Hvis din Mac beder dig om at tillade, at tilbehør opretter forbindelse

Du skal tillade, at nyt USB- eller Thunderbolt-tilbehør og SD-kort kan oprette forbindelse til din bærbare Mac-computer med Apple Silicon, før du kan bruge tilbehøret og kortet.

Når du bruger nyt eller ukendt USB-tilbehør, Thunderbolt-tilbehør eller et nyt eller ukendt SD-kort med din bærbare Mac-computer med Apple Silicon og macOS Ventura eller nyere, får du en advarsel, der spørger dig om, du vil lade tilbehøret oprette forbindelse. Hvis din Mac er låst, skal du låse den op, før du kan tillade, at tilbehør opretter forbindelse.

Hvis du vælger Tillad ikke, vil din Mac ikke genkende tilbehøret eller give det adgang til dataene på din Mac. Tilbehøret kan dog stadig blive ladet op eller oplade din Mac. Næste gang du bruger tilbehøret, bliver du bedt om at tillade, at det opretter forbindelse igen. Hvis du ikke får en advarsel, når du tilslutter tilbehør, skal du kontrollere, at du kører den nyeste version af macOS, eller kontrollere dine indstillinger.

Hvis din Mac har været låst i tre eller flere dage, skal du muligvis låse den op for at bruge et tidligere tilladt tilbehør igen.

Rediger indstillingen for tilladelse til, at tilbehør opretter forbindelse

Som standard beder din bærbare Mac-computer med Apple Silicon om, at du tillader, at nyt eller ukendt tilbehør opretter forbindelse. Sådan ændrer du denne indstilling:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Anonymitet & sikkerhed.

3. Rul ned, og klik på lokalmenuen ud for "Tillad tilbehør at oprette forbindelse", og vælg derefter den ønskede indstilling. Læs mere om indstillingerne.

Ret indstillingen Tillad tilbehør at oprette forbindelse på din bærbare Mac-computer

På administrerede bærbare Mac-computere med Apple Silicon kan administratorer styre denne indstilling.

Administrer denne indstilling ved hjælp af Apple Configurator

Hvis du bruger din bærbare Mac-computer med låget lukket

Først skal du tillade, at en ekstern skærm, en mus og et tastatur opretter forbindelse til din bærbare Mac-computer. Derefter kan du bruge din Mac med låget lukket (eller med en dockingstation, hvor du placerer din Mac med låget lukket), og lade andet tilbehør oprette forbindelse uden at åbne låget.