Ajuda Utilitat de Discos

Benvingut a la Utilitat de Discos

Fes servir la Utilitat de Discos per gestionar discos, afegir i gestionar volums i gestionar grups de discos RAID.

Quatre volums al contenidor APFS a la barra d’eines de la Utilitat de Discos.

Deixa que el macOS gestioni l’espai entre diversos volums

Amb l’Apple File System (APFS), el sistema d’arxius que es va presentar amb el macOS 10.13, pots afegir i eliminar volums fàcilment a les unitats d’estat sòlid (SSD). Els volums amb format APFS augmenten i redueixen la seva mida automàticament: no hauràs de tornar a crear particions en una unitat SSD mai més. Per veure el format d’un volum, selecciona’l a la barra lateral de la Utilitat de Discos. El format es mostra sota el nom del volum, al centre de la finestra.

L’opció “APFS (encriptat)” al menú Format.

Mantén segurs els dispositius d’emmagatzematge externs

Quan tinguis una nova memòria USB, formata-la com a APFS i encripta-la amb una contrasenya per protegir-ne el contingut. Per començar, selecciona el dispositiu a la barra d’eines, fes clic a el botó Esborrar, després fes clic al menú desplegable Format i selecciona “APFS (encriptat)”.

El quadre de diàleg “Primers auxilis” a la barra d’eines de la Utilitat de Discos.

Fer una comprovació del disc

Si estàs tenint problemes amb un disc, la Utilitat de Discos pot revisar el disc i reparar els problemes que detecti. Per fer la comprovació, selecciona un disc o un volum a la barra d’eines i després, fes clic a el botó “Primers Auxilis”.