Om sikkerhedsindholdet i iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1

Udgivet 28. januar 2020

Audio

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3857: Zhuo Liang fra Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern FaceTime-bruger kan muligvis få den lokale brugers kameraselvvisning til at vise det forkerte kamera

Beskrivelse: Der var et problem med behandling af den lokale brugers selvvisning. Problemet er løst med forbedret logik.

CVE-2020-3869: Elisa Lee

files

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan overskrive vilkårlige arkiver

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst med forbedrede adgangsbegrænsninger.

CVE-2020-3855: Csaba Fitzl (@theevilbit)

Post tilføjet 19. januar 2022

ImageIO

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2020-3826: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2020-3870

CVE-2020-3878: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2020-3880: Samuel Groß fra Google Project Zero

Post opdateret 4. april 2020

IOAcceleratorFamily

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3837: Brandon Azad fra Google Project Zero

IOUSBDeviceFamily

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8836: Xiaolong Bai og Min (Spark) Zheng fra Alibaba Inc. og Luyi Xing fra Indiana University Bloomington

Post tilføjet 22. juni 2020

IPSec

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Indlæsning af et skadeligt udformet racoon-konfigurationsarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med "off by one" i håndteringen af racoon-konfigurationsarkiver. Problemet er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2020-3840: @littlelailo

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2020-3875: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3872: Haakon Garseg Mørk fra Cognite og Cim Stordal fra Cognite

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3836: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3842: Ned Williamson, der arbejder med Google Project Zero

CVE-2020-3858: Xiaolong Bai og Min (Spark) Zheng fra Alibaba Inc. og Luyi Xing fra Indiana University Bloomington

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst ved forbedret låsning.

CVE-2020-3831: Chilik Tamir fra Zimperium zLabs, Corellium, Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post opdateret 19. marts 2020

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst ved hjælp af forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2020-3853: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2020-3860: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

libxml2

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandlingen af skadeligt XML-indhold kan forårsage en uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et bufferoverløbsproblem er løst med forbedret godkendelse af størrelse.

CVE-2020-3846: Ranier Vilela

Post tilføjet 29. januar 2020

libxpc

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af streng med skadelig kode kan føre til beskadigelse af heap

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2020-3856: Ian Beer fra Google Project Zero

libxpc

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2020-3829: Ian Beer fra Google Project Zero

Mail

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Indstillingen blev ikke anvendt til alle eksempelvisninger af e-mails, hvis "Indlæs eksternt indhold i beskeder" blev slået fra

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret overførsel af indstillinger.

CVE-2020-3873: Alexander Heinrich (@Sn0wfreeze) fra Technische Universität Darmstadt, Hudson Pridham fra Bridgeable, Stuart Chapman

Post opdateret 19. marts 2020

Messages

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En person med fysisk adgang til en iOS-enhed kan muligvis få adgang til kontakter fra låst skærm

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2020-3859: Andrew Gonzalez, Simone PC

Post opdateret 29. januar 2020

Messages

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Brugere, der er fjernet fra en iMessage-samtale, kan muligvis stadig ændre tilstand

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2020-3844: Ayden Panhuyzen (@aydenpanhuyzen) og Jamie Bishop (@jamiebishop123) fra Dynastic og Lance Rodgers fra Oxon Hill High School

Post opdateret 29. januar 2020

Phone

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En person med fysisk adgang til en iOS-enhed kan muligvis få adgang til kontakter fra låst skærm

Beskrivelse: Et problem med låst skærm gjorde det muligt at få adgang til kontakter på en låst enhed. Problemet er løst ved hjælp af forbedret statusadministration.

CVE-2020-3828: En anonym programmør

Safari Login AutoFill

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En lokal bruger kan utilsigtet komme til at sende en ikke-krypteret adgangskode via netværket

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af brugergrænsefladen.

CVE-2020-3841: Sebastian Bicchi (@secresDoge) fra Sec-Research

Screenshots

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Skærmbilleder i appen Beskeder kan afsløre ekstra beskedindhold

Beskrivelse: Der var et problem med navngivning af skærmbilleder. Problemet er løst med forbedret navngivning.

CVE-2020-3874: Nicolas Luckie fra Durham College

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt websted kan muligvis fremkalde et Denial of Service-angreb

Beskrivelse: Et DoS-problem er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2020-3862: Srikanth Gatta fra Google Chrome

Post tilføjet 29. januar 2020

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2020-3825: Przemysław Sporysz fra Euvic

CVE-2020-3868: Marcin Towalski fra Cisco Talos

Post tilføjet 29. januar 2020

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til universel scripting på tværs af websteder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2020-3867: En anonym programmør

Post tilføjet 29. januar 2020

WebKit Page Loading

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: DOM-objektkontekst har muligvis ikke haft en unik sikkerhedsoprindelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2020-3864: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Post tilføjet 6. februar 2020

WebKit Page Loading

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: DOM-objektkontekst på øverste niveau er muligvis blevet opfattet som sikker ved en fejl

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2020-3865: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Post tilføjet 29. januar 2020 og opdateret 6. februar 2020

Wi-Fi

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En hacker kan muligvis udløse pludselig programlukning eller læsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2020-3843: Ian Beer fra Google Project Zero

Post tilføjet 6. februar 2020

wifivelocityd

Fås til: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

Yderligere anerkendelser

IOSurface

Vi vil gerne takke Liang Chen (@chenliang0817) for hjælpen.

Photos Storage

Vi vil gerne takke Allison Husain fra UC Berkeley for hjælpen.

Post opdateret 19. marts 2020

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.