Skift navn på din macOS-brugerkonto og hjemmemappe

Du kan omdøbe din macOS-brugerkonto og hjemmemappe, der blev navngivet i forbindelse med kontooprettelsen.

Hvis du gør dette forkert, kan det beskadige din konto og forhindre dig i at logge ind med den pågældende konto. Sørg for, at du har en sikkerhedskopi, Disse trin Disse trin ændrer eller nulstiller ikke adgangskoden til din brugerkonto

Opret en anden administratorkonto, hvis det er nødvendigt

Du kan kun ændre navnet på din brugerkonto, når du er logget ind på en anden konto, og dette skal være en administratorkonto. Hvis din Mac ikke er indstillet med en anden administratorkonto, skal du først tilføje en administratorkonto i indstillingerne til Brugere & grupper:

Tilføj en administratorkonto i macOS Ventura eller en nyere version

Tilføj en administratorkonto i tidligere versioner af macOS

Omdøb hjemmemappen

1. Log af den konto, du omdøber: Vælg Apple-menuen  > Log ud.

2. Log ind på den anden administratorkonto. Undlad at logge ind på den konto, du omdøber.

3. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Gå til mappe. Skriv derefter /Users og tryk på Retur. Mappen Brugere åbnes.

4. I mappen Brugere skal du vælge mappen med den konto, du omdøber, og derefter trykke på Retur og indtaste det nye navn. Brug ikke mellemrum i det nye navn. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste navnet og adgangskoden til den administratorkonto, som du lige har brugt til at logge ind.

Omdøb derefter kontoen

Efter omdøbning af hjemmemappen, og mens du stadig er logget af den konto, du omdøber, skal du følge disse yderligere trin, afhængigt af hvilken version af macOS du bruger.

macOS Ventura eller en nyere version

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Brugere og grupper i indholdsoversigten.

3. Tryk på og hold Ctrl-tasten nede på tastaturet, og klik derefter på navnet på den konto, du omdøber. Vælg Avancerede indstillinger i den menu, der vises.

Users & Groups pane, showing the menu with Advanced Options
  4. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste administratornavnet og adgangskoden, som du lige har brugt til at logge ind.

5. Opdater feltet "Brugernavn" – ikke feltet "Bruger" – så det svarer til det nye navn, som du gav din hjemmemappe i det forrige afsnit.

Users & Groups pane, showing the Advanced Options window
  6. Valgfrit: Opdater feltet "Fulde navn". Det fulde navn behøver ikke at svare til brugernavnet og kan indeholde mellemrum. Du vil kunne bruge enten brugernavnet eller det fulde navn, når du logger ind eller foretager ændringer, der kræver dit kontonavn og din adgangskode.

7. Rul ned, så du kan se feltet "Hjemmebibliotek". Opdater brugernavnet i dette felt, men fjern ikke/Users/. For example, if “User name” is johnappleseed, then “Home directory” should be /Users/johnappleseed.

8. Klik på OK, genstart derefter din Mac, og log ind på den omdøbte konto.

Tidligere versioner af macOS

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger.

2. Klik på Brugere og grupper.

3. Klik på LåsIngen alt leveret for billede, og indtast derefter administratornavnet og adgangskoden, som du brugte til at logge ind.

4. Tryk på og hold Ctrl-tasten nede på tastaturet, og klik derefter på navnet på den konto, du omdøber. Vælg Avancerede indstillinger i den menu, der vises.

5. Opdater feltet "Kontonavn", så det svarer til det nye navn, som du gav din hjemmemappe i det forrige afsnit.

6. Valgfrit: Rediger feltet "Fulde navn". Det fulde navn behøver ikke at svare til brugernavnet og kan indeholde mellemrum. Du vil kunne bruge enten brugernavnet eller det fulde navn, når du logger ind eller foretager ændringer, der kræver dit kontonavn og din adgangskode.

7. Opdater brugernavnet i feltet "Hjemmebibliotek". Rediger dette navn, så det svarer til det nye navn på hjemmemappen, men fjern ikke /Users/. For example, if “User name” is johnappleseed, then “Home directory” should be /Users/johnappleseed.

8. Klik på OK, genstart derefter din Mac, og log ind på den omdøbte konto.

Users & Groups pane, showing the Advanced Options window