Språk

iTunes för Windows: iTunes kan inte kontakta programuppdateringsservern för iPhone, iPad eller iPod

Symptoms

Något av följande meddelanden visas när du försöker uppdatera eller återställa en iPhone, iPad eller iPod i iTunes:

• iPhone: ”iTunes kunde inte kontakta iPhone-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”
  • iPad: ”iTunes kunde inte kontakta iPad-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten till internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”
  • iPod: ”iTunes kunde inte kontakta iPod-programuppdateringsservern eftersom du inte är ansluten till internet. Kontrollera internetanslutningen och försök igen.”

Lösning

Om du kan öppna enhetens inställningsmeny och ansluta till Wi-Fi ska du installera den senaste versionen av iOS via Wi-Fi genom att välja Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Om din enhet är låst med en lösenkod som du har glömt, eller om enheten är i återhämtningsläge, måste du använda iTunes för att återskapa enheten.

Om något av meddelandena ovan visas när du försöker uppdatera eller återskapa iOS-enheten ansluter du till internet och iTunes Store i en valfri webbläsare.

Om det inte går att ansluta till internet i webbläsaren

Kontakta datorns administratör eller din internetleverantör. Om internetanslutningen inte fungerar provar du att använda en annan dator i ett annat nätverk för att uppdatera eller återskapa.

Om det går att ansluta till internet men ett felmeddelande visas vid anslutning till iTunes Store

Se informationen i Möjliga iTunes Store-fel.

Om en tom sida visas i iTunes Store

Om iTunes Store öppnas utan problem

Windows XP

1. Gå till Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen.
  2. Öppna kontrollpanelen Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Anslutningar.
  4. Klicka på LAN-inställningar.
  5. Markera kryssrutan ”Automatisk identifiering av inställningar”.
    Windows XP LAN-inställningar
  6. Klicka på OK i båda fönstren.
  7. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  8. Uppdatera eller återskapa enheten.

Windows Vista och Windows 7

1. Gå till Start-menyn och klicka på Kontrollpanelen.
  2. Välj Nätverk och Internet och sedan Internetalternativ. I klassiskt läge öppnar du Internetalternativ i kontrollpanelen.
  3. Klicka på fliken Anslutningar.
  4. Klicka på LAN-inställningar.
  5. Markera kryssrutan ”Automatisk identifiering av inställningar”.
    Windows 7 LAN-inställningar
  6. Klicka på OK i båda fönstren.
  7. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  8. Uppdatera eller återskapa enheten.

Windows 8

1. Flytta markören till det övre högra hörnet.
  2. Klicka på förstoringsglaset.
  3. Skriv Kontrollpanel. Klicka på kontrollpanelikonen.
  4. Välj Nätverk och Internet och sedan Internetalternativ. I klassiskt läge öppnar du Internetalternativ i kontrollpanelen.
  5. Klicka på fliken Anslutningar.
  6. Klicka på LAN-inställningar.
  7. Markera kryssrutan ”Automatisk identifiering av inställningar”.
  8. Klicka på OK i båda fönstren.
  9. Öppna iTunes på nytt och anslut din enhet.
  10. Uppdatera eller återskapa enheten.

Ytterligare information

Värdfilen (hosts) kanske blockerar gs.apple.com.

1. Markera värdfilen (vanligtvis ligger filen hosts i C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC).
  2. Klicka på menyn Redigera och välj Kopiera.
  3. Klicka på menyn Redigera och välj alternativet Klistra in. En kopia av värdfilen, med namnet ”Kopia av hosts” (Windows XP) eller ”hosts - kopia” (Windows Vista, 7 och 8) visas.
  4. Dra den ursprungliga värdfilen till skrivbordet. Klicka på Fortsätt, om Windows ber dig om tillstånd att fortsätta.
  5. Dra hosts-kopian till skrivbordet.
  6. Högerklicka på hosts-kopian och välj Öppna. Du kanske blir ombedd att välja vilket program som ska användas för att öppna filen. Dubbelklicka på Anteckningar.
  7. När Anteckningar öppnas klickar du på menyn Redigera och väljer Markera allt. Klicka på menyn Redigera och välj Radera.
  8. Välj menyn Arkiv och sedan Spara. Stäng Anteckningar.
  9. Dra hosts-kopian från skrivbordet till den ursprungliga platsen. Klicka på Fortsätt, om Windows ber dig om tillstånd att fortsätta.
  10. Högerklicka på hosts-kopian och välj Byt namn.
  11. Skriv hosts och tryck på returtangenten.
  12. Starta om datorn och prova att ansluta till programuppdateringsservern.

Om stegen ovan inte löser problemet beror problemet förmodligen på inaktuell eller felaktigt konfigurerad säkerhetsprogramvara. Följ stegen i iTunes för Windows: Felsökning av säkerhetsprogramvara för att lösa problemet.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-dec-17