Skærm til MacBook Pro (16", nov. 2023)

Før du begynder

Advarsel

• Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (0,3-1,2 Nm) (923-0735)

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP 44 mm-bit (923-08468)

• Torx Plus 8IP 25 mm-bit (923-07595)

Se en komplet liste over nødvendigt værktøj til alle reparationer.

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

• Hvis du monterer en ny skærm, skal du også montere en ny vinkelsensor til låget.

Afmontering

1. Åbn skærmen helt, og placer computeren med forsiden nedad på en ren overflade med skærmen hængende ned over bordets kant.

2. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de fire 3IP-skruer (923-10094) fra de to inddækningsstik til skærmen. Fjern inddækningerne, og gem dem til genmontering.

3. Løft enderne af flexstrømkablet til baggrundslys i skærm, flexkablet til FaceTime HD-kameraet og eDP-flexkablet (embedded DisplayPort) af stikkene.

4. Løft klipsene til skærmens flexkabel ud af den indvendige ramme af topkabinettet. Fold dem forsigtigt tilbage over kanten af topkabinettet, så du kan se dæmperne til skærmkablet nedenunder.

5. Løft dæmperne til skærmkablet ud af topkabinettet, og gem dem til genmontering.

6. Brug den blå momentnøgle og Torx Plus 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til vinkelsensoren til låget. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

7. Brug den sorte pind til at løfte enden af vinkelsensorens flexkabel ud af stikket.

8. Brug den justerbare momentnøgle på 0,3-1,2 Nm og Torx Plus 8IP-bitten til at fjerne de seks 8IP-skruer (923-06862) fra skærmhængslerne.

9. Løft skærmen op, indtil hængslerne er frigjort fra kanten af topkabinettet. Sørg for, at skærmens flexkabler (1) og skærmkablet til lågets vinkelsensor (2) ikke sætter sig fast i bundkortet eller topkabinettet.

•  Forsigtig: Undgå at trykke på bundkortet med skærmhængslerne.

Genmontering

Vigtigt: Hvis du monterer en ny skærm, skal du sørge for at fjerne alle beskyttende foringer og tape fra en ny skærm.

1. Ret skærmens hængsler ind efter hjørnerne på topkabinettet, når du sænker skærmen på plads.

•  Forsigtig:

• Undgå at trykke på bundkortet med skærmhængslerne.

• Sørg for, at hængslerne glider ind under kanten af topkabinettet.

2. Sørg for, at skærmens flexkabler (1) og flexkablet til lågets vinkelsensor (2) ikke sætter sig fast i bundkortet, når du placerer skærmen i topkabinettet.

3. Brug den justerbare momentnøgle og 8IP-bitten til delvist at genmontere de seks 8IP-skruer (923-06862) (1-6) i skærmhængslerne i den viste rækkefølge.

4. Luk skærmen, og stil computeren på kanten. Juster skærmen, indtil den flugter med topkabinettet.

5. Placer computeren med forsiden nedad og batteriet mod dig selv.

6. Behold 8IP-bitten i den justerbare 0,3-1,2 Nm momentnøgle. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 1,15 Nm.

7. Brug den justerbare momentnøgle og 8IP-bitten til helt at genmontere de seks 8IP-skruer i skærmhængslerne i den viste rækkefølge.

8. Skub kun den foldede del af skærmens flexkabler (den del af flexkablet, der er tættest på skærmen) ind i mellemrummet mellem skærmen og den indvendige ramme.

9. Placer dæmperne til skærmkablet i den indvendige ramme og over bøjningerne i skærmens flexkabler som vist.

10. Juster klipsene til skærmens flexkabler rundt om kanten af dæmperne til skærmkablet (1). Indsæt derefter skærmens flexkabler i mellemrummet mellem den indvendige ramme og bundkortet (2).

11. Tryk klipsene til skærmens flexkabler ned over dæmperne og fast på den indvendige ramme.

12. Tryk enderne af skærmens flexstrømkabel til baggrundslys (1), flexkablet til FaceTime HD-kameraet (2) og eDP-flexkablet (3) fast på deres stik på bundkortet.

13. Placer de to inddækningsstik til skærmen over stikkene til skærmens strøm til baggrundslys, FaceTime HD-kameraet og eDP-flexkablet. Brug derefter den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de fire 3IP-skruer (923-10094) i inddækningerne.

14. Tryk enden af vinkelsensorens flexkabel fast til stikket.

15. Anbring inddækningsstikket til vinkelsensoren til låget over enden af flexkablet til vinkelsensoren til låget. Brug derefter den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til vinkelsensoren til låget.

Genmonter følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.