Om sikkerhedsindholdet i watchOS 5.2

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i watchOS 5.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 5.2

Udgivet 27. marts 2019

Konti

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af et skadeligt vcf-arkiv kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Et Denial of Service-problem blev rettet via forbedret validering.

CVE-2019-8538: Trevor Spiniolas (@TrevorSpiniolas)

Post tilføjet 3. april 2019

CFString

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af en skadelig streng kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret logik.

CVE-2019-8516: SWIPS-teamet fra Frifee Inc.

configd

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8552: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kontakter

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2019-8511: En anonym programmør

CoreCrypto

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-8542: En anonym programmør

file

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan afsløre brugeroplysninger

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-8906: Francisco Alonso

Post opdateret 15. april 2019

Foundation

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-7286: En anonym programmør, Clement Lecigne fra Google Threat Analysis Group, Ian Beer fra Google Project Zero og Samuel Groß fra Google Project Zero

GeoServices

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Klik på et skadeligt SMS-link kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2019-8553: En anonym programmør

iAP

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-8542: En anonym programmør

IOHIDFamily

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En lokal bruger kan muligvis udløse pludselig programlukning eller læsning af kernehukommelsen.

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2019-8545: Adam Donenfeld (@doadam) fra Zimperium zLabs Team

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan ændre dataene for netværkstrafik

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse under behandling af IPv6-pakker. Problemet er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-2019-5608: Apple

Post tilføjet 6. august 2019

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-8547: derrek (@derrekr6)

Post tilføjet 30. maj 2019

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2019-8525: Zhuo Liang og shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 30. maj 2019

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En hacker kan muligvis udløse pludselig programlukning eller læsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et bufferoverløbsproblem er løst med forbedret godkendelse af størrelse.

CVE-2019-8527: Ned Williamson fra Google og derrek (@derrekr6)

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8528: Fabiano Anemone (@anoane), Zhao Qixun (@S0rryMybad) fra Qihoo 360 Vulcan Team

Post tilføjet 3. april 2019

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8540: Weibo Wang (@ma1fan) fra Qihoo 360 Nirvan Team

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2019-8514: Samuel Groß fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-6207: Weibo Wang fra Qihoo 360 Nirvan Team (@ma1fan)

CVE-2019-8510: Stefan Esser fra Antid0te UG

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-7293: Ned Williamson fra Google

MediaLibrary

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til begrænsede arkiver

Beskrivelse: Et problem med tilladelser blev løst ved at fjerne sårbar kode og tilføje yderligere kontrol.

CVE-2019-8532: Angel Ramirez, Min (Spark) Zheng og Xiaolong Bai fra Alibaba Inc.

Post tilføjet 30. maj 2019

Beskeder

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En lokal bruger kan muligvis få adgang til følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst med yderligere sandbox-begrænsninger.

CVE-2019-8546: ChiYuan Chang

Adgangskode

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En delvist indtastet adgangskode fjernes muligvis ikke, når enheden skifter til vågeblus

Beskrivelse: Der var et problem med, at delvist indtastede adgangskoder muligvis ikke fjernes, når enheden skifter til vågeblus. Problemet blev løst ved at fjerne adgangskoden, når en låst enhed er på vågeblus.

CVE-2019-8548: Tobias Sachs

Strømstyring

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var flere problemer med godkendelse af input i MIG-genereret kode. Problemerne er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2019-8549: Mohamed Ghannam (@_simo36) fra SSD Secure Disclosure (ssd-disclosure.com)

Anonymitet

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En skadelig app kan følge brugere mellem installeringer

Beskrivelse: Der var et anonymitetsproblem med kalibrering af bevægelsessensor. Problemet blev løst med forbedret behandling af bevægelsessensor.

CVE-2019-8541: Stan (Jiexin) Zhang og Alastair R. Beresford fra University of Cambridge, Ian Sheret fra Polymath Insight Limited

Sandbox

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2019-8618: Brandon Azad

Post tilføjet 30. maj 2019

Sikkerhed

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et radius-servercertifikat, der ikke er tillid til, kan blive godkendt

Beskrivelse: Der var et godkendelsesproblem i Trust Anchor Management. Dette problem blev rettet gennem forbedret validering.

CVE-2019-8531: En anonym programmør, QA team fra SecureW2

Post tilføjet 15. maj 2019

Siri

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En skadelig app kan muligvis foretage en dikteringsanmodning uden brugerens tilladelse

Beskrivelse: Der var et API-problem med at håndtere dikteringsanmodninger. Dette problem blev rettet gennem forbedret validering.

CVE-2019-8502: Luke Deshotels fra North Carolina State University, Jordan Beichler fra North Carolina State University, William Enck fra North Carolina State University, Costin Carabaș fra University POLITEHNICA of Bucharest og Răzvan Deaconescu fra University POLITEHNICA of Bucharest

TrueTypeScaler

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af en skadelig skrift kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-8517: riusksk fra VulWar Corp, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8536: Apple

CVE-2019-8544: En anonym programmør

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst ved hjælp af forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2019-8506: Samuel Groß fra Google Project Zero

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8518: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8558: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8559: Apple

CVE-2019-8563: Apple

CVE-2019-8638: fundet af OSS-Fuzz

CVE-2019-8639: fundet af OSS-Fuzz

Post opdateret 30. maj 2019

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan resultere i afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret logik.

CVE-2019-7292: Zhunki og Zhiyi Zhang fra 360 ESG Codesafe Team

Yderligere anerkendelser

Konti

Vi vil gerne takke Milan Stute fra Secure Mobile Networking Lab på Technische Universität Darmstadt for hjælpen.

Post tilføjet 30. maj 2019

Kernel

Vi vil gerne takke Brandon Azad fra Google Project Zero, Raz Mashat (@RazMashat) fra Ilan Ramon High School for hjælpen.

Post opdateret 30. maj 2019

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.