Om sikkerhedsindholdet i sikkerhedsopdatering 2021-002 Catalina

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i sikkerhedsopdatering 2021-002 Catalina.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

Sikkerhedsopdatering 2021-002 Catalina

Udgivet 26. april 2021

APFS

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal bruger kan muligvis læse vilkårlige arkiver

Beskrivelse: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik.

CVE-2021-1797: Thomas Tempelmann

Archive Utility

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-1810: Rasmus Sten (@pajp) fra F-Secure

Audio

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1808: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CFNetwork

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan medføre afsløring af følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-1857: En anonym programmør

CoreAudio

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1809: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CoreAudio

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering

Beskrivelse: Behandling af et skadeligt lydarkiv kan medføre afsløring af beskyttet hukommelse.

CVE-2021-1846: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

Post tilføjet 21. juli 2021

CoreGraphics

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Åbning af et skadeligt arkiv kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1847: Xuwei Liu fra Purdue University

CoreText

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af en skadelig skrift kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-1811: Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

curl

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En skadelig server kan muligvis afsløre aktive tjenester

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2020-8284: Marian Rehak

Post tilføjet 6. maj 2021

curl

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis fremkalde et Denial of Service-angreb

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret inputvalidering.

CVE-2020-8285: xnynx

curl

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En hacker kan muligvis angive et svigagtigt OCSP-svar, der ser gyldigt ud

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2020-8286: En anonym programmør

DiskArbitration

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Der var et problem med tilladelser i DiskArbitration. Dette blev rettet med ekstra kontrol af ejerskab.

CVE-2021-1784: Mikko Kenttälä (@Turmio_) fra SensorFu, Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security og en anonym programmør

FontParser

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-1881: Hou JingYi (@hjy79425575) fra Qihoo 360, en anonym programmør, Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab og Mickey Jin fra Trend Micro

FontParser

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2020-27942: En anonym programmør

Foundation

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis opnå rodrettigheder

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret logik.

CVE-2021-1813: Cees Elzinga

Foundation

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1882: Gabe Kirkpatrick (@gabe_k)

ImageIO

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2021-1843: Ye Zhang fra Baidu Security

ImageIO

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser

Beskrivelse: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode.

CVE-2021-1858: Mickey Jin og Qi Sun fra Trend Micro, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Post tilføjet 21. juli 2021

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-1834: ABC Research s.r.o., der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser

Beskrivelse: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder.

CVE-2021-1841: Jack Dates fra RET2 Systems, Inc.

Post tilføjet 21. juli 2021

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis afsløre kernehukommelse

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-1860: @0xalsr

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-1851: @0xalsr

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal hacker kan opnå hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1840: Zuozhi Fan (@pattern_F_) fra Ant Group Tianqiong Security Lab

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik

Beskrivelse: Kopierede arkiver har muligvis ikke de forventede arkivtilladelser.

CVE-2021-1832: En anonym programmør

Post tilføjet 21. juli 2021

libxpc

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis opnå rodrettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er blevet løst med yderligere validering.

CVE-2021-30652: James Hutchins

libxslt

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan medføre beskadigelse af heap

Beskrivelse: Et double free-problem er løst gennem forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-1875: Fundet af OSS-Fuzz

Login Window

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program med rodrettigheder kan muligvis få adgang til en brugers private oplysninger

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2021-1824: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing

NSRemoteView

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-1876: Matthew Denton fra Google Chrome

Preferences

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal bruger kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et parsingproblem i forbindelse med behandlingen af biblioteksstier blev løst via forbedret stigodkendelse.

CVE-2021-1739: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

CVE-2021-1740: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (https://xlab.tencent.com)

smbx

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En hacker i en privilegeret netværksposition kan afsløre følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-1878: Aleksandar Nikolic fra Cisco Talos (talosintelligence.com)

System Preferences

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet.

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30657: Cedric Owens (@cedowens)

Post tilføjet 27. april 2021, opdateret 30. april 2021

Tailspin

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal hacker kan opnå hævede rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-1868: Tim Michaud fra Zoom Communications

tcpdump

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis fremkalde et Denial of Service-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2020-8037: En anonym programmør

Time Machine

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal hacker kan opnå hævede rettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik.

CVE-2021-1839: Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Zoom Video Communications og Gary Nield fra ECSC Group plc

Wi-Fi

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan medføre pludselig programlukning eller skrivning af kernehukommelse

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2021-1828: Zuozhi Fan (@pattern_F_) fra Ant Group Tianqiong Security Lab

Wi-Fi

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik

Beskrivelse: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder.

CVE-2021-30655: Gary Nield fra ECSC Group plc og Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Zoom Video Communications, Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing

Post tilføjet 21. juli 2021

wifivelocityd

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst med forbedret tilladelseslogik.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

WindowServer

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis uventet afsløre en brugers legitimationsoplysninger fra sikre tekstfelter

Beskrivelse: Et API-problem i TCC-tilladelser for tilgængelighed blev løst via forbedret statushåndtering.

CVE-2021-1873: En anonym programmør

Post opdateret 27. april 2021

Yderligere anerkendelser

CoreCrypto

Vi vil gerne takke Andy Russon fra Orange Group for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Intel Graphics Driver

Vi vil gerne takke Jack Dates fra RET2 Systems, Inc. for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Kernel

Vi vil gerne takke Antonio Frighetto fra Politecnico di Milano, GRIMM, Keyu Man, Zhiyun Qian, Zhongjie Wang, Xiaofeng Zheng, Youjun Huang, Haixin Duan og en anonym programmør for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Mail

Vi vil gerne takke Petter Flink, SecOps fra Bonnier News og en anonym programmør for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Safari

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Security

Vi vil gerne takke Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab og john (@nyan_satan) for hjælpen.

Post tilføjet 6. maj 2021

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.