Om sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 6.1

Udgivet 29. oktober 2019

Konti

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8787: Steffen Klee fra Secure Mobile Networking Lab på Technische Universität Darmstadt

AirDrop

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: AirDrop-overførsler kan uventet blive accepteret, selvom tilstanden Alle er slået til

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2019-8796: Allison Husain fra UC Berkeley

Post opdateret 4. april 2020

App Store

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En lokal hacker kan muligvis logge ind på en konto tilhørende en bruger, som tidligere har logget ind, uden gyldige loginoplysninger.

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2019-8803: Kiyeon An, 차민규 (CHA Minkyu)

AppleFirmwareUpdateKext

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En sårbarhed i forbindelse med hukommelsesfejl er blevet rettet gennem forbedret låsning.

CVE-2019-8747: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Lyd

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8785: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2019-8797: 08Tc3wBB, der arbejder med SSD Secure Disclosure

Kontakter

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af en skadelig kontakt kan medføre efterligning af brugergrænsefladen

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2017-7152: Oliver Paukstadt fra Thinking Objects GmbH (to.com)

Filsystemhændelser

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8798: ABC Research s.r.o., der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2019-8794: 08Tc3wBB, der arbejder med SSD Secure Disclosure

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8786: Wen Xu fra Georgia Tech, Microsoft Offensive Security Research Intern

Post opdateret 18. november 2019

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En sårbarhed i forbindelse med hukommelsesfejl er blevet rettet gennem forbedret låsning.

CVE-2019-8829: Jann Horn fra Google Project Zero

Post tilføjet 8. november 2019

libxslt

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Flere problemer i libxslt

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-8750: Fundet af OSS-Fuzz

VoiceOver

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En person med fysisk adgang til en iOS-enhed kan muligvis få adgang til kontakter fra låst skærm

Beskrivelse: Problemet er løst ved at begrænse mulighederne på en låst enhed.

CVE-2019-8775: videosdebarraquito

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til universel scripting på tværs af websteder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2019-8764: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8743: zhunki fra Codesafe Team hos Legendsec under Qi'anxin Group

CVE-2019-8765: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8766: Fundet af OSS-Fuzz

CVE-2019-8808: fundet af OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8812: JunDong Xie fra Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2019-8816: Soyeon Park fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8820: Samuel Groß fra Google Project Zero

Post opdateret 18. november 2019

Yderligere anerkendelser

boringssl

Vi vil gerne takke Nimrod Aviram fra Tel Aviv University, Robert Merget fra Ruhr University Bochum og Juraj Somorovsky fra Ruhr University Bochum for hjælpen.

CFNetwork

Vi vil gerne takke Lily Chen fra Google for hjælpen.

Kernel

Vi vil gerne takke Daniel Roethlisberger fra Swisscom CSIRT, Jann Horn fra Google Project Zero for hjælpen.

Post opdateret 8. november 2019

Safari

Vi vil gerne takke Ron Summers og Ronald van der Meer for hjælpen.

Post opdateret 11. februar 2020

WebKit

Vi vil gerne takke Zhiyi Zhang fra Codesafe Team hos Legendsec under Qi'anxin Group for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.