Hvis batteriopladning er sat på pause eller er på hold på din Mac

Med macOS Big Sur eller nyere lærer din Mac af dine opladningsvaner for at forbedre batteriets levetid.

I macOS Big Sur eller nyere er Optimeret batteriopladning designet til at forbedre batteriets levetid og reducere den tid, din Mac bruger fuldt opladet. Når funktionen er slået til, forsinker din Mac – i visse situationer – opladningen efter 80 %. Din Mac lærer af dine opladningsvaner og prøver at sikre, at din Mac er fuldt opladet, når den frakobles.

På Mac-computere med Apple Silicon eller T2-sikkerhedschip er Optimeret batteriopladning slået til som standard, når du indstiller din Mac, eller efter at du har opdateret til macOS Big Sur eller nyere.

Genoptag opladningen

Hvis du har brug for at få din Mac fuldt opladet hurtigere, skal du klikke på batterisymboletNo alt supplied for Image på menulinjen og derefter vælge Start fuld opladning nu.

Tjek batteristatus

Når Optimeret batteriopladning er slået til, viser batteristatusmenuen, hvornår din Mac vil være fuldt opladet, eller om opladning er sat på hold. Hvis du har din bærbare computer tilsluttet strøm det meste af tiden, kan du få vist meddelelsen "Opladning på pause (batteriet bruges sjældent)", når opladningen er sat på pause.

Sæt Optimeret batteriopladning på pause, eller slå det fra

Du kan sætte Optimeret batteriopladning på pause eller slå det fra midlertidigt.

Sæt Optimeret batteriopladning på pause eller slå det fra i macOS Ventura

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Batteri i indholdsoversigten.

3. Klik på knappen Vis infoNo alt supplied for Image ud for Batteritilstand.

4. Slå “Optimeret batteriopladning” fra, og klik derefter på Slå fra eller Slå fra indtil i morgen.

5. Klik på OK.

Sæt Optimeret batteriopladning på pause eller slå det fra i macOS Monterey eller tidligere

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Batteri, og vælg derefter Batteri i indholdsoversigten.

3. Fravælg “Optimeret batteriopladning”, og klik derefter på Slå fra eller Slå fra indtil i morgen.

Læs mere

Administration af batteritilstand er endnu en funktion på din bærbare Mac-computer, som er designet til at forlænge batteriets levetid. Læs mere om administration af batteritilstand på bærbare Mac-computere med Apple Silicon eller Intel-processorer.