Lydkort til iMac (24", 2023)

Før du begynder

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• 3,5 mm hex-topnøgle (923-06029)

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-sikret pincet

• Nylonværktøj (sort pind)

• Støttekilesæt (076-00507)

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit (923-07593)

• Torx T6 70 mm-bit (923-07592)

Se en komplet liste over værktøjer, der kræves til alle reparationer.

Forsigtig

Flexkablet til afbryderknappen forbindes til lydkortet. Beskadigelse af flexkablet til afbryderknappen kræver en udskiftning af kabinettet.

Afmontering

1. Anbring kabinettet med bundkortet opad.

2. Løsn forsigtigt klæbemidlet mellem lydkortets og afbryderknappens flexkabel og kabinettet. Brug den sorte pind, hvor det er nødvendigt, til at løsne klæbemidlet.

3. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke og holde "PUSH"-knappen på ZIF-stikket (zero-insertion force) til lydkortet og afbryderknappen fast på bundkortet (1). Skub derefter enden af flexkablet til lydkortet og afbryderknappen ud af stikket (2).

4. Løft forsigtigt flexkablet til lydkortet og afbryderknappen for at få adgang til ZIF-stikket til lydkortet, der er placeret i nærheden af kabinettets kant. Brug derefter den flade ende af den sorte pind til at trykke og holde "PUSH"-knappen på ZIF-stikket til lydkortet (1). Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i enden af flexkablet og skubbe det ud af stikket (2).

5. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de fire 3IP-skruer fra Wi-Fi- og Bluetooth-antennen.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

6. Flyt forsigtigt Wi-Fi- og Bluetooth-antennen til side for at få adgang til skruerne til lydkortet. Brug derefter den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer fra lydkortet.

• 923-10012 (1)

• 923-09775 (2)

7. Brug 3,5 mm hex-topnøglen til at fjerne 3,5 mm hex-skruen (923-09774) fra lydkortet.

8. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og Torx T6-bitten til at fjerne de to T6-afstandsskruer.

9. Vip låseenheden på afbryderknappens stik op (1). Brug derefter en ESD-sikret pincet til at skubbe enden af flexkablet til afbryderknappen ud af stikket på lydkortet (2).

•  Forsigtig: Vær forsigtig, når du håndterer flexkablet til afbryderknappen. Kablet er en del, der ikke kan fjernes. Hvis det beskadiges, skal kabinettet udskiftes.

10. Indsæt den flade ende af den sorte pind under lydkortet som vist for at løsne klæbemidlet mellem lydkortet og kabinettet (1).

11. Flyt derefter den sorte pind op og ned som vist (2, 3) for at løsne det resterende klæbemiddel mellem lydkortet og kabinettet.

12. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at trække lydkortet op og fjerne det fra kabinettet.

Genmontering

1. Hvis du monterer et nyt lydkort, skal du fjerne de tre stykker selvklæbende bagsider fra det nye lydkort.

2. Indsæt lydkortet i kabinettet.

•  Forsigtig: Sørg for, at flexkablet til afbryderknappen ikke sidder fast under lydkortet, før du fortsætter til næste trin.

3. Juster lydkortet, så stikket til hovedtelefoner flugter med hullet i kabinettets yderside.

4. Indstil momentværdien på den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 11,5 Ncm.

5. Brug den sorte pind til forsigtigt at skubbe lydkortet mod venstre side af kabinettet, mens du bruger den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere en 3IP-skrue (923-09775) i lydkortet (1).

6. Brug den sorte pind til forsigtigt at skubbe lydkortet mod venstre side af kabinettet, mens du bruger 3,5 mm hex-topnøglen til at genmontere 3,5 mm hex-skruen (923-09774) i lydkortet (2).

7. Brug den sorte pind til at skubbe flexkablet til lydkortet mod kabinettet som vist for at rette flexkablet ind efter skruehullet i kabinettet.

8. Sørg for, at afbryderknappens flexkabel flugter med dets stik (1). Hvis det flugter, skal du trykke på lydkortets flexkabel i det viste område (2) for at fastgøre det til kabinettet. Fortsæt derefter til næste trin. Hvis afbryderknappens flexkabel ikke flugter med dets stik, skal du gentage trin 7 og 8.

9. Behold momentværdien for den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle på 11,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere en 3IP-skrue (923-10012) i lydkortet.

10. Tryk på lydkortets flexkabel i de tre viste områder for at fastgøre det til kabinettet.

11. Skub enden af flexkablet til afbryderknappen ind i stikket (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

12. Skub enden af lydkortets flexkabel ind i ZIF-stikket til lydkortet, der er placeret i nærheden af kabinettets kant.

•  Advarsel: Sørg for, at flexkablet til lydkortet er sat helt ind i ZIF-stikket til lydkortet. Et delvist tilsluttet flexkabel kan forhindre computeren i at tænde.

13. Skub enden af flexkablet til lydkortet og afbryderknappen ind i ZIF-stikket til lydkortet på bundkortet.

14. Tryk langs flexkablet til lydkortet og afbryderknappen for at aktivere klæbemidlet mellem flexkablet og kabinettet.

15. Indstil momentværdien for den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 17,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T6-bitten til at genmontere de to T6-afstandsskruer.

16. Indstil momentværdien for den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 10 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere de fire 3IP-skruer i Wi-Fi- og Bluetooth-antennen.

Genmonter følgende dele for at fuldføre genmonteringen: