Fjernelse af skærm til iMac (24", 2023)

Før du begynder

Fare

Læs Elektrisk sikkerhed, før du begynder.

Advarsel

Værktøj

• Tapeskærer

• Udskiftningshjul til tapeskærer

• Skærefaste handsker (923-01368)

• Støttefod til skærm (923-0416)

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Nylonværktøj (sort pind)

• Sikkerhedsbriller med sideafskærmning

• Støttekilesæt (076-00507)

Se en komplet liste over værktøjer, der kræves til alle reparationer.

Forsigtig

Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

Vigtigt

Denne procedure kræver muligvis udskiftning af tape på stikket til flexkablet til baggrundslys i skærm. Ny tape er inkluderet i sæt til skærmstart og genopfyldningssæt til skærm. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Forsigtig

Skærmen er fastgjort til kabinettet med klæbestrimler. Hver klæbestrimmel har et skumlag omgivet af to klæbelag. Når du skal fjerne skærmen, skal du bruge tapeskæreren til at klippe klæbestrimlerne over. Når du skærer klæbestrimlerne over, skærer du typisk gennem skumlaget. Hvis der er et hak i et hjul, skal du udskifte det.

Fjernelse

1. Placer kilen mellem foden og kabinettet som vist. Sørg for, at kilen er centreret, og at strømporten er dækket.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du stille computeren ret op i støttefoden til skærmen.

2. Indsæt tapeskæreren i en 90-graders vinkel mellem skærmen og kabinettet. Kør tapeskæreren hen over toppen af computeren, og undgå det område på omtrent 6 cm, der omgiver kameraet.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige kameraet og skærmen må du ikke køre tapeskæreren hen over kameraet. Beskadigelse af kameraet kræver udskiftning af skærmen.

3. Læg computeren på en flad overflade med skærmen opad. Før tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet i bunden og til venstre og højre side, indtil hjulet bevæger sig med minimal modstand.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du lægge computeren fladt på VESA-støttekilen. VESA-støttekilen har en firkantet udskæring, der passer til VESA Mount Adapter. Placer skærmens nederste kant tættest på åbningen i kilen.

4. Løft skærmen en smule fra kabinettet, og inspicer klæbemidlet langs bunden og siderne af skærmen. Hvis du ikke kan løfte skærmen nok til at inspicere klæbemidlet, skal du føre tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet og løfte skærmen lidt fra kabinettet én sektion ad gangen.

•  Advarsel: Løft ikke toppen af skærmen.

5. Tag sikkerhedsbriller med sideafskærmning på.

6. Indsæt den flade ende af den sorte pind halvvejs til indhakket mellem bunden og siderne af skærmen og kabinettet. Skub den sorte pind op og ned for at skære eventuelt overskydende klæbemiddel over.

•  Forsigtig

• Udfør ikke dette trin på toppen af skærmen.

• Undlad at vride, lirke eller indsætte den sorte pind forbi indhakket. Hvis du tvinger den sorte pind ind mellem skærmen og kabinettet, kan det flække skærmen.

7. Drej computeren, så bunden af skærmen er tættest på dig selv.

8. Løft skærmen op fra den nederste kant som vist.

9. Drej forsigtigt skærmen frem og tilbage flere gange for at adskille klæbemidlet mellem toppen af skærmen og kabinettet.

10. Når klæbemidlet mellem toppen af skærmen og kabinettet er adskilt, skal du sænke skærmen ned på kabinettet. Drej derefter computeren, så den øverste kant er tættest på dig selv.

11. Sæt den nederste kant af skærmen ind i åbningen i støttekilen til foden (1), mens du langsomt vipper den øverste kant af skærmen op (2).

12. Indsæt de to trekantede støttekiler i kabinettet som vist.

• Bemærk: Brug VESA-støttekilen og to trekantede støttekiler ved modeller, der er konfigureret med en VESA Mount Adapter.

13. Fjern polyesterfilmen fra flexkablet til baggrundslys i skærm, og gem det til genmontering.

14. Klem siderne på enden af flexkablet til baggrundslys i skærm, (1) og skub kablet ud af stikket (2).

15. Vip låseenhederne til kamera- og eDP-flexkablet (embedded DisplayPort) op (1). Skub begge ender af kamera- og EDP-flexkablet ud af stikkene (2).

• Bemærk: Kamera- og eDP-flexkablet er et enkelt kabel med tre ender. Den tredje ende forbindes til bundkortet.

16. Løft skærmen op af støttekilerne, og sæt den på støttefoden til skærmen.

17. Fjern klæbemidlet fra skærmens kanter.

•  Advarsel: For at undgå at beskadige polyesterfilmen på skærmen skal du fjerne det resterende klæbemiddel ved at starte fra midten af hver side af skærmen. Begynd ikke fra hjørnerne.

18. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at fjerne eventuelt resterende skærmklæbemiddel fra skærmens kanter. Lad overfladerne tørre i mindst et minut.

•  Forsigtig: Brug ikke ethanol- eller IPA-servietter på skærmens forside eller til at fjerne andet end overskydende klæbemiddel.

19. Brug om nødvendigt Kapton-tape til at fastgøre kamera- og eDP-flexkablet samt flexkablet til baggrundslys i skærm til kabinettet.

Genmontering

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

• Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration er påkrævet, hvis du har installeret en ny skærm eller et nyt bundkort.

• Hvis du udskiftede bundkortet, starter computeren i Diagnosticeringstilstand, indtil du har fuldført Systemkonfiguration.

• Hvis du udskiftede skærmen, fungerer skærmens lysstyrke og True Tone muligvis ikke korrekt, før du har fuldført Systemkonfiguration.