Systeemvereisten voor iCloud

Dit zijn de aanbevolen systeemvereisten en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

Voor iCloud1 zijn een Apple ID, een actieve internetverbinding en bijgewerkte software vereist. Als je aan de onderstaande systeemvereisten voldoet, kun je profiteren van de nieuwste iCloud-functies en optimaal gebruikmaken van iCloud. Onderaan deze pagina vind je de minimale vereisten voor de diverse functies.

iPhone

• iOS 17

iPad

• iPadOS 17

iPod touch

• iOS 15

Mac

• macOS Sonoma 14
  • Safari 9.1 of nieuwer, Firefox 45 of nieuwer, Google Chrome 54 of nieuwer of Opera

Watch

• watchOS 10

Apple TV

• tvOS 17

Pc

• Microsoft Windows 11 of nieuwer*
  • iCloud voor Windows 15
  • Outlook 2019 of nieuwer
  • Firefox 92 of nieuwer, Google Chrome 100 of nieuwer (alleen desktopmodus) of Microsoft Edge 100 of nieuwer

* 64-bits versie van Windows (update van mei 2019 of nieuwer) is vereist om iCloud voor Windows te installeren.

Minimale systeemvereisten per functie

Voor het gebruik van iCloud moet je een iPhone 4, iPod touch (5e generatie), iPad of iPad mini met iOS 9 of nieuwer, of een Mac met OS X El Capitan 10.11 of nieuwer hebben.

Accountherstelcontacten

Accountherstelcontacten zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 15 of iPadOS 15
  • macOS Monterey

Om een accountherstelcontact te configureren, moeten al je apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS. Als je een ouder apparaat hebt dat niet kan worden bijgewerkt naar iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey, moet je op dat apparaat uitloggen bij iCloud.

Je hebt ten minste één apparaat nodig met iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey of nieuwer om accountherstelcontact te kunnen worden.

Reservekopie en Herstel

Reservekopie en Herstel zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 9

Bladwijzers

Bladwijzers is beschikbaar op de iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 en Safari 11
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of nieuwer en Firefox 22, Google Chrome 28 (alleen in bureaubladmodus) of Opera

Agenda, Contacten, Mail

Agenda, Contacten en Mail zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11
  • Windows 10-update van 29 mei 2019 of nieuwer met iCloud voor Windows 10 of nieuwer en Outlook 20162

FaceTime

FaceTime is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11
  • tvOS 17 en een iPhone met iOS 17 of nieuwer, of een iPad met iPadOS 17 of nieuwer

Gezinsconfiguratie voor Apple Watch

Gezinsconfiguratie is beschikbaar op iPhone en Apple Watch met twee-factor-authenticatie.

• iOS 14
  • watchOS 7

Delen met gezin

Delen met gezin is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

Bestanden-app

De Bestanden-app is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 11
  • iPadOS 14 (geüpgradede functies)

Zoek apparaten en Zoek objecten

Zoek apparaten en Zoek objecten zijn beschikbaar op de Apple Watch.

• watchOS 8

Zoek vrienden

Zoek vrienden is beschikbaar op Apple Watch.

• watchOS 3 - watchOS 5

Zoek mijn

Zoek mijn is beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod touch en Mac en in webbrowsers.

• iOS 13 of iPadOS 13
  • macOS Catalina
  • Firefox 45, Google Chrome 54, Microsoft Edge 79, Opera of Safari 9.1

Zoek mijn [apparaat]

Zoek mijn [apparaat] is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Zoek mijn vrienden-app

Zoek mijn vrienden is beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch.

• iOS 9 – iOS 12

Zoek mijn iPhone-app

Zoek mijn iPhone is beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch en in webbrowsers.

• iOS 9 – iOS 12

Zoek personen

Zoek personen is beschikbaar op Apple Watch.

• watchOS 8

iCloud+

iCloud+3 is beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc en in webbrowsers.

• iOS 15 of iPadOS 15
  • macOS Monterey

iCloud Drive

iCloud Drive is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of nieuwer

Mappen delen in iCloud Drive

Mappen delen in iCloud Drive is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

iCloud-wachtwoorden

iCloud-wachtwoorden is beschikbaar op pc's.

• Windows 10 met iCloud voor Windows 12.x

iCloud-foto's

iCloud-foto's is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of nieuwer
  • tvOS 9.2

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek is beschikbaar op iPhone, iPad, Mac, pc en Apple TV.

• iOS 16.1 en iPadOS 16.1
  • macOS Ventura 13
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 14
  • tvOS 16

iCloud-tabbladen

iCloud-tabbladen zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 en Safari 11

iMessage

iMessage is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Sleutelhanger

Sleutelhanger4 is beschikbaar op de iPhone, iPad of iPod touch en op de Mac met twee-factor-authenticatie.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Erfeniscontact

Erfeniscontact is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac met twee-factor-authenticatie.

• iOS 15.2 of iPadOS 15.2
  • macOS Monterey 12.1

Mail Drop (bijlagen versturen)

Mail Drop is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac of pc.

• iOS 9.2
  • OS X El Capitan 10.11
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 om pakketten te uploaden, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 10

Berichten in iCloud

Berichten in iCloud is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac met twee-factor-authenticatie en Sleutelhanger ingeschakeld.

• iOS 11.4
  • macOS High Sierra 10.13.5

Notities (geüpgradede functies)

Notities is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Leeslijst

Leeslijst is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11

Herinneringen (geüpgradede functies)

Herinneringen is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 13 of iPadOS
  • macOS Catalina

Schermtijd

Schermtijd is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en Apple TV.

• iOS 12
  • macOS Catalina

Gedeelde albums

Gedeelde albums zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of nieuwer

Gedeelde notities

Gedeelde notities is beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Mappen met gedeelde notities

Gedeelde notitiemappen is beschikbaar op de iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

• iOS 13 of iPadOS
  • macOS Catalina

Groepen voor gedeelde wachtwoorden

Groepen voor gedeelde wachtwoorden zijn beschikbaar op iPhone, iPad en Mac.

• iOS 17
  • iPadOS 17
  • macOS Sonoma

Gedeelde tabgroepen

Gedeelde tabgroepen zijn beschikbaar op iPhone.

• iOS 16

Deelsuggesties

Deelsuggesties zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 12

Siri-opdrachten

Siri-opdrachten zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 12

Tabgroepen

Tabgroepen zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 15
  • iPadOS 15
  • Safari 15

Sommige iCloud-functies zijn niet beschikbaar voor Beheerde Apple ID's. Meer informatie over Beheerde Apple ID's in het onderwijs en Beheerde Apple ID's in bedrijven.

Op sommige Android-apparaten kan iCloud.com worden gebruikt, maar de site werkt het beste wanneer je een ondersteunde browser gebruikt in macOS, iOS, iPadOS en Windows.

Sommige functies zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. Meer informatie over iCloud in het vasteland van China.
  2. Outlook 2010 Personal Edition wordt niet ondersteund.
  3. Om iCloud+ te kunnen delen met je gezin, heb je iOS 11 of nieuwer of macOS High Sierra of nieuwer nodig. Je kunt deelnemen aan een gedeeld iCloud+ abonnement als je gebruikmaakt van iOS 9 of nieuwer of OS X El Capitan 10.11 of nieuwer.
  4. Als je twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, heb je iOS 9 en OS X El Capitan 10.11 of nieuwer nodig.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.