Talen

Een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

iOS-updates bieden nieuwe functies waardoor u nog meer kunt halen uit een iPhone, iPad of iPod touch. Werk het apparaat draadloos of via iTunes bij in slechts enkele stappen.

Wat u moet controleren alvorens van start te gaan:

Een apparaat draadloos bijwerken

De eenvoudigste manier om een apparaat bij te werken is draadloos, ook wel 'via de ether' genoemd. Dit doet u als volgt:

1. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
    Het scherm Software-update in iOS
  3. Tik op 'Download en installeer' om de update te installeren. Updates worden mogelijk automatisch gedownload als het apparaat is verbonden met Wi-Fi en is aangesloten op een voedingsbron.
  4. Tik op 'Installeer' wanneer de download is voltooid of tik op 'Later' om de update later te installeren. Als het apparaat een toegangscode heeft, wordt u gevraagd deze in te voeren alvorens de update te installeren.
     Het scherm Software-update

Sommige iOS-updates zijn niet beschikbaar als updates via de ether. VPN- of proxyverbindingen voorkomen mogelijk dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Een apparaat bijwerken in iTunes

Volg deze stappen als u niet draadloos kunt bijwerken of als u in iTunes wilt bijwerken:

1. Als u de Persoonlijke hotspot gebruikt voor de internetverbinding van de computer, werkt u het apparaat draadloos bij of verbindt u de computer met een ander netwerk.
  2. Installeer de nieuwste versie van iTunes op de computer.
  3. Sluit het apparaat aan op de computer.
  4. Selecteer het apparaat in iTunes.
  5. Klik in het paneel Overzicht op 'Zoek naar update'.
    Het paneel Overzicht op iPhone 5
  6. Klik op 'Download en installeer'.

Als u tijdens het bijwerken van het apparaat een foutbericht ziet, kunt u hier lezen hoe u fouten tijdens iOS-updates in iTunes oplost.

Aanvullende informatie

Als u de update vanaf iOS 4.3.x of lager uitvoert, moet u in iTunes bijwerken.

Laatst gewijzigd op: 28-mei-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 28-mei-2014
  • Artikel: HT4623
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)