Over Fusion Drive, een opslagoptie voor sommige Mac-computers

Fusion Drive combineert de prestaties van flash-opslag met de capaciteit van een harde schijf.

Fusion Drive wordt weergegeven als één enkel volume op een Mac en verplaatst veelgebruikte bestanden automatisch en dynamisch naar de flash-opslag voor snellere toegang, terwijl weiniggebruikte items op de harde schijf met hoge capaciteit worden geplaatst. Hierdoor wordt de computer sneller opgestart en naarmate het systeem uw manier van werken leert, merkt u op dat programma's en bestanden sneller worden geopend.

Fusion Drive beheert dit alles automatisch op de achtergrond. De computer is bovendien vooraf geconfigureerd met Fusion Drive, dus u hoeft er niets voor te doen om het te implementeren.

Beschikbaarheid

Fusion Drive werd eind 2012 voor het eerst als optie aangeboden op iMac- en Mac mini-modellen. Fusion Drive wordt nu standaard geleverd op sommige iMac- en Mac mini-modellen en is configureerbaar als optie op andere modellen. Voor optimale prestaties kunt u een computer configureren die alleen gebruikmaakt van flash-opslag (SSD).

Meer informatie

• Met behulp van Schijfhulpprogramma kunt u één macOS-partitie toevoegen aan de harde schijf met Fusion Drive. De nieuwe partitie functioneert dan als een afzonderlijk volume, niet als onderdeel van Fusion Drive. De No alt supplied for Image knop in Schijfhulpprogramma wordt vervolgens grijs weergegeven om het toevoegen van nog meer partities te voorkomen. Als u een Windows-partitie wilt maken, gebruikt u Boot Camp-assistent.

• U kunt de doelschijfmodus gebruiken om Fusion Drive te activeren vanaf een andere Mac met OS X Mountain Lion v10.8.2 of hoger.

• Lees hier wat u moet doen als uw Fusion Drive in de Finder wordt weergegeven als twee aparte schijfstations in plaats van één.

• Een externe schijf kan niet worden gebruikt als onderdeel van een Fusion Drive-volume.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.