iPhone: over het ontgrendelen

U kunt een iPhone ontgrendelen om het apparaat met meerdere aanbieders te gebruiken.

Zo start u het proces om een iPhone te ontgrendelen:

1. Controleer of de aanbieder het ontgrendelen van het apparaat aanbiedt. Een iPhone kan alleen door de aanbieder worden ontgrendeld.
  2. Neem contact op met de aanbieder en vraag het apparaat te ontgrendelen. U moet wellicht aan vereisten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Nadat de aanbieder het ontgrendelen heeft aangevraagd, kan het proces tot zeven dagen duren.
  3. Ga naar het volgende onderdeel zodra de aanbieder heeft bevestigd dat de iPhone is ontgrendeld.

Als u een simkaart van een andere aanbieder hebt en uw huidige aanbieder heeft bevestigd dat de iPhone is ontgrendeld, volgt u deze stappen:

1. Verwijder de simkaart en plaats de nieuwe simkaart.
  2. Voltooi de configuratie.

Als u geen andere simkaart hebt, volgt u deze stappen om het proces te voltooien:

1. Maak een reservekopie van de iPhone.
  2. Wis de iPhone.
  3. Voltooi de configuratieassistent en zet de reservekopie terug.

Als u problemen ondervindt of het volgende bericht in iTunes of op het apparaat ziet, volgt u de onderstaande stappen:

'De simkaart in deze iPhone wordt blijkbaar niet ondersteund. U mag alleen simkaarten van een ondersteunde aanbieder gebruiken om de iPhone te activeren. Voer de simkaart die met uw iPhone werd geleverd in het apparaat of ga naar een winkel van een ondersteunde aanbieder.'

1. Herstel de iPhone.
  2. Neem contact op met de aanbieder om te controleren of de ontgrendeling is toegepast in het systeem van de aanbieder.