Brug en ekstern skærm med Adaptive Sync sammen med din Mac

Visse Mac-modeller understøtter Adaptive Sync – en skærmteknologi, der muliggør en variabel opdateringsfrekvens, som tilpasser sig dit indholds billedhastighed.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil bruge variabel opdateringsfrekvens på en Adaptive Sync-skærm, skal du bruge macOS Monterey eller nyere og en af følgende Mac-modeller:

• Enhver Mac med Apple Silicon

• Enhver af disse Intel-baserede Mac-modeller:

• MacBook Pro (13", 2020, fire Thunderbolt 3-porte)

• MacBook Pro (16", 2019)

• MacBook Air (Retina, 13", 2020)

• iMac (Retina 5K, 27", 2020)

• Mac Pro (2019) ved brug sammen med en hvilken som helst af disse Radeon Pro MPX-moduler: W5500X, W5700X, W6800X, W6900X eller W6800X Duo

Du opnår den bedste ydeevne ved at slutte din Adaptive Sync-skærm til Thunderbolt-porten No alt supplied for Image på din Mac ved hjælp af et Thunderbolt-, USB-C- eller DisplayPort-aktiveret kabel. Brug ikke et HDMI-kabel eller -mellemstik.

Sådan slår du Adaptive Sync til eller fra

macOS Ventura eller en nyere version:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.

2. Vælg din eksterne skærm øverst i vinduet.

3. Vælg Variabel i lokalmenuen Opdateringsfrekvens. Hvis du vil stoppe med at bruge Adaptive Sync, skal du i stedet vælge en af de faste opdateringsfrekvenser.

macOS Monterey:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.

2. Klik på Skærmindstillinger.

3. Vælg den eksterne skærm i indholdsoversigten.

4. Vælg Variabel i lokalmenuen Opdateringsfrekvens. Hvis du vil stoppe med at bruge Adaptive Sync, skal du i stedet vælge en af de faste opdateringsfrekvenser.

Apple-skærme med ProMotion tilpasser sig også indholdets billedhastighed. For disse skærme står der ProMotion i stedet for Variabel under Skærmindstillinger.

Hvis skærmen flimrer, når du bruger Adaptive Sync

Adaptive Sync er velegnet til brug ved f.eks. spil og afspilning af video, og det kan hjælpe med at spare på energien. Ved andre anvendelsesformål kan det producere flimren eller en hakkende effekt. Hvis den eksterne skærm flimrer, når du bruger Adaptive Sync:

• Slå variabel opdateringsfrekvens fra.

• Kontakt skærmproducenten for at få oplysninger om kompatibilitet mellem Adaptive Sync og din Mac.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.