Een reservekopie maken van uw iPhone, iPad en iPod touch

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, hebt u een kopie van uw gegevens die u kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen, verloren of beschadigd raakt.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Voordat u begint leert u wat het verschil is tussen het maken van reservekopieën met iCloud en iTunes en kiest u de methode die voor u het beste is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

iCloud

1. Verbind het apparaat met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Tik op Instellingen, scrol omlaag en tik op iCloud.
    Tik op Instellingen, scrol omlaag en tik op iCloud.
  3. Scrol omlaag, tik op Reservekopie en controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
    iCloud-reservekopie moet zijn ingeschakeld.
  4. Tik op Maak nu reservekopie. Blijf verbonden met het Wi-Fi-netwerk tot de reservekopie is voltooid.
  5. Controleer of de reservekopie is voltooid door te tikken op Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag en selecteer vervolgens het apparaat. De reservekopie verschijnt in de details met het tijdstip en de grootte van de reservekopie.

Hulp bij het maken van een reservekopie of de beschikbare ruimte in iCloud beheren.

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

Dit moet u doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat:

• Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld in Instellingen > iCloud > Reservekopie.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een Wi-Fi-netwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of u voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie.

iTunes

1. Open iTunes en sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  3. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Als het apparaat niet wordt weergegeven in iTunes, leest u hier wat u moet doen.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje Codeer [apparaat]-reservekopie en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet.
    Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.
    Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik gewoon op Maak nu reservekopie.
    Kies Maak nu reservekopie of u kunt de reservekopie coderen
  5. Wanneer het proces is voltooid, kunt u zien of de reservekopie is gemaakt in het menu Voorkeuren > Apparaten in iTunes. U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip van wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook   naast de naam van het apparaat.
    Klik in iTunes op Voorkeuren en kies Apparaten.

Hulp bij het maken van een reservekopie.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: