iPhone 15-skærm

Før du begynder

Advarsel

Værktøj

• 6,1" reparationsholder

• Tapeskærer

• Værktøj til fjernelse af klæbemiddel

• Justerbar holder til opvarmet skærm

• Skærmpresse

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Armatur til fjernelse af opvarmet skærm

• Varmebestandige handsker

• Kapton-tape

• Melaminsvamp

• Micro stix-bit

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Momentnøgle (grøn, 0,45 kgf cm)

• Torx-sikkerhedsbit

Forsigtig

• Sluk din iPhone, før du begynder reparationen. Hvis du ikke gør det, vil skærmen og delene blive beskadiget. Hvis du ikke kan slukke din iPhone, skal du følge trinnene i slutningen af denne artikel, før du udfører reparationen.

• For at undgå at beskadige objektiverne må du ikke røre ved TrueDepth-kameraet eller dele i nærheden.

• Rør ikke bagsiden af skærmen. Berøring af bagsiden af skærmen kan påvirke billedkvaliteten.

Vigtigt

Afmontering

1. Brug en momentnøgle og Torx-sikkerhedsbitten til at fjerne de to sikkerhedsskruer, én fra hver side af USB-C-stikket. Læg skruerne til side.

2. Brug armaturet til fjernelse af opvarmet skærm til at opvarme skærmklæbemidlet. Se betjeningsvejledningen Armatur til fjernelse af opvarmet skærm for at få flere oplysninger.

3. Fjern din iPhone fra armaturet til fjernelse af opvarmet skærm, og anbring den i reparationsbakken.

4. Brug tapeskæreren til at skære langs siderne og toppen af din iPhone, indtil skærmen er fri.

• nullForsigtig: Vip ikke skærmen mere end 5 grader for at undgå at beskadige skærmens flexkabler.

• Indsæt reparationsholderens sugekopper i åbningerne i reparationsholderen. Vip skærmen op mod sugekopperne. Tryk på den øverste og nederste kant af skærmen for at fastgøre den til sugekopperne.

• Bemærk: Symbolet i bunden af holderen angiver den retning, skærmen skal løftes i, og den side, sugekopperne skal placeres i.

• nullForsigtig: For at undgå at beskadige kabinettet eller skærmen skal du sikre dig, at de indvendige skærmklemmer er frigjort, før du vipper skærmen op.

• nullForsigtig: Undgå at beskadige flexkablerne, når du vipper skærmen op.

5. Brug en momentnøgle og Micro stix-bitten til at fjerne de to trilobeskruer, en fra inddækningsstikket til skærmen og en fra inddækningsstikket til lyssensoren. Læg skruerne til side. Fjern inddækningsstikket til skærmen og inddækningsstikket til lyssensoren. Gem inddækningerne til genmontering.

6. Løft enderne af skærmens og lyssensorens flexkabler ud af stikkene. Hold skærmen i kanterne. Træk i tapperne på sugekopperne for at frigøre dem fra skærmen. Læg derefter skærmen med forsiden nedad på en ren, flad overflade.

Genmontering

1. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

2. Brug en ESD-sikret pincet eller værktøjet til fjernelse af klæbemiddel til at samle klæbemidlet til skærmen op. Træk derefter klæbemidlet i en 45-graders vinkel for at fjerne det. Gentag denne proces, indtil al klæbemidlet er fjernet fra omkredsen af kabinettet.

• nullForsigtig: Rør ikke ved TrueDepth-kameraet, jordingsfjedre eller dele i nærheden.

3. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at rense alt overskydende klæbemiddel fra kabinettet og kun af kanterne på skærmen.

• nullForsigtig

• Undlad at berøre andre dele af skærmglasset med ethanol- eller IPA-servietterne. Ethanol og isopropylalkohol kan beskadige skærmen og påvirke billedkvaliteten.

• Undlad at bruge værktøjet til fjernelse af klæbemiddel til at rense skærmen.

4. Efterse jordingsfjedrene på de viste steder. Hvis en jordingsfjeder er bøjet eller beskadiget, skal du fortsætte til trin 5. Ellers skal du gå videre til trin 9.

5. Vær opmærksom på retningen af den jordingsfjeder, du vil udskifte. Brug en ESD-sikret pincet til at holde den bøjede eller beskadigede jordingsfjeder. Brug derefter en momentnøgle og Micro stix-bitten til at fjerne trilobeskruen fra jordingsfjederen.

6. Find den korrekte nye jordingsfjeder i henhold til diagrammet.

• 923-10034 (1)

• 923-10033 (2)

• 923-10035 (3)

• 923-10036 (4)

• 923-10037 (5)

7. Brug en ESD-sikret pincet til at placere den nye jordingsfjeder. Brug derefter den sorte momentnøgle og Micro stix-bitten til at installere en ny trilobeskrue (923-10032) i jordingsfjederen.

• Bemærk: Den øverste højre jordingsfjeder bruger to trilobeskruer (923-10032).

8. Hvis andre jordingsfjedre er bøjet eller beskadiget, skal du gentage trin 5-7 for at udskifte dem. Fortsæt derefter til trin 9.

9. Undersøg de indvendige skærmklemmer for skader, før de monteres igen. Sørg for, at de indvendige skærmklemmer sidder i en 90 graders vinkel og ikke er bøjet eller beskadiget.

• Vigtigt

• Hvis de indvendige skærmklemmer er beskadigede, skal du muligvis udskifte skærmen.

• Hvis du installerer en ny skærm, skal du trække den beskyttende foring af fra toppen og undersiden af den.

10. Undersøg gitteret til tophøjttaleren og de to skumblokke til højttaleren. Hvis en af skumblokkene mangler eller er beskadiget, skal du forsætte til trin 11 for at udskifte gitteret til tophøjttaleren. Hvis skummet er intakt, skal du springe til trin 14.

11. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne gitteret til tophøjttaleren fra kabinettet. Brug værktøjet til fjernelse af klæbemiddel til at rense al overskydende klæbemiddel fra kabinettet.

12. Fjern foringen fra bagsiden af det nye gitter til tophøjttaleren, og sæt det på plads ved at justere det med udskæringen i kabinettet.

13. Brug den sorte pind eller den ESD-sikrede pincet til at trykke gitteret på plads.

14. Fjern beskyttelsen fra toppen og undersiden af klæbemidlet til den nye skærm.

15. Tilpas klæbemidlet til erstatningsskærmen til kabinettet. Sørg for, at de øverste huller i klæbemidlet flugter med samlingen på TrueDepth-kameraet.

• nullForsigtig: Sørg for, at du har fjernet alt overskydende klæbemiddel fra skærmen og kabinettet, før du påfører klæbemidlet til den nye skærm.

16. Erstatningsskærmens klæbemiddel har en udløserforing øverst, i midten og i bunden. Tag fat i tappen på den nederste udløserforing. Træk derefter langsomt den nederste udløserforing (1) ud under klæbemidlet (2), mens du trykker klæbemidlet på kabinettet.

• Vigtigt: Fjern ikke den øverste udløserforing endnu.

• Nederste udløserforing (1)

• Klæbemiddel (2)

• Bemærk: Den nye selvklæbende erstatningsskærm til din model kan se anderledes ud end på illustrationen, men trinene er de samme.

17. Undersøg klæbemidlet til skærmen for at sikre, at det er placeret på hylden i kabinettet. Hvis klæbemidlet ikke er korrekt placeret på kabinettet, skal du gentage genmonteringstrin 2 og 3. Gentag derefter genmonteringstrin 14-17 med nyt klæbemiddel til skærmen.

18. Brug den sorte pind til at fastgøre klæbemidlet til skærmen til kabinettet. Flyt den sorte pind rundt langs kanten af kabinettet mindst tre gange for at sikre, at klæbemidlet er fordelt ligeligt.

• nullForsigtig

• Undlad at berøre TrueDepth-kameraet, mens du påfører klæbemidlet til skærmen.

• Undgå at beskadige gitteret til tophøjttaleren eller skumblokkene. Hvis gitteret eller skumblokkene er beskadigede, skal du udskifte gitteret.

19. Fjern den øverste udløserforing som vist.

• Vigtigt: Fjern ikke den midterste udløserforing endnu.

• Øverste udløserforing

20. Indsæt sugekopperne i reparationsholderen.

21. Tilpas den venstre kant af skærmen til den venstre kant af kabinettet. Tryk derefter forsigtigt langs skærmens kanter for at fastgøre den til sugekopperne.

22. Tryk enderne af flexkablet til skærmen og flexkablet til lyssensoren fast i stikkene. Pres jævnt langs længden af stikkene.

23. Placer inddækningsstikket til skærmen og inddækningsstikket til lyssensoren over enderne af flexkablerne.

24. Brug den grønne momentnøgle og Micro stix-bitten til at installere to nye trilobeskruer (923-09821), en i inddækningsstikket til skærmen og en i inddækningsstikket til lyssensoren. Tæl to klik.

25. Fjern den første strimmel af den midterste udløserforing (1) med uret, og start nederst på kabinettet. Fjern den anden strimmel (2) mod uret. Fjern den tredje strimmel (3) med uret.

• Vigtigt: Undgå at berøre komponenterne til TrueDepth-kameraerne og komponenterne omkring dem.

• nullForsigtig: Den tredje strimmel af den midterste udløserforing løber under to flexkabler. Sørg for ikke at beskadige flexkablerne, mens du fjerner udløserforingen.

• Midterste udløserforing

26. Undersøg skærmens klæbemiddel for at sikre, at det sidder i den rigtige position og ikke er beskadiget eller krøllet. Hvis klæbemidlet er beskadiget, skal du fjerne det og påføre et nyt.

27. Træk i dupperne på sugekopperne for at frigøre dem fra skærmen. Vip skærmen ned, så den hviler på kabinettet.

28. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

29. Tryk på alle fire hjørner af skærmen samtidigt. Tryk derefter langs skærmens kanter, indtil det klikker, og skærmen flugter med kabinettet.

• nullForsigtig: Sørg for, at flexkablerne ikke er fastklemt mellem skærmen og kabinettet. Tjek kanterne på skærmen for ujævnheder eller huller. Hvis skærmen ikke flugter, skal du gentage alle fjernelsestrin og kontrollere flex-kablerne for skader. Gentag derefter genmonteringstrin 1-29, før du fortsætter til trin 30.

• Hævede kanter

• Kanter i korrekt position

30. Placer reparationsholderen med iPhone i skærmpressen og skærmen vendt opad. Træk stangen ned, indtil skærmpressen låser.

31. Vent, indtil skærmpressen bipper, og dens timer viser 0. Træk stangen (1) ned, og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

32. Fjern reparationsholderen fra skærmpressen.

33. Brug den blå momentnøgle og Torx-sikkerhedsbitten til at installere to nye sikkerhedsskruer, en på hver side af USB-C-stikket. Når du installerer skruerne, skal du trykke let ned på skærmen ved USB-C-stikket. Tæl fem klik, mens du installerer hver skrue for at sikre, at skruen er skruet helt fast.

• Bemærk: Brug skruen i den farve, der passer til din model.

• Sort (923-09817)

• Blå, grøn, lyserød, gul (923-09818)

• nullForsigtig: Hvis skruerne ikke flugter, skal du fjerne skruerne og lægge dem til side. Gentag derefter trin 33 for at installere et nyt sæt sikkerhedsskruer. Hvis de nye skruer stadig ikke flugter, skal du gentage alle trin til fjernelse og genmontering.

Vigtigt

Afhængigt af den udskiftede del er reparationsassistenten muligvis tilgængelig på enheden for at fuldføre reparationen. Læs om, hvordan du starter reparationsassistenten.

Bemærk: Hvis du ikke har kørt reparationsassistenten, kan enhedens historik for service og reservedele vise delstatussen "afslut reparation", og Apple-diagnosticering til Selvbetjeningsreparation kan vise delstatussen "ukendt".

Alternativ procedure

Kun i det tilfælde, at du ikke kan slukke din iPhone, skal du udføre følgende trin, før du fjerner skærmen:

1. Følg alle trinnene for at fjerne glasset bagpå.

2. Anbring Kapton-tape over batteristikket på bundkortet.

3. Tryk enden af flexkablet til glasset bagpå fast til stikket.

4. Tilslut ikke batteriets flexkabel endnu.

5. Monter ikke den øverste og nederste inddækning eller det selvklæbende glas endnu.

6. Placer glasset oven på kabinettet. Fjern kabinettet fra reparationsholderen. Placer derefter kabinettet i reparationsholderen igen med skærmen opad og USB-C-stikket vendt mod udskæringen.