Bundkort til MacBook Pro (14", M3 Pro eller M3 Max, nov. 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Stjerneskruetrækker nr. 00

• Bemærk: Kun påkrævet ved montering af et nyt bundkort.

• Justerbar momentnøgle (0,3-1,2 Nm) (923-0735)

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP 44 mm-bit (923-08468)

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit (923-08673)

• Torx T6-sikkerhedsbit (923-00304)

Se en komplet liste over nødvendigt værktøj til alle reparationer.

Forsigtig

Vigtigt: Denne procedure kræver skruedæksler (923-07049), som følger med en ny del, men som også kan bestilles separat.

Bemærk: Bundkortet og kølepladen ser muligvis anderledes ud, men proceduren er den samme.

Fjernelse

1. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de 17 3IP-skruer fra følgende otte inddækninger:

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (2)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til lydkortet (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til højre USB-C-kort (4)

• To 3IP-skruer (923-10093) fra inddækningsstikket til Touch ID-kortet (5)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (6)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (7)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til lågets vinkelsensor (8)

2. Fjern de otte inddækninger (1-8), og gem dem til genmontering.

3. Brug den sorte pind til at løfte enderne af følgende ti flexkabler af stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (1)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (5)

• Flexkabel til Touch ID-kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• Flexkabel til eDP (9)

• Flexkabel til lågets vinkelsensor (10)

4. Fjern forsigtigt Touch ID-kortets flexkabel fra bundkortet.

5. Løft klipsene til skærmens flexkabel ud af den indvendige ramme af topkabinettet. Fold dem forsigtigt tilbage over kanten af topkabinettet, så du kan se dæmperne til skærmkablet nedenunder.

6. Løft dæmperne til skærmkablet ud af topkabinettet. Gem dem til genmontering.

7. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen på enderne af de følgende syv flexkabler tilbage:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

8. Brug den sorte pind til at vippe låseenhederne op på de syv flexkabelstik.

9. Spred enderne på den ESD-sikrede pincet, og indsæt én spids under flexkablet til den venstre blæser. Skub forsigtigt pincettens spids ind under flexkablet for at løsne klæbemidlet mellem flexkablet og bundkortet. Gentag dette trin for at løsne klæbemidlet på flexkablet til den højre blæser.

•  Forsigtig:

• Hold pincetten parallelt med bundkortets overflade for at forhindre, at det bliver beskadiget.

• Rør ikke ved nogen af de små komponenter på bundkortet eller blæserens flexkabler.

10. Skub enderne af følgende syv flexkabler ud af deres stik:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

11. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne de fire skruedæksler fra skruerne på midten af bundkortet.

• Vigtigt: Genbrug ikke skruedækslerne. Nye skruedæksler (923-07049) følger med nye dele, men kan også bestilles separat.

12. Brug den sorte pind til at fjerne alt overskydende klæbemiddel fra bundkortet.

13. Brug den justerbare momentnøgle på 10-34 Ncm og Torx Plus 5IP-bitten til at fjerne seks 5IP-skruer fra bundkortet:

• To 5IP-skruer (923-10092) (1)

• Fire 5IP-skruer (923-07039) (2)

14. Brug den justerbare momentnøgle på 10-34 Ncm og Torx Plus 5IP-bitten til at fjerne følgende fem 5IP-skruer fra bundkortet i den viste rækkefølge:

• Én 5IP-skrue (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07037) (2)

• To 5IP-skruer (923-08687) (3)

15. Brug den justerbare momentnøgle (0,3-1,2 Nm) og Torx T6-sikkerhedsbitten til at fjerne de følgende tre T6-skruer fra bundkortet:

• To T6-skruer (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10090) (2)

16. Fjern dækslerne til ventilationskanalen fra blæserne (1). Fold derefter forsigtigt dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne tilbage. Brug Kapton-tape til at holde dem tilbage som vist.

•  Forsigtig:

• Undgå at strække flexkablerne. Fastgør dem løst med tape, så du nemt kan løfte bundkortet.

• Fastgør ikke pegefeltets og BMU'ens flexkabler (2) med tape.

17. Brug den sorte pind til at løfte kanten af bundkortet en anelse som vist.

18. Vip forsigtigt bundkortet op som vist (1). Skub derefter bundkortet ud af topkabinettet (2). Brug den sorte pind til at holde på pegefeltets og BMU'ens flexkabler (3), mens du fjerner bundkortet.

•  Forsigtig: Undgå at beskadige Touch ID-kortets flexkabel, når du fjerner bundkortet.

•  Forsigtig: Fjern ikke kølepladen fra bundkortet.

Genmontering

Forsigtig:Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du ikke kassere emballagen og afstiverne. For at undgå skader under forsendelse skal emballagen og afstiverne flyttes til det eksisterende bundkort før returnering til Apple Service.

Vigtigt:

• Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 11.

• Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du fuldføre alle genmonteringstrin.

1. Følg trinnene til fjernelse og genmontering for at montere et nyt Touch ID-kort.

2. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at løsne de seks stjerneskruer nr. 00 helt fra de øverste afstivere på det nye bundkort.

3. Løft de øverste afstivere af det nye bundkort, og sæt dem til side.

4. Løft det nye bundkort ud af de nederste afstivere, og sæt det til side.

5. Anbring de nederste afstivere på det eksisterende bundkort som vist. Kontroller, at skruehullerne i de nederste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort. Hold de nederste afstivere på plads, og vend bundkortet om.

• Bemærk: De nederste afstivere er mærket med følgende:

• BL (nederst til venstre)

• BR (nederst til højre)

6. Anbring de øverste afstivere på det eksisterende bundkort. Kontroller, at skruehullerne i de øverste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort.

• Bemærk: De øverste afstivere er mærket med følgende:

• TL (øverst til venstre)

• TR (øverst til højre)

• Vigtigt: Skruerne i de øverste afstivere monteres via skruehullerne på bundkortet og ind i skruehullerne i de nederste afstivere.

7. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til helt at genmontere de seks stjerneskruer nr. 00 i de fire afstivere.

8. Anbring det eksisterende bundkort i den ESD-sikrede genbrugsemballage.

9. Anbring det emballerede bundkort i skumbeholderen.

10. Luk og forsegl kassen. Send kassen til Apple Service.

11. Sørg for, at dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne er foldet tilbage og fastgjort til topkabinettet med Kapton-tape.

12. Brug den sorte pind til at holde pegefeltets og BMU'ens flexkabler (1) tilbage. Hold bundkortet i kanterne. Vip kanten af bundkortet nedad for at placere det i topkabinettet (2). Sænk derefter bundkortet ned i topkabinettet (3).

•  Forsigtig:

• Undgå at beskadige flexkablet til Touch ID-kortet, når du anbringer bundkortet.

13. Fjern forsigtigt Kapton-tapen fra dækslerne til ventilationskanalen og flexkablerne. Placer dækslerne til ventilationskanalen, og tryk for at fastgøre dem til kølepladen (1).

14. Lad Torx T6-sikkerhedsbitten sidde i den justerbare momentnøgle på 0,3-1,2 Nm. Indstil momentværdien til 0,4 Nm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til at genmontere de tre T6-skruer i den viste rækkefølge:

• To T6-skruer (923-10091) (1)

• Én T6-skrue (923-10090) (2)

15. Lad Torx Plus 5IP-bitten sidde i den justerbare momentnøgle på 10-34 Ncm. Indstil momentværdien til 20,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere de følgende fem 5IP-skruer:

• Én 5IP-skrue (923-10092) (1)

• To 5IP-skruer (923-07037) (2)

• To 5IP-skruer (923-08687) (3)

16. Lad 5IP-bitten sidde i den justerbare momentnøgle på 10-34 Ncm, og hold momentværdien indstillet til 20,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere to 5IP-skruer (923-10092).

17. Lad 5IP-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm). Indstil momentværdien til 28 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at genmontere fire 5IP-skruer (923-07039).

18. Træk de nye skruedæksler (923-07049) af den selvklæbende bagside. Anbring skruedækslerne over hver af de fire skruer.

19. Tryk på skruedækslerne for at klæbe dem fast på skruerne.

20. Skub kun den foldede del af skærmens flexkabler (den del af flexkablet, der er tættest på skærmen) ind i mellemrummet mellem skærmen og den indvendige ramme.

21. Placer dæmperne til skærmkablet i den indvendige ramme og over bøjningerne i skærmens flexkabler som vist.

22. Juster klipsene til skærmens flexkabler rundt om kanten af dæmperne til skærmkablet (1). Indsæt derefter skærmens flexkabler i mellemrummet mellem den indvendige ramme og bundkortet (2).

23. Tryk klipsene til skærmens flexkabler ned over dæmperne og fast på den indvendige ramme.

24. Skub enderne af følgende syv flexkabler ind i stikkene:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

25. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe låseenhederne ned. Tryk derefter polyesterfilmen fast til enderne af de syv flexkabler (1 til 7).

26. Tryk på flexkablet til den venstre blæser, og hold det nede i 15 sekunder for at fastgøre det til bundkortet. Gentag derefter dette trin for at fastgøre flexkablet til den højre blæser.

27. Tryk enderne af følgende ti flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (1)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (5)

• Flexkabel til Touch ID-kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• Flexkabel til eDP (9)

• Flexkabel til lågets vinkelsensor (10)

28. Anbring følgende otte inddækninger over stikkene på bundkortet:

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (1)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (2)

• Inddækningsstik til lydkort (3)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (4)

• Inddækningsstik til Touch ID-kort (5)

• Inddækningsstik til skærm (6)

• Inddækningsstik til skærm (7)

• Inddækningsstik til lågets vinkelsensor (8)

29. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at genmontere 17 3IP-skruer i de otte inddækninger (1-8):

• 15 3IP-skruer (923-06854) (1-4, 6-8)

• To 3IP-skruer (923-10093) (5)

30. Tryk på flexkablet til Touch ID-kortet, og hold det nede i 15 sekunder for at fastgøre det til bundkortet.

Genmonter følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.