Jos Mac käynnistyy tyhjällä näytöllä

Tyhjän näytön (musta, harmaa tai sininen) pitäisi näkyä vähintään kerran Macin käynnistymisen aikana. Jos Mac vaikuttaa käynnistyvän, mutta jumiutuu tyhjään näyttöön, noudata näitä ohjeita.

Sammuta Mac ja käynnistä se uudelleen

1. Pidä Macin virtapainiketta painettuna enintään 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu. (Jokaisessa Macissa on virtapainike. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.)

2. Käynnistä Mac uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla painike. Jos näyttö on edelleen tyhjä, jatka seuraavaan osioon.

Käynnistä Mac macOS:n palautustoiminnolla, jos mahdollista

Jos näyttö on edelleen tyhjä, yritä käynnistää Mac macOS:n palautustoiminnolla. Jos et ole varma, onko sinulla Applen sirulla varustettu Mac, voit kokeilla molempia seuraavista vaiheista.

Jos käytössä on Applen sirulla varustettu Mac

1. Pidä virtapainiketta uudelleen painettuna noin 10 sekunnin ajan, jotta Mac sammuu varmasti.

2. Pidä virtapainiketta painettuna. Kun pidät virtapainiketta painettuna, Mac käynnistyy ja lataa käynnistysvalinnat. Kun näet Valinnat, vapauta virtapainike.

3. Klikkaa ensin Valinnat ja sitten sen alle ilmestyvää Jatka-painiketta.

4. Kun näet Lisäapit-ikkunan, korjaa käynnistyslevy Levytyökalulla ja käynnistä Mac uudelleen.

5. Jos Mac käynnistyy uudelleen tyhjään näyttöön, asenna macOS uudelleen.

Jos käytössä on jokin muu Mac

1. Pidä virtapainiketta uudelleen painettuna noin 10 sekunnin ajan, jotta Mac sammuu varmasti.

2. Käynnistä Mac painamalla virtapainiketta. Pidä heti virtapainikkeen vapauttamisen jälkeen Komento (⌘)- ja R-painikkeita painettuna, kunnes näet Apple-logon tai pyörivän maapallon.

3. Sinua saatetaan pyytää valitsemaan verkko Wi-Fi-valikostaWi-Fi-valikko tai liittämään verkkokaapeli. Jos et näe Wi‑Fi-valikkoa, etsi se näytön oikeasta yläkulmasta.

4. Kun näet Lisäapit-ikkunan, korjaa käynnistyslevy Levytyökalulla ja käynnistä Mac uudelleen.

5. Jos Mac käynnistyy uudelleen tyhjään näyttöön, asenna macOS uudelleen.

Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

Jos käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla ei onnistu, koska näyttö on edelleen tyhjä:

Jos ongelma ei poistu tai tarvitset apua näihin ohjeisiin liittyen, ota yhteyttä Apple-tukeen.