iMac med Apple Silicon: Kommunikationsproblemer

Fejlfinding i forbindelse med Bluetooth- eller Wi-Fi-problemer

Fejlfinding i forbindelse med Ethernet-problemer

Fejlfinding i forbindelse med Bluetooth- eller Wi-Fi-problemer

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Bluetooth-tjenesten er ikke tilgængelig

• Bluetooth kan ikke slås til

• Computeren kan ikke parres med en Bluetooth-enhed

• Periodisk tab af kommunikation med en parret Bluetooth-enhed

• Bluetooth-dataoverførsel afbrydes eller er langsom

• Wi-Fi-tjeneste er ikke tilgængelig

• Wi-Fi kan ikke slås til

• Computeren kan ikke sluttes til et Wi-Fi-netværk

• Periodisk tab af Wi-Fi-kommunikation

• Dårligt Wi-Fi-signal

Løs Wi-Fi- og Bluetooth-problemer, der skyldes trådløs interferens

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv trin til hurtig fejlfinding

1. Genstart Mac-computeren.

2. Sørg for, at dato og klokkeslæt er indstillet korrekt på Mac-computeren.

3. Hvis du kan oprette forbindelse til internettet via et andet Wi-Fi-netværk, eller når du bruger en kabelforbundet Ethernet-forbindelse, skal du oprette forbindelse til det pågældende netværk. Opdater derefter macOS på Mac-computeren.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør MRI-diagnosticeringspakken (Mac Resource Inspector).

2. Start computeren til macOS-gendannelse.

3. Forsøg at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, mens Mac-computeren er i macOS-gendannelsestilstand.

Åbn og inspicer computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer computeren, i reparationsvejledningen til computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte følgende dele én ad gangen i den viste rækkefølge. Når du har udskiftet den første del, skal du gentage fejlfindingstrinnene for at finde ud af, om udskiftning af delen har løst problemet. Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du udskifte den næste del.

• Udskift den berørte antenne. Dette kan være en separat del eller en del af kabinettet, afhængigt af hvilken antenne eller hvilket kabel der er berørt.

• Udskift bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding i forbindelse med Ethernet-problemer

Identificer problemer

• Ethernet vises ikke som en netværkstjeneste

• Ethernet-tjenesten kan ikke aktiveres

• Ethernet-tjenesten viser ingen forbindelse

• Ethernet kan ikke hente en IP-adresse

• Langsom Ethernet-netværksydeevne

Prøv trin til hurtig fejlfinding

1. Følg alle relevante anbefalede trin i følgende supportartikler:

1. Find årsagen til problemer med en Ethernet-enhed på Mac

2. Fejlfinding af problemer med eksterne netværksenheder på Mac

3. Løs problemer med internetforbindelse på Mac

2. Hvis du kan oprette forbindelse til internettet fra et Wi-Fi-netværk, skal du oprette forbindelse til det pågældende netværk. Opdater derefter macOS på Mac-computeren.

3. Sørg for, at du bruger den korrekte iMac-strømforsyning til kabelforbundet Ethernet-forbindelse: Den eksterne iMac-strømforsyning med Ethernet.

• Bemærk: Denne iMac bruger strømforsyningen både til strøm- og kabelforbundet Ethernet-forbindelse. Nogle strømforsyninger leveres med en RJ-45 Ethernet-port, mens andre strømforsyninger ikke har en.

4. Bekræft, at der ikke er sat noget i Ethernet-porten på strømforsyningen. Undersøg porten for skader eller snavs.

5. Hvis du finder snavs i Ethernet-porten, skal du forsigtigt rengøre dette område med en lille, ikke-metallisk, blød børste. Sørg for, at børsten er ren og tør. Børst forsigtigt fnug eller snavs væk. Brug præcis den mængde børstehår, der passer ind i stikket. Drej børsten for at løsne og fjerne snavs. Børst snavs væk fra stikket for at undgå at børste snavs ind i stikket. Brug en mikrofiberklud til at tørre det løsnede snavs væk.

• Advarsel: Først skal du frakoble alle kabler og slukke computeren. Undlad at bruge aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Brug ikke metalgenstande til at fjerne snavs eller tilstopninger, da dette kan kortslutte stikket og forårsage skade. Undgå at få fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på computeren eller strømforsyningen. Brug ikke trykluft.

6. Slut strømforsyningen til computeren og til et Ethernet-netværk med et Ethernet-kabel. Kontrollér, at Ethernet-kablets RJ-45-stik ikke er beskadiget, og at det er sluttet sikkert til Ethernet-porten på strømforsyningen.

7. Kontrollér DC-stikket på strømforsyningen for skader eller snavs, og kontrollér DC-stikkets ben for rust. Hvis du finder rust, skal du bruge en blød klud til at fjerne det, hvilket kan løse problemet.

• Bemærk: Et beskadiget stik har rust, der ikke kan fjernes.

8. Undersøg DC-indgangsstikket og kabinetåbningen på computeren for tegn på skade eller snavs.

• Vigtigt: Brug ikke metalgenstande til at fjerne snavs eller blokeringer.

• Bemærk: Plaststyrene inden i stikket skal være intakte og må ikke være beskadiget eller brækket af.

9. Slut strømforsyningen til computeren med DC-stikket. Når du sætter stikket i, kan det rotere lidt for at komme til at flugte med stikkontakten, når magneterne sætter stikket på plads. Når du fjerner stikket fra computeren, skal du altid trække stikket lige ud. Du må ikke vende eller dreje stikket, mens du fjerner det.

10. Brug en anden ekstern iMac-strømforsyning til at kontrollere, om den adapter, der bruges sammen med computeren, fungerer.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør MRI-diagnosticeringspakken (Mac Resource Inspector).

2. Start computeren til macOS-gendannelse.

Udskift delen

Hvis du ikke løste eller isolerede problemet ved at følge de foregående trin, skal du udskifte den eksterne iMac-strømforsyning med Ethernet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.