Brug Energibesparende funktion for at spare på din iPhones eller iPads batterilevetid

Energibesparende funktion reducerer den mængde af strøm, som din iPhone eller iPad bruger, når batteriniveauet er ved at være lavt.

Hvis du vil slå Energibesparende funktion til eller fra, skal du gå til Indstillinger > Batteri. Du kan også slå Energibesparende funktion til og fra i Kontrolcenter. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas betjeningspanel, og vælg Energibesparende funktion for at føje den til Kontrolcenter.

Når Energibesparende funktion er slået til, kan du bruge din iPhone eller iPad i længere tid, før du behøver at oplade den, men det kan tage længere tid end normalt at opdatere eller køre visse funktioner. Nogle opgaver kan muligvis heller ikke udføres, før du slår Energibesparende funktion fra eller oplader din iPhone eller iPad til mindst 80 %.

En iPhone, hvor skærmen Indstillinger > Batteri vises. Energibesparende funktion er slået til, og der er et gult batterisymbol på statuslinjen.

Energibesparende funktion reducerer eller påvirker følgende funktioner:

• 5G (undtagen under videostreaming) på iPhone 12- og iPhone 13-modeller1

• Automatisk lås (som standard 30 sekunder)

• Skærmens lysstyrke

• Skærmens opdateringshastighed (begrænset op til 60 Hz) på iPhone- og iPad-modeller med ProMotion-skærm2

• Bestemte visuelle effekter

• iCloud-fotos (midlertidigt sat på pause)

• Automatiske overførsler

• Hentning af e-mail

• Opdatering af apps i baggrunden

Når Energibesparende funktion er slået til, er batteriet på statuslinjen gult. Du kan se et link til gult batterisymbolBilledtekst mangler og batteriprocenten. Når du har ladet din iPhone eller iPad op til mindst 80 %, slås Energibesparende funktion automatisk fra.

1. Hvis du slår Energibesparende funktion til, deaktiveres 5G undtagen i visse tilfælde, f.eks. under videostreaming og download af store arkiver, på iPhone 12- og iPhone 13-modeller. På iPhone 12-modeller deaktiverer Energisparende funktion 5G Standalone (hvor det er tilgængeligt).

2. Disse enheder har ProMotion-skærm: iPhone 13 Pro og nyere, iPhone 13 Pro Max og nyere, iPad Pro 10,5", alle iPad Pro 11"-modeller og iPad Pro 12,9" (2. generation) og nyere.

Læs mere

iPhones med iOS 11.3 eller nyere viser batteriets tilstand og anbefaler, om et batteri skal udskiftes. Læs mere om Batteri og ydeevne for iPhone. Du kan også læse mere om, hvordan du får den maksimale batteritid og batterilevetid.