Bærbare Mac-computere med Apple Silicon: Skærmproblemer

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Fejlfinding af problemer med kamera eller sensor til omgivende lys

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Forvrænget, sløret eller ulæseligt billede

• Uensartet billedklarhed

• Lodrette linjer med uensartet lysstyrke

• Flimrende eller ustabilt billede

• Videostøj

• Forkerte eller manglende farver

• Uensartet farve, kontrast eller lysstyrke

• Billedet sætter sig fast eller forbliver på skærmen

• Lyslækage rundt om skærmen

• Fnug eller snavs under glasset

• Pixelfejl

• Vandrette eller lodrette linjer

• Kan ikke ændre opløsning

• Skærmen oplyses ikke

• Skærmens baggrundslys er ikke ensartet

• Skærmens baggrundslys går ud efter opvarmning

• Skærmens baggrundslys går ud ved brug af visse lysstyrkeindstillinger

Om pixelfejl på LCD-skærme til Apple-produkter lanceret i 2010 eller senere

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af specifikke problemer

1. Fjern alle etuier, covers eller skærmbeskyttere.

2. Rengør skærmen med en blød, let fugtig og fnugfri klud.

• Forsigtig: Først skal du fjerne alle kabler og slukke computeren. Der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Undgå, at der kommer fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på computeren. Undlad at bruge trykluft.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller tjekke potentielle årsager, kan du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør diagnosticeringspakken Mac Resource Inspector (MRI).

2. Kør diagnosticeringspakken Display Anomalies.

3. Mens du observerer problemet, skal du rykke skærmen frem og tilbage. Åbn og luk skærmen helt flere gange for at sikre, at de interne skærmkabler ikke sidder i klemme eller forårsager kortslutning.

Åbn og inspicer computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du følge computerens reparationsvejledning, der fortæller dig, hvordan du åbner og inspicerer computeren. Problemerne kan skyldes en beskadiget del eller en del, der ikke sidder, som den skal.

Bemærk: Dette afsnit forudsætter bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit forudsætter bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med kamera eller sensor til omgivende lys

Identificer problemer

• Kameraet fungerer ikke

• Kameraets indikatorlys fungerer ikke

• Overeksponerede billeder

• Dårlig hvidbalance

• Utilstrækkeligt fokus

• Forvrængede eller misfarvede billeder

• Skærmens eller tastaturets lysstyrke reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelserne

• Kameraet reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelserne

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af specifikke problemer

1. Fjern alle etuier, covers eller skærmbeskyttere.

2. Sørg for, at sensoren til omgivende lys ikke er dækket. Du finder den øverst på computerskærmen i nærheden af kameraet.

3. Rengør skærmen med en blød, let fugtig og fnugfri klud.

• Forsigtig: Først skal du fjerne alle kabler og slukke computeren. Der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Undgå, at der kommer fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på computeren. Undlad at bruge trykluft.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller tjekke potentielle årsager, kan du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør diagnosticeringspakken Mac Resource Inspector (MRI).

2. Mens du observerer problemet, skal du rykke skærmen frem og tilbage. Åbn og luk skærmen helt flere gange for at sikre, at de interne skærmkabler ikke sidder i klemme eller forårsager kortslutning.

Åbn og inspicer computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du følge computerens reparationsvejledning, der fortæller dig, hvordan du åbner og inspicerer computeren. Problemerne kan skyldes en beskadiget del eller en del, der ikke sidder, som den skal.

Bemærk: Dette afsnit forudsætter bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit forudsætter bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.