Skærm til iMac (24", M1, 2021, fire porte)

Før du begynder

Fare

Læs Elektrisk sikkerhed, før du begynder.

Advarsel

Læs Ødelagt skærm, før du begynder.

Værktøj

• Tapeskærer

• Udskiftningshjul til tapeskærer

• Støttefod til skærm

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Pudseklud i frotté

• Nylonværktøj (sort pind)

• Malertape

• Sikkerhedsbriller

• Klæbende silikonerulle

• Støttekiler

Forsigtig

Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.

Vigtigt

Denne procedure kræver muligvis udskiftning af tape på stikket til flexkablet til baggrundslys i skærm. Ny tape er inkluderet i sæt til skærmstart og genopfyldningssæt til skærm. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Fjernelse

Forsigtig

Skærmen er fastgjort til kabinettet med klæbestrimler. Hver klæbestrimmel har et skumlag omgivet af to klæbelag. Når du skal fjerne skærmen, skal du bruge tapeskæreren til at klippe klæbestrimlerne over. Når du skærer klæbestrimlerne over, skærer du typisk gennem skumlaget. Hvis der er et hak i et hjul, skal du udskifte det.

Vigtigt

Centrer støttekilen til foden, og dæk strømporten til, før du begynder.

1. Placer kilen mellem foden og kabinettet som vist. Sørg for, at kilen er centreret, og at strømporten er dækket.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du stille computeren ret op i støttefoden til skærmen.

2. Indsæt tapeskæreren i en 90-graders vinkel mellem skærmen og kabinettet. Kør tapeskæreren hen over toppen af computeren, og undgå det område på omtrent 6 cm, der omgiver kameraet.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige kameraet og skærmen må du ikke køre tapeskæreren hen over kameraet. Beskadigelse af kameraet kræver udskiftning af skærmen.

3. Læg computeren på en flad overflade med skærmen opad. Kør tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet på venstre og højre side.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du lægge computeren fladt på VESA-støttekilen. VESA-støttekilen har en firkantet udskæring, der passer til VESA Mount Adapter. Placer skærmens nederste kant tættest på åbningen i kilen.

4. Kør tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet på computerens nederste kant.

5. Kør tapeskæreren frem og tilbage mellem skærmen og kabinettet rundt om alle fire kanter af computeren, indtil hjulet bevæger sig med minimal modstand.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige kameraet, skal du undlade at køre med tapeskæreren i et område på omtrent 6 cm omkring kameraet.

6. Indsæt den flade ende af den sorte pind halvvejs til indhakket mellem skærmen og kabinettet. Skub den sorte pind op og ned for at skære eventuelt overskydende klæbemiddel over.

• Bemærk!

• Hvis du mærker modstand, skal du trække den sorte pind lidt ud. Fortsæt derefter med at skubbe den op og ned, mens du varierer indføringsdybden ved modstandspunkter.

• Hvis du fortsat føler modstand, skal du stoppe og fjerne den sorte pind. Installer et nyt hjul i tapeskæreren, og gentag trin 1 til 5.

•  Forsigtig

• Undlad at vride, lirke eller indsætte den sorte pind forbi indhakket. Hvis du tvinger den sorte pind ind mellem skærmen og kabinettet, kan det flække skærmen.

• For at undgå at beskadige kameraet, lad være med at køre tapeskæreren i det område på omtrent 6 cm omkring kameraet.

7. Drej computeren, så den øverste kant af skærmen er tættest på dig selv. Hvis den er frigivet helt, vil skærmen gå lidt over kabinettets øverste kant.

• Vigtigt: Dette sikrer, at skærmen er løsnet fra skærmhængslerne inde i kabinettet.

8. Hold skærmen i kanterne, og løft den langsomt og lige op omkring 2-4 cm.

•  Forsigtig: Undgå at strække de flexkabler, der er forbundet til bundkortet og bagsiden af skærmen.

9. Sæt den nederste kant af skærmen ind i åbningen i støttekilen til foden (1), mens du langsomt vipper den øverste kant af skærmen op (2).

10. Indsæt de to trekantede støttekiler i kabinettet som vist.

• Bemærk: Brug VESA-støttekilen og to trekantede støttekiler ved modeller, der er konfigureret med en VESA Mount Adapter.

11. Fjern polyesterfilmen fra flexkablet til baggrundslys i skærm (1), og gem det til genmontering. Træk enden af flexkablet til baggrundslys i skærm lige ned og ud af stikket (2).

12. Vip låseenhederne til stikkene til kamera- og eDP-flexkablet (embedded DisplayPort) op (1). Skub begge ender af eDP-flexkablet ud af stikkene (2).

• Bemærk: Kamera- og eDP-flexkablet er et enkelt kabel med tre ender. Den tredje ende forbindes til bundkortet.

13. Løft skærmen op af støttekilerne, og sæt den på støttefoden til skærmen.

14. Fjern klæbemidlet fra skærmens kanter.

•  Forsigtig: For at forhindre beskadigelse af polyesterfilmen på skærmen, må rester af klæbemiddel ikke fjernes fra skærmens hjørner.

15. Brug en ethanol- eller IPA-serviet til at fjerne eventuelt overskydende klæbemiddel fra skærmens kanter. Lad overfladerne tørre i mindst et minut.

•  Forsigtig: Brug ikke ethanol- eller IPA-servietter på skærmens forside eller til at fjerne andet end overskydende klæbemiddel.

16. Fjern skærmens klæbemiddel fra kabinettets kanter.

17. Brug en ethanol- eller IPA-serviet til at fjerne eventuelt overskydende klæbemiddel fra kabinettets kanter. Lad overfladerne tørre i mindst et minut.

18. Brug Kapton-tape til at fastgøre kamera- og eDP-flexkablet samt flexkablet til baggrundslys i skærm til kabinettet.

Genmontering

Forsigtig

Den nederste klæbestrimmel er udformet, så den passer specifikt til den enkelte model. Sørg for, at du har den korrekte klæbestrimmel til den model, du reparerer.

1. Læg klæbestrimlerne til skærmen på en flad overflade, og kontroller dem for skader og folder.

• 946-25206 (1)

• 946-25207 (2)

• 946-25208 (3)

• 946-18118 (4)

•  Forsigtig: Beskadigede strimler kan forårsage kosmetiske huller og let lækage. De kan også svække båndet mellem skærmen og kabinettet. Hvis klæbestrimlerne er beskadigede eller foldede, skal de udskiftes.

• Bemærk: Klæbestrimlerne til skærmen har to lag klæbemiddel med et skumlag imellem sig. Der er en papirudløser på undersiden og en plastikudløser på oversiden. Farverne på udløserforingen kan variere.

2. Læg kabinettet ned som vist. Træk en lille del af papirforingen af på den ene klæbestrimmel.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du lægge computeren fladt på VESA-støttekilen.

• Vigtigt: Fjern ikke plastikudløseren på klæbestrimlerne endnu.

3. Tilpas klæbestrimlen med den tilsvarende kant på kabinettet, og tryk den blotlagte klæbestrimmel fast på kabinettet.

4. Mens du justerer skærmens klæbestrimmel, skal du fjerne sektioner af papirforingen og presse klæbemidlet til kanten af kabinettet, indtil hele strimlen hæfter.

5. Gentag trin 2 til 4 for at installere de resterende klæbestrimler på skærmen.

6. Kontrollér, at klæbestrimlerne sidder lige. Sørg for, at der ikke er folder eller luftlommer.

7. Drej kabinettet, så den øverste kant er tættest på dig selv. Placer støttekilerne i kabinettet som vist.

8. Fjern Kapton-tapen fra kamera- og eDP-flexkablet samt flexkablet til baggrundslys i skærm.

9. Indsæt skærmens nederste kant i støttekilens åbning. Lad skærmen hvile på de trekantede støttekiler.

10. Skub de to ender af kamera- og eDP-flexkablet ind i stikkene (1) på bagsiden af skærmen. Vip derefter låseenhederne (2) ned.

11. Skub enden af flexkablet til baggrundslys i skærm ind i stikket på bagsiden af skærmen (1).

12. Sæt tapen på stikket til flexkablet til baggrundslys i skærm (2).

• Vigtigt: Hvis tapen blev beskadiget under fjernelse, skal du kassere den og bruge noget nyt tape.

13. Løft den øverste kant af skærmen lidt. Fjern de to trekantede støttekiler fra kabinettet.

14. Træk langsomt skærmen ud af åbningen i støttekilen til foden (1). Sænk derefter den øverste kant af skærmen mod kabinettet (2).

•  Forsigtig: Undlad at strække flexkablerne, når du flytter skærmen.

15. Læg skærmen ned på kabinettet. Skærmens øverste kant skal flugte med kabinettets øverste kant.

16. Sæt to strimler malertape på bunden af computeren for midlertidigt at fastgøre skærmen til kabinettet.

17. Sørg for, at skærmen flugter med kabinettet, mens du forsigtigt rejser computeren op. Skærmen forskydes lidt, når den hægtes på skærmhængslerne, og tilpasser sig kanterne på kabinettet

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du stille computeren ret op i støttefoden til skærmen.

•  Forsigtig: Skærmen holdes kun delvist på plads af skærmhængslerne i kabinettet. Sørg for, at skærmen flugter med kabinettet for at sikre, at den ikke falder af skærmhængslerne.

18. Sørg for, at skærmen og kabinettet flugter på alle fire sider. Juster derefter forsigtigt de to strimler malertape, så de passer tæt ind over bunden af computeren.

19. Adskil skærmen lige nok til at fjerne udløserforingerne fra de fire klæbestrimler på den øverste halvdel af computeren.

•  Forsigtig: Hvis skærmen adskilles for meget fra kabinettet, kan den løsne sig fra skærmhængslerne, så den potentielt falder af kabinettet.

20. Tryk på toppen af skærmen for at klæbe den til klæbestrimlerne på kabinettet.

21. Sæt to strimler malertape på toppen af computeren for midlertidigt at fastgøre skærmen til kabinettet.

22. Fjern de to strimler malertape fra bunden af computeren.

23. Adskil skærmen fra kabinettet lige nok til at fjerne udløserforingerne fra de fire klæbestrimler på den nederste halvdel af computeren. Start nær midten, og træk udløserforingerne mod de nederste hjørner af computeren i den viste rækkefølge.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du lægge computeren fladt på VESA-støttekilen.

•  Forsigtig: Hvis skærmen adskilles for meget fra kabinettet, kan den løsne sig fra skærmhængslerne, så den potentielt falder af kabinettet.

24. Tryk på bunden af skærmen for at klæbe den til klæbestrimlerne på kabinettet.

25. Sørg for, at de fire kanter af skærmen og kabinettet flugter. Hvis de ikke er sidder lige, skal du gentage fjernelses- og genmonteringstrinene.

26. Fjern de to strimler malertape fra toppen af computeren.

27. Fjern foringen fra puden til selvklæbende ark. Rul silikonerullen frem og tilbage på puden til selvklæbende ark for at rengøre den.

28. Rul den klæbrige silikonerulle frem og tilbage langs alle fire kanter på skærmen, så klæbestrimlerne til skærmen hæfter.

• Bemærk: Hvis computeren har en VESA Mount Adapter, skal du stille computeren ret op i støttefoden til skærmen.

29. Rengør skærmen med pudsekluden i frotté.

30. Fjern støttekilen.

Forsigtig

• Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration er påkrævet, hvis du har installeret en ny skærm eller et nyt bundkort.

• Hvis du har udskiftet bundkortet, starter computeren i Diagnosticeringstilstand, indtil du fuldfører Systemkonfiguration.

• Hvis du har udskiftet skærmen, fungerer skærmens lysstyrke og True Tone muligvis ikke korrekt, før du har fuldført Systemkonfiguration.