Forlad Familiedeling

Læs mere om, hvordan du kan forlade eller blive fjernet fra en familiegruppe, og hvad der sker, når du stopper med at bruge Familiedeling. Hvis du er familiearrangør, kan du til enhver tid fjerne personer eller helt opløse familiegruppen.

Fjern dig selv fra en familiegruppe

Fjern en person fra din familiegruppe

Opløs en familiegruppe

Hvad sker der, når du stopper med at dele?

Fjern dig selv fra en familiegruppe

Alle familiemedlemmer, der er 13 år eller ældre*, kan fjerne sig selv fra en familiegruppe. Hvis du har aktiveret Skærmtid for din konto, skal familiearrangøren fjerne dig.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Familie. Hvis du ikke kan se Familie, skal du trykke på dit navn og derefter trykke på Familiedeling.

3. Tryk på dit navn.

4. Tryk på Stop med at bruge Familiedeling

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-adult

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Familie.

3. Klik på dit navn.

4. Klik på Forlad familie.

macos-ventura-system-settings-family-secondary-apple-id.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger.

2. Klik på Familiedeling.

3. Klik på Oplysninger ved siden af dit navn.

4. Klik på Forlad familie.

Når du forlader Familiedeling, mister du adgangen til de delte køb eller tjenester, der deles i familiegruppen.

Fjern din konto fra en familiegruppe

Hvis dit Apple-id bliver brugt til at dele køb med en familiegruppe, som du ikke længere ønsker at være en del af, kan du besøge kontosiden for dit Apple-id og fjerne kontoen fra familien. Gå til appleid.apple.com, og log ind med Apple-id'et og adgangskoden for den konto, som du vil fjerne.

I afsnittet Familiedeling:

1. På iPhone, iPad, iPod touch eller Mac: Log ind på appleid.apple.com med dit Apple-id og din adgangskode.

2. På iPhone eller iPod touch: Tryk på den nedadvendte pil øverst på siden, og tryk derefter på Familiedeling. På iPad eller Mac: Klik på Familiedeling til venstre på siden.

3. Tryk eller klik på Afbryd konto.

4. Tryk eller klik Afbryd.

Når du har forladt familiegruppen, kan du oprette din egen familiegruppe eller blive medlem af en anden.

Fjern en person fra familiegruppen

Familiearrangøren kan fjerne alle på 13 år eller ældre* fra familiegruppen. Hvis du har brug for det, kan du overføre et barn til en anden familie.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Familie. Hvis du ikke kan se Familie, skal du trykke på dit navn og derefter trykke på Familiedeling.

3. Tryk på navnet på det familiemedlem, du vil fjerne.

4. Tryk på Fjern [dit familiemedlems navn] fra familie.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-remove-from-family.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familie.

2. Klik på navnet på det familiemedlem, du vil fjerne.

3. Klik på Fjern [dit familiemedlems navn] fra Familie.

macos-ventura-system-settings-family-remove-from-family.
  4. Klik på Fjern [dit familiemedlems navn] for at bekræfte.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.

2. Klik på Oplysninger ud for navnet på det familiemedlem, du vil fjerne.

3. Klik på Fjern [dit familiemedlems navn].

Opløs en familiegruppe

Når familiearrangøren deaktiverer Familiedeling, fjernes alle familiemedlemmer fra gruppen på samme tid. Før du kan stoppe Familiedeling, skal du overføre børn under 13* til en anden familie. Læs om, hvordan du flytter et barn til en anden gruppe ved hjælp af Familiedeling

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Familie.

3. Tryk på dit navn.

4. Tryk på Stop med at bruge Familiedeling

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-organizer.

I iOS 15 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på Familiedeling.

3. Tryk på dit navn.

4. Tryk på Stop familiedeling.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familie.

2. Klik på dit navn.

3. Klik på Forlad familie.

macos-ventura-system-settings-family-stop-using-family-sharing

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.

2. Klik på Oplysninger ved siden af dit navn.

3. Klik på Slå fra, og klik derefter på Stop Familiedeling.

Hvis du oprettede en gruppe til Familiedeling før iOS 14, opbevarer arrangøren familiens kalender, påmindelser og delte fotoalbum på sin konto. Arrangøren kan dele indholdet igen med individuelle familiemedlemmer. Læs mere om, hvordan du kan dele kalendere og påmindelser.

Hvad sker der, når du stopper med at dele?

• Dit Apple-id fjernes fra familiegruppen, og du har ikke adgang til de tjenester, der deles af familien, f.eks. et Apple Music-familieabonnement eller en delt iCloud-lagringsplan.

• Du stopper med at dele lokaliteter med dine familiemedlemmer, og dine enheder fjernes fra familiens Find-liste.

• Hvis din familie deler køb fra iTunes, Apple Books og App Store, stopper delingen af køb øjeblikkeligt, og du har ikke længere adgang til køb, der er foretaget af andre familiemedlemmer. Du beholder køb, som du har anmodet om, mens du var en del af familiegruppen. Andre familiemedlemmer kan ikke bruge indhold, der er downloadet fra din samling.

• Indhold, som familien har delt med dig, fjernes ikke automatisk fra din enhed. Du kan købe indholdet igen eller fjerne det for at frigøre plads på din enhed. Hvis du har downloadet en app fra et familiemedlems købsoversigt, og du har foretaget køb i appen, skal du selv købe appen for at beholde adgangen til dine køb i appen.

• Hvis din familiearrangør opretter en Apple Cash-konto til dig som en del af en Apple Cash-familie, lukkes din konto automatisk, og din saldo overføres til familiearrangørens Apple Cash-konto. Hvis du er arrangør, og du opløser familiegruppen, lukkes alle indstillede Apple Cash-konti for familien, og deres saldi overføres til din konto.

• Hvis du har et Apple Watch, der bruger Indstil familie, kan du ikke administrere det pågældende Apple Watch.

• Hvis du deler et fotoalbum, en kalender eller påmindelser med familiemedlemmer, deles de ikke mere. Hvis du vil fortsætte med at bruge Familiedeling, men ikke ønsker, at alle funktioner skal deles med din familie, kan du i stedet fravælge dem i appsene Fotos, Kalender eller Påmindelser på din enhed eller på iCloud.com.

• Hvis du bruger Apple Card Family, og du forlader en gruppe med Familiedeling, fjernes du ikke automatisk fra Apple Card Family-kontoen. Læs om, hvordan du fjerner dig selv eller en deltager fra en delt Apple Card-konto.

* Aldersbegrænsningen afhænger af land og område. Under 14 år i Bulgarien, Cypern, Israel, Italien, Kina, fastlandet, Litauen, Spanien, Sydkorea og Østrig. Under 15 år i Frankrig, Grækenland, Peru Slovenien og Tjekkiet. Under 16 år i Brasilien, Filippinerne, Holland, Irland, Kosovo, Kroatien, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Polen, Rumænien, Singapore, Slovakiet, Tyskland og Ungarn. Under 13 år i alle andre lande.