Om sikkerhedsindholdet i iOS 14.8.1 og iPadOS 14.8.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i iOS 14.8.1 og iPadOS 14.8.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

iOS 14.8.1 og iPadOS 14.8.1

Udgivet 26. oktober 2021

Audio

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30907: Zweig fra Kunlun Lab

ColorSync

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af ICC-profiler er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30926: Jeremy Brown

Post tilføjet 25. maj 2022

ColorSync

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der opstod et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af ICC-profiler. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30917: Alexandru-Vlad Niculae og Mateusz Jurczyk fra Google Project Zero

Continuity Camera

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En lokal hacker kan forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med en streng med ukontrolleret format er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30903: Gongyu Ma fra Hangzhou Dianzi University

Post opdateret 25. maj 2022

CoreGraphics

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af et skadeligt PDF-dokument kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-skriveproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30919

GPU Drivers

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30900: Yinyi Wu (@3ndy1) fra Ant Security Light-Year Lab

IOMobileFrameBuffer

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet.

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30883: En anonym programmør

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30909: Zweig fra Kunlun Lab

Kernel

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30916: Zweig fra Kunlun Lab

Sidecar

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En lokal hacker kan forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2021-30903: En anonym programmør

Statuslinje

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En bruger kan muligvis se begrænset indhold på den låste skærm

Beskrivelse: Et problem med den låste skærm blev løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2021-30918: videosdebarraquito

Voice Control

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: En lokal hacker kan forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30902: 08Tc3wBB fra ZecOps Mobile EDR Team

WebKit

Fås til: iPhone 6s og nyere modeller, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere modeller, iPad 5. generation og nyere modeller, iPad mini 4 og nyere modeller og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et skadeligt website, der benytter rapporter om sikkerhedspolitik for indhold, kan muligvis lække oplysninger via omdirigerende adfærd

Beskrivelse: Et problem med lækage af oplysninger blev håndteret.

CVE-2021-30888: Prakash (@1lastBr3ath)

Yderligere anerkendelser

WebKit

Vi vil gerne takke Ivan Fratric fra Google Project Zero for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.