Hvis Touch ID ikke virker på din Mac

Hvis du ikke kan låse din Mac op ved hjælp af Touch ID, ikke kan registrere et fingeraftryk, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din adgangskode, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Find Touch ID-sensoren

Touch ID-sensoren er placeret i øverste højre hjørne af dit tastatur.

Touch ID-knappen

Tjek, om din enhed er kompatibel

For at indstille og bruge Touch ID på et Magic Keyboard med Touch ID skal du bruge en Mac-computer med Apple Silicon og macOS Big Sur 11.4 eller en nyere version.

Hvis du vil bruge det indbyggede Touch ID på en bærbar Mac-computer med Touch ID, skal du bare indstille Touch ID i Systemindstillinger > Touch ID & adgangskode.

Prøv disse trin

Prøv at bruge Touch ID efter hvert trin:

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af macOS.

2. Sørg for, at dine fingre og Touch ID-sensoren er rene og tørre.* Rengør Touch ID-sensoren ved at tørre den af med en ren, fnugfri klud.

3. Din finger skal dække Touch ID-sensoren helt. Du må ikke trykke for hurtigt eller flytte fingeren, mens Touch ID scanner.

4. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Brugere og grupper, og klik derefter på låsenBilledtekst mangler for at foretage ændringer. Gå til loginindstillingerne, og kontroller, at Automatisk login er slået fra.

5. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Touch ID & adgangskode, og aktivér derefter indstillingen for at bruge Touch ID for at låse din Mac op.

6. Prøv at tilføje et andet fingeraftryk. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Touch ID & adgangskode, og klik derefter på Tilføj fingeraftryk.

7. For Magic Keyboard med Touch ID skal du slukke og tænde tastaturet og derefter tilslutte tastaturet til din Mac med USB til Lightning-kablet. Efter du har slukket og derefter tændt Magic Keyboard, er Touch ID muligvis ikke tilgængelig i op til 10 sekunder.

8. Genstart din Mac.

Hvis du skal indtaste din adgangskode

Første gang du logger ind, efter at du har tændt, genstartet eller logget af din Mac, skal du indtaste din adgangskode manuelt. Derefter kan du bruge Touch ID til at logge ind.

Endvidere skal du muligvis indtaste din adgangskode i stedet for at bruge Touch ID i disse situationer:

• Dit fingeraftryk genkendes ikke fem gange i træk

• Du har ikke låst enheden op i mere end 48 timer

• Du prøver at ændre indstillinger i ruden Touch ID & adgangskode i Systemindstillinger

* Fugt, creme, sved, fedt, rifter eller tør hud kan gøre det vanskeligere at genkende fingeraftrykket. Genkendelsen kan også påvirkes midlertidigt af f.eks. fysisk aktivitet, bad, svømning, madlavning eller andre forhold eller ændringer, der påvirker fingeraftrykket.