Bundkort til MacBook Pro (14", 2021)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Stjerneskruetrækker nr. 00

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Torx T3-skruetrækker

• Torx T5-skruetrækker

• Torx T6-skruetrækker

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

• Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du også installere et nyt Touch ID-kort.

Bemærk: Bundkortet og kølepladen ser muligvis anderledes ud, men proceduren er den samme.

Fjernelse

1. Brug T3-skruetrækkeren til at fjerne følgende 17 skruer:

• To T3-skruer (923-06959) fra inddækningsstikket til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre T3-skruer (923-06938) fra inddækningsstikket til det venstre USB-C-kort (2)

• To T3-skruer (923-06854) fra lydkortets inddækningsstik (3)

• To T3-skruer (923-06938) fra inddækningsstikket til det højre USB-C-kort (4)

• To T3-skruer (923-07046) fra inddækningsstikket til Touch ID-kortet (5)

• To T3-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (6)

• To T3-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (7)

• To T3-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (8)

2. Fjern følgende otte inddækninger, og gem dem til genmontering:

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (1)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (2)

• Inddækningsstik til lydkort (3)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (4)

• Inddækningsstik til Touch ID-kort (5)

• Inddækningsstik til skærm (6)

• Inddækningsstik til skærm (7)

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (8)

3. Løft enderne af følgende ti flexkabler af stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til MagSafe-strømmodulet (1)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (5)

• Flexkabel til Touch ID-kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• eDP-flexkabel (9)

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (10)

4. Løft klipsene til skærmens flexkabel ud af den indvendige ramme af topkabinettet. Fold dem forsigtigt tilbage, så du kan se de sorte dæmpere nedenunder.

5. Drej topkabinettet som vist.

6. Løft de sorte dæmpere ud af topkabinettet, og gem dem til genmontering.

7. Fjern polyesterfilmen fra følgende syv flexkabler:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

8. Brug den sorte pind til at vippe låseenhederne op på følgende syv flexkabler:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

9. Brug en ESD-sikret pincet til at løsne klæbemidlet, og træk flexkablerne til venstre og højre blæser ud af bundkortet.

10. Skub enderne af følgende syv flexkabler ud af deres stik:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

11. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne polyesterfilmen fra de fire T5-skruer. Gem dækslerne til genmontering. Brug derefter T5-skruetrækkeren til at fjerne de fire T5-skruer (923-07039).

12. Brug T6-skruetrækkeren til at fjerne følgende tre skruer fra bundkortet i den viste rækkefølge:

• To T6-skruer (923-07035) (1)

• En T6-skrue (923-07036) (2)

13. Brug T5-skruetrækkeren til at fjerne følgende syv skruer fra bundkortet i den viste rækkefølge:

• Tre T5-skruer (923-07040) (3)

• To T5-skruer (923-07038) (4)

• To T5-skruer (923-07037) (5)

14. Fold kølekanaldækslerne og flexkablerne til blæseren tilbage. Brug Kapton-tape til at holde dem tilbage som vist.

15. Brug den sorte pind til at løfte kanten af bundkortet en anelse som vist.

16. Vip forsigtigt bundkortet op som vist (1). Skub derefter bundkortet ud af topkabinettet (2). Brug den sorte pind til at folde pegefeltet og BMU-flexkablerne tilbage, når du fjerner bundkortet.

•  Advarsel: Pas på, at du ikke beskadiger flexkablet til Touch ID-kortet, når du fjerner bundkortet.

Vigtigt: Fjern ikke kølepladen fra bundkortet.

Genmontering

Vigtigt: Hvis du geninstallerer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 11. Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 1.

Advarsel: Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du ikke kassere emballagen og afstiverne. For at undgå skader under forsendelse skal emballagen og afstiverne flyttes til det eksisterende bundkort, før det returneres til Apple Service.

1. Følg trinnene til fjernelse og genmontering for at installere et nyt Touch ID-kort.

2. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til helt at løsne de seks stjerneskruer nr. 00 fra de øverste afstivere på det nye bundkort.

3. Løft de øverste afstivere af det nye bundkort, og læg dem til side.

4. Løft det nye bundkort ud af de nederste afstivere, og sæt det til side.

5. Anbring det eksisterende bundkort oven over de nederste afstivere. Kontroller, at skruehullerne i det eksisterende bundkort flugter med skruehullerne i de nederste afstivere.

• Bemærk: De nederste afstivere er mærket med følgende:

• BL (nederst til venstre)

• BR (nederst til højre)

6. Anbring de øverste afstivere på det eksisterende bundkort. Kontroller, at skruehullerne i de øverste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort.

• Bemærk: De øverste afstivere er mærket med følgende:

• TL (øverst til venstre)

• TR (øverst til højre)

• Vigtigt: Skruerne i de øverste afstivere monteres via skruehullerne på bundkortet og ind i skruehullerne i de nederste afstivere.

7. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at stramme de seks stjerneskruer nr. 00 helt ind i de fire afstivere.

8. Anbring det eksisterende bundkort i den ESD-sikrede genbrugsemballage.

9. Anbring det emballerede kort i skumbeholderen.

10. Luk og forsegl kassen. Send kassen til Apple-service.

11. Sørg for, at kølekanaldækslerne og flexkablerne til blæseren er foldet tilbage og fastgjort til topkabinettet med Kapton-tape.

12. Sørg for, at skærmens flexkabel til strøm til baggrundslys, flexkablet til FaceTime HD-kameraet og eDP-flexkablet er foldet tilbage over kanten af topkabinettet.

13. Fold følgende ni flexkabler tilbage, og fastgør dem til topkabinettet med Kapton-tape som vist:

• Flexkabel til højre USB-C-kort

• Flexkabel til højre højttaler

• Flex-kabel til tastaturets baggrundslys

• Flexkabel til vinkelsensor til låg

• Flexkabel til MagSafe-strømmodulet

• Flexkabler til venstre USB-C-kort

• Flexkabel til lydkort

• Flexkabel til mikrofon

• Flexkabel til venstre højttaler

14. Hold bundkortet i kanterne. Vip kanten af bundkortet ned for at anbringe det i topkabinettet (1). Sænk derefter bundkortet ned i topkabinettet (2). Før Touch ID-kortets flexkabel gennem mellemrummet mellem kølemodulet og bundkortet (3).

•  Forsigtig

• Undgå at beskadige flexkablet til Touch ID-kortet, når du anbringer bundkortet.

• Sørg for, at der ikke er nogen flexkabler fanget under bundkortet.

15. Fjern forsigtigt Kapton-tapen fra kølekanalerne og flexkablerne.

16. Brug T6-skruetrækkeren til delvist at geninstallere en T6-skrue (923-07036) (1) i bundkortet.

17. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere en T5-skrue (923-07040) (2) i bundkortet.

18. Brug T6-skruetrækkeren til delvist at geninstallere de to T6-skruer (923-07035) i bundkortet (1).

19. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere de to T5-skruer (923-07040) i bundkortet (2).

20. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere de fire T5-skruer (923-07039) i bundkortet (3).

21. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere de to T5-skruer (923-07038) i bundkortet (4).

22. Brug T5-skruetrækkeren til delvist at geninstallere de to T5-skruer (923-07037) i bundkortet (5).

23. Sørg for, at bundkortet flugter med topkabinettet.

24. Brug T6-skruetrækkeren til helt at geninstallere en T6-skrue (1).

25. Brug T5-skruetrækkeren til helt at geninstallere en T5-skrue (2).

26. Brug T6-skruetrækkeren til helt at geninstallere de to T6-skruer.

27. Brug T5-skruetrækkeren til helt at geninstallere de ti T5-skruer.

28. Geninstaller de fire skruedæksler i polyesterfilm.

• Bemærk: Der følger nye polyesterfilmdæksler med et nyt bundkort. Hvis du geninstallerer det eksisterende bundkort, kan du geninstallere de eksisterende polyesterfilmdæksler.

29. Drej topkabinettet som vist. Anbring de sorte dæmpere i den indvendige ramme.

30. Juster skærmens flexkabler rundt om kanten af dæmperne (1). Tryk derefter klipsene til skærmens kabel ned over dæmperne og fast på den indvendige ramme (2).

31. Brug den sorte pind til at presse skærmens flexkabler ind i mellemrummet mellem skærmen og den indvendige ramme.

32. Brug den sorte pind til at skubbe skærmens flexkabler ind i mellemrummet mellem bundkortet og den indvendige ramme. Sørg for, at skærmens kabelklips er klikket helt på plads på den indvendige ramme.

33. Tryk enderne af følgende ti flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til MagSafe-strømmodulet (1)

• Flexkabler til venstre USB-C (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C (5)

• Flexkabel til Touch ID-kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• eDP-flexkabel (9)

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (10)

34. Skub enderne af følgende syv flexkabler ind i stikkene:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

35. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe låseenhederne på de følgende syv flexkabler ned:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

36. Tryk polyesterfilmen fast til enderne af følgende syv flexkabler:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

37. Placer følgende otte inddækninger i topkabinettet:

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (1)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (2)

• Inddækningsstik til lydkort (3)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (4)

• Inddækningsstik til Touch ID-kort (5)

• Inddækningsstik til skærm (6)

• Inddækningsstik til skærm (7)

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (8)

38. Brug T3-skruetrækkeren til at geninstallere følgende 17 skruer i de otte inddækninger:

• To T3-skruer (923-06959) i inddækningsstikket til MagSafe 3-kortet (1)

• Tre T3-skruer (923-06938) i inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (2)

• To T3-skruer (923-06854) i lydkortets inddækningsstik (3)

• To T3-skruer (923-06938) i inddækningsstikket til højre USB-C-kort (4)

• To T3-skruer (923-07046) i inddækningsstikket til Touch ID-kortet (5)

• To T3-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til skærmen (6)

• To T3-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til skærmen (7)

• To T3-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (8)

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.