Bundkort til MacBook Pro (16", november 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Stjerneskruetrækker nr. 00

• Bemærk: Kun påkrævet ved montering af et nyt bundkort.

• 4 mm hex-topnøgle (923-07179)

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf-cm) (923-0448)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP 44 mm-bit (923-08468)

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit (923-07593)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

• Torx T6-sikkerhedsbit (923-00304)

Se en komplet liste over nødvendigt værktøj til alle reparationer.

Forsigtig

Afmontering

1. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede Torx Plus 3IP-bit til at fjerne de fire 3IP-skruer fra inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

• To 3IP-skruer (923-06865) fra de øverste skruehuller (1)

• To 3IP-skruer (923-06864) fra de nederste skruehuller (2)

2. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne de 17 3IP-skruer fra følgende 8 inddækninger:

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til lågets vinkelsensor (1)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til MagSafe 3-kort (2)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til lydkort (4)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til højre USB-C-kort (5)

• To 3IP-skruer (923-07034) fra inddækningsstikket til Touch ID-kortet (6)

• Fire 3IP-skruer (923-10094) fra de to inddækningsstik til skærmen (7, 8)

3. Fjern de 10 inddækninger, og gem dem til genmontering.

• Vigtigt:

• Inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler (5, 6) har en dybere bøjning der, hvor skruehullet er tættest på batteridækslet. Husk inddækningens retning ved genmontering.

• Inddækningsstikket til venstre højttaler (5) har en cirkulær prægning i midten.

4. Løft enderne af følgende 12 flexkabler af stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (1)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (2)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flexkablet til lydkortet (5)

• Flexkabel til venstre højttaler (6)

• Flexkabel til højre højttaler (7)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (8)

• Flexkabel til Touch ID-kort (9)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (10)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (11)

• Flexkabel til integreret DisplayPort (eDP) (12)

5. Løft klipsene til skærmens flexkabel ud af den indvendige ramme af topkabinettet. Fold dem forsigtigt tilbage over kanten af topkabinettet, så du kan se dæmperne til skærmkablet nedenunder.

6. Løft dæmperne til skærmkablet ud af topkabinettet. Gem dæmperne til genmontering.

7. Træk forsigtigt polyesterfilmen tilbage fra enderne af mikrofonens flexkabel (1), kablet til tastaturets baggrundslys (2) og tastaturets flexkabel (3).

8. Brug den sorte pind til at vippe de tre låseenheder op (1-3). Skub derefter enderne på de tre flexkabler ud af stikkene.

9. Træk forsigtigt polyesterfilmen tilbage fra enden af flexkablet til venstre blæser (1). Brug derefter den sorte pind til at vippe låseenheden på stikket (2) op. Gentag dette trin for flexkablet til den højre blæser.

10. Spred enderne på den ESD-sikrede pincet, og indsæt én spids under flexkablet til den venstre blæser. Skub forsigtigt pincettens spids ind under flexkablet for at løsne klæbemidlet mellem flexkablet og bundkortet. Gentag dette trin for at løsne klæbemidlet på flexkablet til den højre blæser.

•  Forsigtig:

• Hold pincetten parallelt med bundkortets overflade for at forhindre, at det bliver beskadiget.

• Rør ikke ved nogen af de små komponenter på bundkortet eller blæserens flexkabler.

11. Skub derefter enderne af de to flexkabler til blæserne fra stikkene på bundkortet.

12. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 5I-bitten til at fjerne de fire 5IP-skruer (923-10131) fra bunden af bundkortet.

13. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 5I-bitten til at fjerne de seks 5IP-skruer (923-06861) fra bundkortet i nærheden af blæserne.

14. Brug den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til at fjerne de to T6-skruer (923-10095) fra de øverste hjørner på bundkortet.

15. Brug 4 mm hex-topnøglen til at fjerne de to 4 mm hex-skruer (923-06860) fra de nederste hjørner på bundkortet.

16. Fjern dækslerne til ventilationskanalen fra blæserne (1). Fold derefter forsigtigt dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne tilbage. Brug Kapton-tape til at holde dem tilbage som vist.

•  Forsigtig:

• Undgå at strække flexkablerne. Fastgør dem løst med tape, så du nemt kan løfte bundkortet.

• Fastgør ikke pegefeltets og BMU'ens flexkabler (2) med tape.

17. Vip forsigtigt bundkortet op som vist (1). Skub derefter bundkortet ud af topkabinettet (2). Brug den sorte pind til at holde på pegefeltets og BMU'ens flexkabler (3), mens du fjerner bundkortet.

•  Forsigtig: Fjern ikke kølepladen fra bundkortet.

Genmontering

Forsigtig: Hvis du monterer et nyt bundkort, skal afstiverne, hex-møtrikkerne og stjerneskruerne nr. 00 overføres til det eksisterende bundkort før returneringen til Apple Service for at undgå skader under forsendelsen. Afstiverne (923-09961), hex-møtrikkerne (923-07059) og stjerneskruerne nr. 00 (923-07058) kan bestilles separat.

Vigtigt:

• Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 13.

• Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du fuldføre alle genmonteringstrin.

1. Følg trinnene til fjernelse og genmontering for at montere et nyt Touch ID-kort.

2. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at fjerne de to stjerneskruer nr. 00 (923-07058) (1) fra kølepladen på det nye bundkort.

• Bemærk: De to stjerneskruer nr. 00 er sikret med to aftagelige hex-møtrikker (923-07059) (2) i bunden af bundkortet.

3. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til helt at løsne de seks stjerneskruer nr. 00 (2) fra de øverste afstivere på det nye bundkort. Løft de øverste afstivere af det nye bundkort, og sæt dem til side.

• Bemærk: De fire afstivere er mærket med følgende:

• TL (øverst til venstre)

• TR (øverst til højre)

• BL (nederst til venstre)

• BR (nederst til højre)

4. Løft det nye bundkort ud af de nederste afstivere, og sæt det til side.

5. Anbring det eksisterende bundkort oven over de nederste afstivere. Kontroller, at skruehullerne i det eksisterende bundkort flugter med skruehullerne i de nederste afstivere.

6. Anbring de øverste afstivere på det eksisterende bundkort. Kontroller, at skruehullerne i de øverste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort.

• Vigtigt: Skruerne i de øverste afstivere monteres via skruehullerne på bundkortet og ind i skruehullerne i de nederste afstivere.

7. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at genmontere de seks stjerneskruer nr. 00 (2) i afstiverne.

8. Monter en stjerneskrue nr. 00 gennem skruehullet i kølepladen og bundkortet (1).

9. Hold hex-skruen på plads, og vend bundkortet om. Indsæt delvist hex-skruen (3) over enden af stjerneskrue nr. 00. Hold derefter hex-skruen på plads, og vend bundkortet om.

10. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at genmontere stjerneskrue nr. 00 helt.

11. Gentag trin 8 til 10 for at montere den anden stjerneskrue nr. 00 (1) og hex-møtrikken (2). Fortsæt derefter til trin 12.

12. Anbring det eksisterende bundkort i den ESD-sikrede genbrugsemballage.

13. Anbring det emballerede bundkort i skumbeholderen.

14. Luk og forsegl kassen. Send kassen til Apple-service.

15. Sørg for, at dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne er foldet tilbage og fastgjort til topkabinettet med Kapton-tape som vist.

16. Brug den sorte pind til at holde pegefeltets og BMU'ens flexkabler (1) tilbage. Hold bundkortet i kanterne. Vip den ene kant af bundkortet ned i topkabinettet som vist (2). Sænk derefter den anden kant af bundkortet ned i topkabinettet (3).

•  Forsigtig: Sørg for, at der ikke er kabler, der bliver fanget under bundkortet.

17. Fjern forsigtigt Kapton-tapen fra dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne. Placer dækslerne til ventilationskanalen, og tryk for at fastgøre dem til kølepladen (1).

18. Brug den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til delvist at genmontere de to T6-skruer (923-10095) i de øverste hjørner på bundkortet.

19. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 16 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til at genmontere de to T6-skruer helt.

20. Skru de to 4 mm hex-skruer (923-06860) ind i de nederste hjørner på bundkortet. Brug derefter 4 mm hex-topnøglen til at genmontere de to 4 mm hex-skruer.

21. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 11,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere de seks 5IP-skruer (923-06861) i bundkortet i nærheden af blæserne.

22. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 28 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere de fire 5IP-skruer (923-10131).

23. Skub de foldede dele af skærmens flexkabler (den del af flexkablet, der er tættest på skærmen) ind i mellemrummet mellem skærmen og den indvendige ramme.

24. Placer dæmperne til skærmkablet i den indvendige ramme og over de foldede dele af skærmens flexkabler som vist.

25. Juster klipsene til hvert af skærmens flexkabler med kanten af dæmperen til skærmkablet (1). Indsæt derefter hvert af skærmens flexkabler i mellemrummet mellem den indvendige ramme og bundkortet (2).

26. Tryk klipsene til skærmens flexkabler ned over dæmperne og fast på den indvendige ramme.

27. Skub enderne af følgende fem flexkabler ind i stikkene:

• Mikrofoner (1)

• Tastaturets baggrundslys (2)

• Tastatur (3)

• Venstre blæser (4)

• Højre blæser (5)

28. Brug derefter den flade ende af den sorte pind til at vippe de fem låseenheder ned. Tryk ned på polyesterfilmen over de fem stik.

29. Tryk på flexkablet til den venstre blæser, og hold det nede i 15 sekunder for at fastgøre det til bundkortet. Gentag derefter dette trin for at fastgøre flexkablet til den højre blæser.

30. Tryk enderne af følgende 12 flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (1)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (2)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flexkablet til lydkortet (5)

• Flexkabel til venstre højttaler (6)

• Flexkabel til højre højttaler (7)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (8)

• Flexkabel til Touch ID-kort (9)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (10)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (11)

• eDP-flexkabel (12)

31. Anbring følgende 10 inddækninger over stikkene på bundkortet:

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (1)

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (2)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (3)

• Inddækningsstik til lydkort (4)

• Inddækningsstik til venstre højttaler (5)

• Inddækningsstik til højre højttaler (6)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (7)

• Inddækningsstik til Touch ID-kort (8)

• Inddækningsstik til skærm (9)

• Inddækningsstik til skærm (10)

32. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere følgende 17 3IP-skruer i de otte inddækninger:

• 11 3IP-skruer (923-06854) (1 til 5)

• To 3IP-skruer (923-07034) (6)

• Fire 3IP-skruer (923-10094) (7, 8)

33. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 11,5 Ncm.

34. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere to 3IP-skruer (923-06864) i de nederste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

35. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at genmontere to 3IP-skruer (923-06865) i de øverste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

Genmonter følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.