Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos Mac ei käynnisty kokonaan tai se kehottaa sinua tekemään jotakin käynnistyksen aikana, se saattaa pysähtyä johonkin seuraavista näytöistä.

Kysymysmerkki

macOS:n käynnistysnäyttö, jossa näkyy kysymysmerkillä merkityn kansion kuvake ja URL-osoite: support.apple.com/mac/startup

Lue, mitä voit tehdä, jos Macissa näkyy käynnistyksen aikana kysymysmerkki.

Ympyrä, jonka läpi on vedetty viiva

macOS:n käynnistysnäyttö, jossa näkyy kieltomerkki ja URL-osoite: support.apple.com/mac/startup

Lue, mitä voit tehdä, jos Macissa näkyy käynnistyksen aikana ympyrä, jonka läpi on vedetty viiva (kieltomerkki).

Maapallo ja varoitussymboli

macOS:n käynnistysnäyttö, jossa on maapallo, hälytyssymboli ja URL-osoite: support.apple.com/mac/startup

Maapallo, jossa on varoitussymboli (huutomerkki), tarkoittaa, että Mac yritti käynnistyä internetin kautta suoritettavan macOS:n palautustoiminnon avulla, mutta se ei onnistunut. Lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei pysty käynnistymään macOS:n palautustoiminnon avulla.

Käynnistysnäyttö, jossa on Apple-logo ja edistymispalkki

Lue, mitä voit tehdä, jos Macissa näkyy käynnistyksen aikana Apple-logo tai edistymispalkki.

Pimeä (tyhjä) näyttö

Tyhjä harmaa näyttö

Lue, mitä voit tehdä, jos näyttö on Macin käynnistyksen aikana tyhjä, esimerkiksi tyhjä harmaa, musta tai sininen.

Hammasrataskuvakkeella merkityt valinnat

macOS:n käynnistysvalintanäyttö, jossa näkyvät Macintosh HD- ja Valinnat-kuvakkeet

Lue, mitä voit tehdä, jos Macissa näkyy käynnistyksen aikana asetukset ja rataskuvake. Näitä asetuksia kutsutaan myös käynnistysvalinnoiksi.

Huutomerkki ympyrässä

Huutomerkki ympyrässä

Lue, mitä tehdä, jos Macissa näkyy käynnistyksen aikana ympyrän sisällä oleva huutomerkki.

Lukkokuvake

macOS:n käynnistysnäyttö, jossa näkyy laiteohjelmiston lukkokuvake ja salasanan syöttökenttä

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, näyttöön tulee lukkokuvake, kun yrität suorittaa käynnistyksen toiselta levyltä tai toisesta taltiosta, kuten ulkoiselta levyltä tai macOS:n palautustoiminnon kautta. Anna laiteohjelmiston salasana ennen jatkamista.

Kirjautumisikkuna

Käyttäjän kirjautumisnäyttö macOS Sonomassa

Kirjaudu Maciin antamalla kirjautumisikkunassa käyttäjätilisi salasana. Jos FileVault on käytössä, myös levyn lukitus avataan. Saatat nähdä taustalla työpöytäkuvan, joka saattaa muuttua valitsemaksesi työpöytäkuvaksi, kun valitset tilisi.

Kirjautumisikkuna tulee näkyviin vasta, kun olet kirjautunut ulos käyttäjätilistäsi (Apple-valikko  > Kirjaudu ulos) tai käynnistänyt tai uudelleenkäynnistänyt Macin. Jos olet edelleen kirjautuneena käyttäjätilillesi, saatat nähdä kirjautumisikkunan sijaan lukitusnäytön. Lukitusnäyttö näyttää samanlaiselta ja käyttää samaa kirjautumissalasanaa, mutta siinä ei ole salasanan nollausvaihtoehtoja.

Lue, mitä tehdä, jos olet unohtanut kirjautumissalasanasi.

Aktivointilukitus tai järjestelmän lukituksen PIN-koodi

• Jos käytettynä hankkimassasi Macissa näkyy Aktivointilukitus-ikkuna, jossa sinua pyydetään antamaan jonkun toisen Apple ID, aiemman omistajan on ehkä poistettava aktivointilukitus puolestasi. Lue Macin aktivointilukituksesta.

• Mac voi pyytää PIN-koodia, jos se on lukittu etänä Etsi-toiminnolla, koska omistaja uskoo, että Mac on kadonnut tai varastettu. Voit jatkaa antamalla neli- tai kuusinumeroisen pääsykoodin.

Thunderbolt-, USB- tai FireWire-symboli

Suuri Thunderbolt-, Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiäUSB-, Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiätai FireWire- Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiäsymboli tummaa taustaa vasten tarkoittaa, että Mac on kohdelevytilassa.