Batteri til MacBook Air (M1, 2020)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Batteristøtteramme og presseplade

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Skærmpresse til iPhone

• Nylonværktøj (sort pind)

• Torx T3-skruetrækker

Vigtigt

Denne procedure kræver batteritape og justeringsstifter. Justeringsstifter leveres kun med et nyt batteri eller topkabinet. De kan ikke bestilles separat.

Fjernelse

1. Brug T3-skruetrækkeren til at fjerne de to T3-skruer (923-04003) fra IPD-inddækningsstikket.

2. Fjern IPD-inddækningsstikket, og gem det til genmontering.

3. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

4. Løft enden af IPD-flexkablet ud af stikket (1). Træk derefter forsigtigt flexkablet ud af batteriet (2).

5. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

6. Vip siden af batteridækslet op for at få adgang til de selvklæbende taps på batteriet. Tryk og hold på tappen til batteridækslet for at sikre, at den forbliver klemt fast i topkabinettet.

7. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i batteriets selvklæbende tap.

8. Træk forsigtigt den selvklæbende batteritap af topkabinettet. Træk langsomt den selvklæbende tab forbi batteridækslet. Efterhånden som klæbestrimlen strækkes, skal du dreje pincetten for at vikle strimlen omkring den. Fortsæt langsomt med at trække og dreje pincetten, indtil du har fjernet hele strimlen. Sænk derefter hjørnet af batteridækslet.

•  Advarsel: Hvis en klæbetap eller -strimmel går i stykker og ikke kan trækkes ud, skal du ikke lirke batteriet ud med magt. Stop reparationen, se Batterisikkerhed, og saml den bærbare computer igen. Du kan få service ved at besøge support.apple.com/repair.

9. Gentag trin 6-8 for at fjerne de to resterende selvklæbende strimler til batteriet fra denne side og de tre selvklæbende strimler fra den anden side. Fortsæt derefter til trin 10.

10. Vip den ene side af batteridækslet op. Tryk og hold på tappen til batteridækslet for at sikre, at den forbliver klemt fast i topkabinettet. Brug derefter T3-skruetrækkeren til at fjerne T3-skruen (923-03680) fra batteriholderen.

11. Gentag trin 10 for at fjerne T3-skruen fra batteriholderen på den anden side. Fortsæt derefter til trin 12.

12. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

13. Hold i hvert hjørne af batteriholderen, og løft batteriet ud af topkabinettet.

•  Advarsel: Fjern ikke batteriet fra batteriholderen.

Genmontering

1. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at fjerne eventuelle rester af batteriets klæbemiddel fra topkabinettet.

2. Fjern den klæbende bagside fra klæbemidlet.

3. Tilpas klæbemidlet, så det passer til hjørnet af topkabinettet som vist.

4. Fjern tappens strimmel på udløserforingen fra de tre selvklæbende taps.

5. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke tapperne fast på topkabinettet.

6. Tryk på den øverste udløserforing for at fjerne eventuelle luftbobler, og fastgør batteriets selvklæbende strimler på topkabinettet.

7. Træk den øverste udløserforing af batteriets selvklæbende strimler.

8. Gentag trin 2-7 for at sætte batteriets andet klæbemiddel på det andet hjørne af topkabinettet. Fortsæt derefter til trin 9.

9. Brug en ESD-sikret pincet til at føre den trådede ende af en justeringsstift ind i det øverste skruehul på hver side af topkabinettet.

10. Drej de to justeringsstifter med uret for at skrue dem ind i skruehullerne.

11. Juster skruehullerne på batteriholderen over justeringsstifterne, og sænk batteriet ned på topkabinettet.

• Vigtigt: Sørg for, at IPD-flexkablet ikke bliver fanget under batteriet.

12. Drej de to justeringsstifter mod uret for at fjerne dem.

13. Brug T3-skruetrækkeren til at genmontere én T3-skrue (923-03680) i hver side af batteriholderen.

14. Placer computeren i støtterammen med skærmen hængende ud over bordets kant.

15. Sørg for, at hullerne på pressepladen flugter med batteriet over justeringsstifterne på støtterammen. Sænk pressepladen ned på batteriet.

16. Placer støtterammen i skærmpressen til iPhone.

17. Kontroller, at støtterammen sidder lige op mod bagsiden af skærmpressen til iPhone som vist.

18. Træk stangen ned, indtil den låser.

19. Vent, indtil timeren på iPhone-skærmpressen bipper (1). Træk stangen lidt ned, og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

20. Fjern støtterammen fra skærmpressen til iPhone. Løft derefter pressepladen af.

21. Fjern computeren fra støtterammen. Luk skærmen, og placer computeren med skærmsiden nedad.

22. Tryk enden af IPD-flexkablet fast til stikket (1). Fastgør derefter forsigtigt flexkablet til batteriet (2).

23. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

24. Placer IPD-inddækningsstikket over enden af IPD-flexkablet.

25. Brug T3-skruetrækkeren til at genmontere de to T3-skruer (923-04003) i IPD-inddækningsstikket.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen: