Bundkort til iMac (24", 2023, to porte)

Før du begynder

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• 2,5 mm hex-topnøgle (923-06028)

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm) (923-02995)

• Antenneværktøj

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape (valgfrit)

• Nylonværktøj (sort pind)

• Støttekilesæt (076-00507)

• Momentnøgle (blågrøn, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit (923-07593)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Se en komplet liste over værktøjer, der kræves til alle reparationer.

Forsigtig

Fjernelse

1. Anbring kabinettet med bundkortet opad.

2. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og 3IP 25 mm-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-10013) fra USB-C-kortets inddækningsstik.

3. Fjern stikket til USB-C-kortet, og gem det til genmontering.

4. Brug den blågrønne momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne de fem 3IP-skruer fra antennens jordingsklemmer på bundkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

5. Brug antenneværktøjet til at løfte enderne af de tre antennekoaksialkabler ud af stikkene.

6. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen af flexkablet til blæseren.

7. Brug den sorte pind til at vippe låseenheden op på enden af stikket til flexkablet til blæseren.

8. Spred spidserne på den ESD-sikre pincet, og indsæt den ene spids under den brede del af flexkablet til blæseren som vist for at løsne klæbemidlet mellem blæserens flexkabel og bundkortet. Træk derefter blæserens flexkabel ud af stikket.

•  Forsigtig: Rør ikke ved nogen af de små komponenter på bundkortet. Hold pincetten parallelt med bundkortets overflade for at forhindre, at det bliver beskadiget.

9. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte enden af det venstre højttalerkabel ud af stikket.

10. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte enden af det højre højttalerkabel ud af stikket.

11. Brug den ESD-sikre pincet til at fjerne polyesterfilmtapen fra kabelstikket til baggrundslys i skærm. Gem den til genmontering.

12. Klem siderne på enden af flexkablet til baggrundslys i skærm, og skub det ud af stikket.

13. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke og holde "TRYK"-knapperne på ZIF-mikrofonens flexkabelstik (nul indsættelseskraft) og lydkortets og afbryderknappens flexkabelstik nede. Skub derefter enderne af kablerne ud af stikkene.

14. Træk i tappen for at vippe låsestangen på flexkablet til kamera- og eDP-flexkablet (embedded DisplayPort) op (1). Skub enden af kamera- og eDP-flexkablet ud af stikket (2). Fjern derefter kamera- og eDP-flexkablet fra kabinettet.

15. Brug den sorte pind til at løfte enden af flexkablet til USB-C-kortet ud af stikket.

16. Brug 2,5 mm hex-topnøglen til at fjerne de 10 2,5 mm hex-skruer fra bundkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

17. Flyt antennekablerne og flexkablerne ud til siden, mens du vipper bundkortet (1) fremad. Løft derefter bundkortet ud af kabinettet (2).

• Bemærk

• Brug om nødvendigt Kapton-tape til at holde antenne- og flexkablerne væk, mens du fjerner bundkortet.

• Hvis det er svært at vippe bundkortet fremad, skal du muligvis fjerne skumkilen fra holderen og skubbe bundkortet gennem DC-indgangshullet bag på kabinettet. Genmonter skumkilen, efter du har gennemført dette trin.

Genmontering

1. Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du fjerne plastforingen, der dækker DC-indgangen på bagsiden af bundkortet.

2. Flyt antennekablerne og flexkablerne ud til siden. Placer bundkortet og Low Speed-flexkablet i kabinettet (1). Vip derefter bundkortet mod kabinettet (2).

•  Advarsel: Sørg for, at batteriet og DC-indgangen på bundkortet flugter korrekt med kabinettet som vist. Undgå at flytte bundkortet til venstre eller højre under installationen, da dette kan få batteriet til at kortslutte.

3. Sørg for, at bundkortet er korrekt placeret i kabinettet, og at ingen antennekabler eller flexkabler sidder fast under bundkortet.

4. Brug 2,5 mm hex-topnøglen til at geninstallere de 10 2,5 mm hex-skruer i bundkortet.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

5. Tryk forsigtigt enden af flexkablet til USB-C-kortet fast til stikket.

6. Skub enden af kamera- og eDP-flexkablet ind i stikket (1). Vip derefter låsestangen på kamera- og eDP-flexkablet ned (2).

7. Skub enderne af mikrofonens flexkabel og lydkortet og afbryderknappens flexkabel ind i stikkene.

8. Skub enden af kablet til baggrundslys i skærm ind i stikket.

9. Tryk polyesterfilmen tilbage til stikket til flexkablet til baggrundslys i skærm.

10. Tryk enden af venstre højttalerkabel fast til stikket.

11. Tryk enden af højre højttalerkabel fast til stikket.

12. Skub enden af flexkablet til den venstre blæser ind i stikket (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

13. Tryk polyesterfilmtapen over enden af flexkablet til den venstre blæser.

14. Tryk på flexkablet til blæseren for at klæbe det til bundkortet.

15. Før det kortere antennekoaksialkabel (3) under det længere antennekoaksialkabel (2). Brug den stumpe ende af antenneværktøjet til at presse enderne af de tre koaksialkabler fast til stikkene.

16. Brug den blågrønne momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere de fem 3IP-skruer i antennens jordingsklemmer på bundkortet.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

17. Anbring inddækningsstikket til USB-C-kortet over stikket.

18. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) til 11,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP 25 mm-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer(923-10013) i USB-C-kortets inddækningsstik.

19. Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du trække i tappen på batteriets beskyttelsesfilm for at fjerne den.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig