Studio Display – Skærm (VESA Mount Adapter)

Før du begynder

Fare

Sørg for, at strømkablet ikke er sat til en stikkontakt.

Advarsel

Læs Sikkerhed ved ødelagt glas, før du begynder.

Forsigtig

• Nogle af fjernelses- og genmonteringstrinene kræver to personer at udføre.

• Nogle billeder viser, at strømkablet bliver fjernet fra skærmen, men under denne procedure skal strømkablet forblive tilsluttet til skærmen.

Værktøj

• Tapeskærer

• Udskiftningshjul til tapeskærer

• Klæbestrimler til skærm

• Støttefod til skærm

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter

• Skumpose

• Nylonværktøj (sort pind)

• Sikkerhedsbriller

• Silikonerulle

• Pude til selvklæbende ark

• Støtteblokke af skum

• Støttekile: fod med justerbar hældning

• Støttekile: fod med justerbar hældning og højde

Forsigtig

Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du skal udføre Systemkonfiguration, skal du bruge følgende:

• Den seneste version af Apple Service Utility installeret på en Mac, der kører macOS Sonoma (14.1 eller en nyere version)

• Internetadgang

• Et USB-C-opladerkabel eller et USB-A til USB-C-kabel. USB-C-kablet skal understøtte både strøm og data. Brug ikke Thunderbolt 3-kabler.

Forsigtig

Tapeskæreren har udskiftningshjul. Du bliver sandsynligvis nødt til at bruge flere hjul, da et hjul skal udskiftes, når det bliver ridset, bulet, ødelagt eller ikke længere er fladt. Brug af et beskadiget hjul kan beskadige polyesterfilmen på skærmen. Billedet til venstre er et beskadiget hjul, og billedet til højre er et nyt hjul.

Vigtigt

• Når du skal fjerne skærmen, skal du skære klæbestrimler, der fastgør skærmen til det bagerste kabinet. Hver klæbestrimmel har et skumlag omgivet af to klæbende lag. Du skal bruge tapeskæreren til at skære klæbestrimlerne over, og du vil typisk skære gennem skumlaget.

• Se vejledningerne til fjernelse og genmontering for modeller, der er konfigureret med foden med justerbar hældning eller foden med justerbar hældning og højde, i Skærm (fod).

Bemærk: Billederne i denne procedure kan vise en skærm med fod. Proceduren er dog den samme for en skærm med VESA Mount Adapter.

Fjernelse

1. Læg skærmen ned på de store skumblokke med skærmen opad. Klip klæbestrimler til skærmen ved at indsætte tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet. Start fra et hjørne, og bevæg hjulet rundt om skærmens kanter.

2. Før fingrene langs kanten af skærmen for at kontrollere, at klæbemidlet er skåret korrekt over. Hvis klæbemidlet ikke er helt skåret over, skal du bruge tapeskæreren til at skære eventuelt overskydende klæbemiddel over.

3. Stil skærmen ret op med toppen af kabinettet (kamerasiden) på bordet.

4. Placer de to støttekiler foran skærmen.

•  Advarsel: Du skal have en anden person til at hjælpe dig med at fuldføre trin 5 til 10.

5. Få en anden person til at holde kabinettet bagpå. Tag derefter forsigtigt skærmen af kabinettet, og start fra bunden (på siden uden kamera).

6. Tag forsigtigt resten af skærmen af kabinettet. Når skærmen er taget af hængslerne i kabinettet, skal du løfte skærmsamlingen op og lade den hvile på støttekilerne.

7. Træk i tappen for at vippe låsestangen på signal-flex-kablet til DisplayPort (1) op. Skub derefter enden af flex-kablet ud af stikket (2).

• Vigtigt: Signal-flex-kablet til DisplayPort har et lille område med klæbemiddel, der klæber til bagsiden af skærmen. Hvis flex-kablet stadig er klæbet fast til bagsiden af skærmen, skal du bruge den sorte pind til at frigøre det.

8. Skub enden af strømkablet til DisplayPort ud af stikket (3).

9. Træk i tappen for at vippe låsestangen (1) på flex-kablet til kameraet op. Skub derefter enden af flex-kablet ud af stikket (2).

10. Vrik forsigtigt enderne af kablerne til baggrundslys i skærmen ud af stikkene (3).

11. Sæt skærmen på støttefoden.

• Vigtigt: Hvis du ikke har en støttefod til skærmen, skal du lægge skærmen med forsiden nedad på et rent, blødt håndklæde. For at undgå at beskadige skærmen skal du sørge for, at flex-kablerne ikke rører håndklædet.

12. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne klæbemidlet til skærmen fra bagsiden af skærmen som vist.

•  Forsigtig

• For at forhindre beskadigelse af polyesterfilmen på skærmen, må du ikke fjerne klæbemidlet fra skærmens hjørner.

• Brug ikke ethanol- eller IPA-servietter på skærmen. Ethanol eller isopropylalkohol kan beskadige polyesterfilmen.

13. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne klæbemidlet til skærmen fra kanterne af kabinettet som vist.

14. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at rense eventuelt overskydende klæbemiddel fra kabinettet.

Genmontering

1. Læg klæbestrimlerne på en flad overflade, og kontroller dem for skader og folder. Se produktnumrene på klæbestrimlerne for at finde den korrekte placering til dem:

• Nederst (946-21413) (1)

• Øverst til venstre (946-21414) (2)

• Øverst til højre (946-21415) (3)

• Højre (946-21416) (4)

• Venstre (946-21417) (5)

•  Forsigtig: Beskadigede klæbestrimler kan forårsage kosmetiske huller og let lækage. De kan også svække båndet mellem skærmen og kabinettet. Hvis klæbestrimlerne er beskadigede eller foldede, skal de udskiftes.

• Bemærk: Klæbestrimlerne til skærmen har to lag klæbemiddel med et skumlag imellem sig. Der er papirforing på undersiden og plastikforing på toppen. Farverne på udløserforingen kan variere.

2. Placer kabinettet på skumblokkene med indersiden opad.

3. Træk sektioner af papirforingen af fra venstre klæbestrimmel, mens du presser klæbestrimlen fast til kanten af kabinettet. Brug derefter den flade ende af den sorte pind til at køre langs klæbestrimlen for at klæbe den fast til kabinettet.

• Vigtigt: Sørg for, at mønstret på klæbestrimlen til skærmen passer med mønstret på kabinettet.

4. Gentag trin 3 for at installere klæbestrimlerne på den højre, øverste venstre, øverste højre og nederste kant af kabinettet. Fortsæt derefter til trin 5.

•  Advarsel: Du skal have en anden person til at hjælpe dig med at fuldføre trin 5 til 12.

5. Få en anden person til at stille kabinettet med toppen (kamerasiden) op på bordet. Placer støttekilerne foran kabinettet.

6. Løft skærmsamlingen op, og lad den hvile på støttekilerne.

7. Skub enderne af kablerne til baggrundslys i skærm (1) ind i stikkene.

8. Skub enden af flex-kablet til kameraet ind i stikket (2). Vip derefter låsestangen på flex-kablet (3) ned.

9. Skub enden af strømkablet til DisplayPort ind i stikket (1).

10. Skub enden af signal-flex-kablet til DisplayPort ind i stikket (2). Vip derefter låsestangen på flex-kablet (3) ned.

11. Placer skærmen i kabinettet ved at justere kanterne.

12. Placer de to skumblokke på bordet med linjerne i blokkene lodret som vist. Læg kabinettet på skumblokkene med skærmsiden opad.

13. Adskil skærmen lige nok til at fjerne udløserforingen fra den nederste kant af skærmen. Gentag bevægelsen rundt om skærmen, indtil udløserforingen er fjernet fra venstre, højre og øverste kant.

14. Fjern foringen fra puden til selvklæbende ark. Rul silikonerullen frem og tilbage på puden til selvklæbende ark for at rengøre den.

15. Rul silikonerullen hen over hver kant på skærmen seks gange.

16. Brug begge hænder til at trykke på kanten af skærmen og sætte klæbemidlet fast. Før hænderne langs kanten af skærmen, og tryk på hvert sted.

17. Placer skærmen i skumposen. Læg den derefter på et rent bord med skærmsiden nedad. Vent 30 minutter, indtil klæbemidlet sidder fast på både skærmen og kabinettet.

•  Forsigtig: Træk ikke skærmen hen over bordet.

18. Fjern skærmen fra skumposen. Hvis du geninstallerede den eksisterende skærm eller bundkortet, er reparationen fuldført.

1. Forsigtig: Hvis du har udskiftet skærmen eller bundkortet, skal du udføre de resterende trin for at køre Systemkonfiguration. Sørg for, at du har en Mac med Apple Service Utility installeret og et USB-C-opladerkabel, før du fortsætter.

19. Åbn appen Apple Service Utility på Mac-computeren. Sørg for, at alle ressourcer er installeret.

• Bemærk: Tiden, det tager at downloade og installere ressourcerne, varierer afhængigt af din netværksforbindelse og internethastighed.

20. Apple Service Utility viser meddelelsen "Tilslut en enhed eller et værktøj".

21. Sæt skærmens strømkabel i en stikkontakt.

22. Sæt den ene ende af USB-C-opladerkablet i Mac-computeren. Sæt derefter den anden ende af USB-C-opladerkablet i Thunderbolt 3-porten på bagsiden af skærmen. Thunderbolt 3-porten er den længst til højre.

23. Når Apple Service Utility registrerer skærmen, starter Systemkonfiguration automatisk.

24. Hvis Systemkonfiguration lykkes, viser Apple Service Utility meddelelsen "Systemkonfiguration fuldført".

Forsigtig

• Hvis Systemkonfiguration afbrydes, annulleres eller støder på en fejl, viser Apple Service Utility en meddelelse, hvori du bliver bedt om at kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

• Hvis du udskiftede skærmen, fungerer skærmens lysstyrke, True Tone og Center Stage muligvis ikke korrekt, før du har fuldført Systemkonfiguration.

• Hvis du udskiftede bundkortet, vil et advarselssymbol og "support.apple.com/display/restore" vises på din skærm, indtil du har fuldført Systemkonfiguration.