydløs-knappen, og bekræft, at du ser feedback på skærmen.

3. Tryk på sideknappen. Den bør låse den brugte iPhone.

Test kameraet

1. Åbn appen Kamera, og tag et par billeder.

2. Tjek billederne, og bekræft, at motiverne er skarpe og i fokus.

3. Optag en video, og se den – og tjek igen for eventuelle problemer.

Læs om nødvendigt, hvordan du bruger kameraet, i Grundlæggende oplysninger om kameraet på iPhone.

Test højttalerne

1. Skub Ring/Lydløs-knappen fremad – mod enhedens skærm – så den orange farve ikke er synlig.

2. Gå til Indstillinger > Lyde (eller Indstillinger > Lyde & haptisk feedback), og træk mærket Lydstyrke på ringetoner og advarsler frem og tilbage et par gange. Hvis du ikke hører nogen lyd, kan der være et problem med højttaleren.

Læs om Ring/Lydløs-knappen

Test mikrofonen

1. Åbn appen Memoer.

2. Tryk på knappen Optagknappen Optag, sig et par ord, og stop derefter optagelsen.

3. Når du afspiller memoet, bør din stemme kunne høres klart og tydeligt. Hvis dette ikke er tilfældet, kan der være et problem med højttaleren.

Tjek skærmen

1. I appen Indstillinger skal du trykke på Skærm & lysstyrke.

2. Træk mærket til højre eller venstre for at justere lysstyrken.

* Se: Turner, Ash, "2020 - 2021’s Phone Depreciation Report" (Rapport om nedskrivning af telefoner, 2020-2021), BankMyCell; Cunningham, Andrew, "iPhone vs. Android: Which Is Better for You?" (iPhone mod Android: Hvilken passer bedst til dig?), New York Times Wirecutter, 27. januar 2021; "Smartphone Depreciation Calculator" (Beregning af nedskrivning for smartphones), SellCell.