Om sikkerhedsindholdet i sikkerhedsopdatering 2022-004 Catalina

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i sikkerhedsopdatering 2022-004 Catalina.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

Sikkerhedsopdatering 2022-004 Catalina

Udgivet 16. maj 2022

apache

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Flere problemer i Apache

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved at opdatere Apache til version 2.4.53.

CVE-2021-44224

CVE-2021-44790

CVE-2022-22719

CVE-2022-22720

CVE-2022-22721

AppKit

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis opnå rodrettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2022-22665: Lockheed Martin Red Team

AppleEvents

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En fjernbruger kan få adgang til at udføre uventet applukning eller køre vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-22630: Jeremy Brown, der arbejder med Trend Micro Zero Day Initiative

Post tilføjet 6. juni 2023

AppleGraphicsControl

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2022-26751: Michael DePlante (@izobashi) fra Trend Micros Zero Day Initiative

AppleScript

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt binært AppleScript-arkiv kan medføre uventet programlukning eller afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26697: Qi Sun og Robert Ai fra Trend Micro

AppleScript

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt binært AppleScript-arkiv kan medføre uventet programlukning eller afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26698: Qi Sun fra Trend Micro

CoreTypes

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Problemet er løst ved hjælp af forbedret kontrol for at forhindre uautoriserede handlinger i at blive udført.

CVE-2022-22663: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

CVMS

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis opnå rodrettigheder

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er blevet løst.

CVE-2022-26721: Yonghwi Jin (@jinmo123) fra Theori

CVE-2022-26722: Yonghwi Jin (@jinmo123) fra Theori

DriverKit

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-adgangsproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26763: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Graphics Drivers

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2022-22674: en anonym programmør

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26720: Liu Long fra Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26770: Liu Long fra Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26756: Jack Dates fra RET2 Systems, Inc

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2022-26769: Antonio Zekic (@antoniozekic)

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26748: Jeonghoon Shin fra Theori, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-26714: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (@peternguyen14) fra STAR Labs (@starlabs_sg)

Kernel

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-26757: Ned Williamson fra Google Project Zero

libresolv

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-32790: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam

Post tilføjet 21. juni 2022

libresolv

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-26775: Max Shavrick (@_mxms) fra Googles sikkerhedsteam

LibreSSL

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt certifikat kan medføre DoS (Denial of Service)

Beskrivelse: Et Denial of Service-problem blev rettet via forbedret inputvalidering.

CVE-2022-0778

libxml2

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-23308

OpenSSL

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt certifikat kan medføre DoS (Denial of Service)

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-0778

PackageKit

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En app kan muligvis få adgang til ekstra rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-32794: Mickey Jin (@patch1t)

Post tilføjet 4. oktober 2022

PackageKit

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2022-26727: Mickey Jin (@patch1t)

Printing

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2022-26746: @gorelics

Security

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå signaturgodkendelse

Beskrivelse: Et problem med parsing af certifikat er løst ved hjælp af forbedrede kontroller.

CVE-2022-26766: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

SMB

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-26715: Peter Nguyễn Vũ Hoàng fra STAR Labs

SoftwareUpdate

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til begrænsede arkiver

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2022-26728: Mickey Jin (@patch1t)

TCC

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En app kan registrere en brugers skærm

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-26726: Antonio Cheong Yu Xuan fra YCISCQ

Post opdateret 6. juni 2023

Tcl

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedret rensning af miljøet.

CVE-2022-26755: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

WebKit

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af en skadelig mailbesked kan medføre kørsel af vilkårlig javascript

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2022-22589: Heige fra KnownSec 404 Team (knownsec.com) og Bo Qu fra Palo Alto Networks (paloaltonetworks.com)

Wi-Fi

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-26761: Wang Yu fra Cyberserval

zip

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan medføre DoS (Denial of Service)

Beskrivelse: Et Denial of Service-problem blev rettet via forbedret statushåndtering.

CVE-2022-0530

zlib

Fås til: macOS Catalina

Effekt: En hacker kan forårsage uventet programafslutning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-25032: Tavis Ormandy

zsh

Fås til: macOS Catalina

Effekt: Et fjernangreb kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Dette problem blev løst ved at opdatere til zsh-version 5.8.1.

CVE-2021-45444

Yderligere anerkendelser

PackageKit

Vi vil gerne takke Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.