De simkaart uit een iPhone halen of deze omwisselen

Lees hier hoe je de simkaart uit een iPhone haalt of deze overzet.

Gebruik alleen de bij het apparaat meegeleverde simkaarthouder. Een simkaarthouder van een iPhone 6s past bijvoorbeeld niet in een iPhone 7.

Als je een iPhone 14-model hebt gekocht in de Verenigde Staten, heeft je iPhone geen simkaarthouder. Lees hoe je in plaats daarvan how to set up an eSIM.

Zoek je model hieronder om de simkaarthouder te vinden. Om de simkaarthouder te openen, steek je een paperclip of een simkaartverwijdertool in het gat naast de houder. Druk deze voorzichtig door in de opening, naar je iPhone toe, maar forceer niet. Als het je niet lukt om de simkaarthouder te openen, breng je je apparaat naar je aanbieder of een Apple Store voor hulp.

Let na het verwijderen van je SIM card uit de houder op het schuine hoekje van de nieuwe simkaart. Plaats de nieuwe simkaart in de houder. De simkaart past vanwege het schuine hoekje maar op één manier in de houder. Vervolgens steek je de houder weer helemaal in het device met dezelfde kant boven als toen je deze eruit haalde. Ook de houder past maar op één manier in het apparaat.

Afbeelding met simkaart aan linkerkant van een iPhone

De simkaarthouder vind je aan de linkerzijkant:

• iPhone 15 Pro*

• iPhone 15 Pro Max*

• iPhone 15*

• iPhone 15 Plus*

• iPhone 14 Pro*

• iPhone 14 Pro Max*

• iPhone 14*

• iPhone 14 Plus*

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

In het vasteland van China biedt de simkaarthouder van de iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Plus, iPhone 15, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max plaats aan twee nanosimkaarten.

* Behalve als deze in de Verenigde Staten is gekocht. iPhone 14-modellen of nieuwer die in de Verenigde Staten zijn gekocht, hebben geen simkaart.

Afbeelding met simkaart aan rechterkant van een iPhone

De simkaarthouder vind je aan de rechterzijkant:

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone 11

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

• iPhone X

In het vasteland van China biedt de simkaarthouder van de iPhone 11, iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max plaats aan twee nanosimkaarten.

Afbeelding met simkaart aan rechterkant van een iPhone

De simkaarthouder vind je aan de rechterzijkant:

• iPhone SE (1e, 2e en 3e generatie)

• iPhone 8 Plus

• iPhone 8

• iPhone 7 Plus

• iPhone 7

• iPhone 6s Plus

• iPhone 6s

• iPhone 6 Plus

• iPhone 6

• iPhone 5s

• iPhone 5c

• iPhone 5

• iPhone 4s

• iPhone 4 (GSM-model)

Afbeelding met simkaart aan bovenkant van een iPhone

De simkaarthouder vind je aan de bovenkant:

• iPhone 3GS

• iPhone 3G

• Originele iPhone