Bluetooth-profiler, som iOS og iPadOS understøtter

Læs mere om de Bluetooth-beskrivelser, som iPhone, iPad og iPod touch understøtter.

For at bruge disse Bluetooth-profiler skal du sørge for at opdaterer din enhed til den nyeste version af iOS eller iPadOS.

Håndfri profil (HFP 1.8)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

Med HFP kan Bluetooth-headsets og håndfri bilsæt kommunikere med mobiltelefoner.

Adgangsprofil til telefonbog (PBAP 1.2)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller.

Med PBAP kan iPhone udveksle telefonbogsobjekter med andre Bluetooth-enheder.* Et bilsæt og en mobiltelefon bruger beskrivelsen til at:

• Lade bilsættet vise navnet på personen, der foretager det indgående opkald.

• Tillad bilsættet at synkronisere telefonbogen – eller bare dine favoritter – så du kan foretage et opkald fra bilens display.

• Lade bilsættet vise opkaldshistorikken.

Avanceret lyddistributionsprofil (A2DP 1.4)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

Med A2DP kan lyd i høj kvalitet (stereo eller mono) streame fra en enhed til en anden via en Bluetooth-forbindelse. Brug A2DP til at afspille musik trådløst fra din enhed til et trådløst headset, højttaler eller et kompatibelt lydsystem til bilen.

Profil til fjernbetjening af lyd/video (AVRCP 1.6)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

AVRCP tillader fjernbetjening af afspilningsfunktioner på din iOS- eller iPadOS-enhed fra kompatible enheder. Disse vil sædvanligvis være Bluetooth-enheder, der også bruger A2DP-beskrivelsen. iOS og iPadOS understøtter disse AVRCP-funktioner:

• Sæt på pause

• Afspil

• Stop

• Næste spor

• Forrige spor

• Metadata

• Omslagsgrafik til album

• Gennemse*

PAN (beskrivelse med personligt netværk)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

PAN leverer netværksforbindelse via Bluetooth. Dette gør det muligt for brugerne at spille spil med flere spillere og bruge Internetdeling på din iPhone.

HID (beskrivelse med brugerstyret enhed)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

HID tillader kommunikation mellem iOS- og iPadOS-enheder og Bluetooth-tastaturer og spilcontrollere.

Adgangsprofil til beskeder (MAP 1.4)

Denne beskrivelse er kompatibel med iPhone 5s og nyere modeller.

Med MAP kan enheder udveksle beskeder. Det bruges til at modtage meddelelser på tilsluttede enheder. iOS og iPadOS understøtter disse MAP-funktioner på tilsluttede biler:

• Modtag meddelelser om indgående beskeder

• Svar på indgående beskeder

• Skriv nye beskeder

• Gennemse beskedindbakke

• Markér beskeder som læst

WiAP (protokol til trådløst iPhone-tilbehør)

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

WiAP bruges til kommunikation mellem iOS- og iPadOS-enheder og Made for iPhone (MFi)-certificeret tilbehør.

Braille

Denne beskrivelse kan bruges med iPhone 5s og nyere modeller, iPad Air og nyere modeller og iPod touch (6. generation) og nyere modeller.

Braille bruges til kommunikation mellem iOS- og iPadOS-enheder og hjælpeenheder såsom braille-tastaturer.

Læs mere

Når du parrer din iOS- eller iPadOS-enhed og en Bluetooth-enhed, opsætter du kryptering mellem de to enheder. Den eksterne Bluetooth-enhed skal understøtte en krypteret forbindelse.

* Beskrivelsens funktionalitet kan variere alt efter det Bluetooth-tilbehør, du bruger. Tilbehørsproducenten, ikke iOS- eller iPadOS-enheden, kontrollerer disse variationer.