Flexkabel til pegefelt og inputenhed til MacBook Air (M1, 2020)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende del, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Justerbar momentnøgle (0,3-1,2 Nm)

• ESD-sikret pincet

• Sæt til mellemrumsforskydning

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Post-its (3 x 3 tommer)

• Torx T3-skruetrækker

• Torx T5-bit

• Torx T5-skruetrækker

Vigtigt

Denne procedure kan kræve et mellemlægspladesæt til pegefeltet, som kun er tilgængeligt med et nyt pegefelt. Det er ikke en del, der kan bestilles separat.

Fjernelse

1. Åbn skærmen i en 90-graders vinkel. Placer derefter computeren på kanten af bordet med skærmen hængende ned.

2. Brug T3-skruetrækkeren til at fjerne de to T3-skruer (923-04003) fra IPD-inddækningsstikket.

3. Fjern IPD-inddækningsstikket, og gem det til genmontering.

4. Brug den sorte pind til at løfte enden af IPD-flexkablet ud af stikket.

5. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne den midterste T5-skrue (923-03002) og de otte T5-hjørneskruer (923-02880).

6. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

7. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe låseenheden op på den anden ende af IPD-flexkablet. Skub enden af flexkablet ud af stikket.

8. Træk forsigtigt IPD-flexkablet ud af batteriet.

9. Løft computeren fra bordet, og før IPD-flexkablet gennem åbningen i topkabinettet. Lad pegefeltet ligge på bordet for at holde mellemlægspladerne på plads.

• Vigtigt: Hvis mellemlægspladerne falder ud, skal de genmonteres på deres oprindelige placeringer. Hvis du ikke kan finde mellemlægspladernes originale placeringer, skal du udskifte dem. Et sæt med mellemlægsplader fås kun med et nyt pegefelt.

10. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

11. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

• Vigtigt: Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt, men IPD-flexkablet er beskadiget, skal du fortsætte til trin 12. Hvis du genmonterer det eksisterende pegefelt og IPD-flexkabel eller monterer et nyt pegefelt, skal du fortsætte til genmontering.

12. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe låseenheden på pegefeltet op. Skub derefter enden af IPD-flexkablet ud af stikket.

Genmontering

Vigtigt

• Hvis du skal montere et nyt IPD-flexkabel, skal du føre enden af det nye flexkabel ind i stikket på pegefeltet. Vip derefter låseenheden ned.

• Hvis du udskifter pegefeltet, skal du følge trin 1. Hvis du bruger det eksisterende pegefelt, skal du fortsætte til trin 2.

1. Brug en ESD-sikret pincet til at installere nye mellemlægsplader til pegefeltet. Placer fire rektangulære mellemlægsplader på de ydre skruehuller. Anbring derefter en rund mellemlægsplade på det midterste skruehul.

• Vigtigt: Et nyt pegefelt leveres med mellemlægsplader i tre størrelser (0,100 mm, 0,150 mm og 0,175 mm). Start med 0,150 mm mellemlægspladerne. Brug tyndere eller tykkere mellemlægsplader til at tilpasse justeringen i trin 16.

2. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

3. Sørg for, at pegefeltet ligger på bordet med IPD-flexkablet vendt væk fra dig.

4. Før IPD-flexkablet tilbage gennem åbningen i topkabinettet.

5. Sænk langsomt computeren over pegefeltet, og tilpas skruehullerne i topkabinettet til skruehullerne i pegefeltet. Lad skærmen hænge ud over bordkanten.

6. Før enden af IPD-flexkablet ind i stikket. Vip derefter låseenheden ned.

• Vigtigt: Sæt ikke IPD-flexkablet i batteriet endnu.

7. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

8. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 16 Ncm.

9. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til delvist at genmontere T5-skruerne (923-02880) i de fire ydre hjørner i pegefeltet for at justere pegefeltet.

10. Vend computeren om. Indsæt en mellemrumsforskydning i hvert af de fire hjørner af pegefeltet. Fastgør derefter hver mellemrumsforskydning med et stykke Kapton-tape.

11. Stil computeren på siden med skærmen stadig åben.

12. Opbevar Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Kontroller, at momentværdien stadig er indstillet til 16 Ncm.

13. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at genmontere T5-skruerne i de fire yderste hjørner.

14. Placer computeren med højre side opad. For at kontrollere, at toppen af pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du placere en post-it på pegefeltets øverste kant. Sørg for, at den flugter med topkabinettet.

15. Du kan kontrollere, at bunden af pegefeltet sidder i den korrekte højde, ved at justere højden med to post-its på pegefeltets nederste kant. Sørg for, at de to stykker papir flugter med topkabinettet.

16. Hvis pegefeltet sidder i den korrekte højde, skal du fortsætte til trin 17. Hvis pegefeltets kanter er højere eller lavere end topkabinettet, skal du fjerne post-its, mellemrumsforskydninger og Kapton-tape. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne T5-skruerne (923-02880) i de fire ydre hjørner, og gentag fjernelsestrin 6-12. Følg derefter genmonteringstrin 1-15.

• Vigtigt

• Hvis pegefeltet sidder højere end topkabinettet, skal du montere de tyndere mellemlægsplader på 0,100 mm.

• Hvis pegefeltet sidder lavere end topkabinettet, skal du installere de tykkere 0,175 mm mellemlægsplader.

17. Placer computeren på kanten af bordet med skærmen hængende nedad.

18. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 0,3-1,2 Nm momentnøgle. Indstil momentværdien til 0,35 Nm.

19. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at genmontere de to midterste T5-skruer (923-03002).

20. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 16 Ncm.

21. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at genmontere de øvrige T5-skruer (923-02880) i de indvendige hjørner.

22. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

23. Tryk enden af IPD-flexkablet fast til stikket. Tryk derefter forsigtigt på flexkablet for at fastgøre det til batteriet.

• Vigtigt: Hvis du monterer et nyt IPD-flexkabel, skal du fjerne den selvklæbende bagside, før du fastgør flexkablet på batteriet.

24. Sæt battericoveret på batteriet, og tryk de sorte tapper ind i klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

25. Placer IPD-inddækningsstikket over enden af IPD-flexkablet.

26. Brug T3-skruetrækkeren til at genmontere de to T3-skruer (923-04003) i IPD-inddækningsstikket.

27. Vend computeren om. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte mellemrumsforskydningerne og Kapton-tapen af.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: