MacBook Air (M2, 2022) Pegefelt og flex-kabel til pegefelt

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende del, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Sæt til mellemrumsforskydning

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx T3-bit

• Torx T5-bit

Vigtigt

• Denne procedure kræver et nyt inddækningsstik til pegefeltet, som følger med et nyt pegefelt.

• Denne procedure kan kræve et mellemlægssæt til pegefeltet, som kun leveres med et nyt pegefelt. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Fjernelse

1. Åbn skærmen. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

2. Brug den sorte pind til forsigtigt at trække pegefeltets flex-kabel ud af pegefeltets inddækningsstik.

•  Forsigtig: Undgå at beskadige pegefeltets flex-kabel, når du trækker det ud af pegefeltets inddækningsstik.

3. Sæt Torx T3-bitten i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og Torx T3-bitten til at fjerne de to T3-skruer (923-07277) fra pegefeltets inddækningsstik.

4. Fjern pegefeltets inddækningsstik, og læg det til side.

• Bemærk: Hvis du geninstallerer det originale pegefelt, skal du gemme inddækningen til genmontering.

5. Løft enden af pegefeltets flex-kabel ud af stikket.

6. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

7. Brug den sorte pind til forsigtigt at trække pegefeltets flex-kabel ud af topkabinettet.

•  Forsigtig: Klæbemidlet under pegefeltets flex-kabel er meget stærkt. Beskadig ikke flex-kablet, når du fjerner det fra pegefeltet.

8. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

9. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at fjerne de 10 T5-skruer (923-07258) fra pegefeltet.

10. Hold battericoveret i kanterne. Løft det derefter ud af topkabinettet.

11. Løft computeren op fra bordet (1). Lad pegefeltets flex-kabel passere gennem åbningen i topkabinettet (2). Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

• Vigtigt: Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de geninstalleres på deres oprindelige placeringer. Hvis du ikke kan finde mellemlægspladernes originale placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

12. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

• Vigtigt: Hvis pegefeltets flex-kabel er beskadiget, skal du vippe låseenheden på flex-kablets inddækningsstik op (1). Træk enden af flex-kablet ud af pegefeltet. Skub derefter enden af flex-kablet ud af stikket (2).

Genmontering

Vigtigt

Hvis du geninstallerer et nyt flex-kabel til pegefeltet på det eksisterende pegefelt eller et nyt pegefelt, skal du fuldføre genmonteringstrin 1. Hvis du installerer det eksisterende pegefelt og flex-kabel med nye mellemlægsplader, skal du fortsætte til trin 2. Hvis du geninstallerer det eksisterende pegefelt, og mellemlægspladerne stadig sidder på plads, skal du fortsætte til genmonteringstrin 3.

1. Skub enden af det nye flex-kabel ind i stikket på pegefeltet (1). Vip derefter låseenheden (2) ned.

2. Brug en ESD-sikret pincet til at installere nye mellemlægsplader til pegefeltet. Placer fire rektangulære mellemlægsplader på de ydre skruehuller. Placer derefter to runde mellemlægsplader på de midterste skruehuller.

• Vigtigt: Et nyt pegefelt leveres med mellemlægsplader i tre størrelser (0,075 mm, 0,125 mm og 0,175 mm). Start med 0,125 mm mellemlægspladerne. Brug tyndere eller tykkere mellemlægsplader til at tilpasse justeringen i trin 12.

3. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

4. Før pegefeltets flex-kabel tilbage gennem pegefeltets åbning i topkabinettet.

5. Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og tilpas skruehullerne i topkabinettet til skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

6. Sørg for, at pegefeltets flex-kabel ligger helt ind til pegefeltet. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

7. Hold pegefeltet på plads, mens du drejer computeren til højre med siden opad. Indsæt en mellemrumsforskydning i hvert af de fire hjørner af pegefeltet. Fastgør derefter hver mellemrumsforskydning med et stykke Kapton-tape.

8. Vend computerens tastatur nedad. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

9. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til delvist at geninstallere de 10 T5-skruer (923-07258) i pegefeltet.

10. Stil computeren på siden med skærmen stadig åben.

11. Opbevar Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 17,5 Ncm.

12. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at genmontere T5-skruerne i de fire yderste hjørner.

13. Placer computeren med højre side opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

14. For at kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du tilpasse højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

15. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 16. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, eller hvis mellemrummet omkring pegefeltet og topkabinettet er ujævnt, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad. Gentag fjernelsestrin 9 til 12. Følg derefter genmonteringstrin 2 til 15.

• Vigtigt

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du installere de tyndere 0,075 mm mellemlægsplader.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du installere de tykkere 0,175 mm mellemlægsplader.

16. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

17. Opbevar Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Kontroller, at momentværdien er indstillet til 17,5 Ncm.

18. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere de seks resterende T5-skruer i pegefeltet.

19. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

20. Tryk på pegefeltets flex-kabel for at klæbe det til pegefeltet som vist.

• Vigtigt: Hvis du geninstallerer et nyt flex-kabel til pegefeltet, skal du fjerne den selvklæbende bagside, før du klæber flex-kablet til pegefeltet.

21. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

22. Tryk enden af pegefeltets flex-kabel fast til stikket.

23. Placer pegefeltets inddækningsstik.

• Bemærk: Hvis du geninstallerer et nyt pegefelt, skal du installere det medfølgende inddækningsstik.

24. Sæt Torx T3-bitten i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og Torx T3-bitten til at geninstallere de to T3-skruer (923-07277) i pegefeltets inddækningsstik.

25. Fjern den selvklæbende bagside fra toppen af pegefeltets inddækningsstik. Tryk derefter på enden af pegefeltets flex-kabel for at klæbe det fast til pegefeltets inddækningsstik.

26. Vend computeren om. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tape af pegefeltet.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: