Een reservekopie van uw iPhone, iPad en iPod touch maken

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, hebt u een kopie van uw gegevens die u kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen, verloren of beschadigd raakt.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Voordat u begint, kunt u hier meer lezen over het verschil tussen het maken van reservekopieën met iCloud en iTunes. Kies vervolgens de methode die voor u het beste is. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er een maken in iCloud en een andere in iTunes.

Een reservekopie maken met iCloud

1. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  2. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik op 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen', scrolt u naar beneden en tikt u op 'iCloud'.
  3. Tik op 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Reservekopie'. Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Blijf verbonden met het wifinetwerk tot de reservekopie is voltooid.
  5. Controleer of de reservekopie is voltooid: ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-opslag' > 'Beheer opslag' en selecteer uw apparaat. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag' en selecteert u uw apparaat. De reservekopie verschijnt in de details met het tijdstip en de grootte van de reservekopie.

Hulp bij het maken van een reservekopie of de beschikbare ruimte in iCloud beheren.

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

Dit moet u doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat:

• Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een wifinetwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of u voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie. Als u inlogt bij iCloud, krijgt u gratis 5 GB iCloud-opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer aanschaffen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor $ 0,99 (USD) per maand. Meer informatie over de prijzen in uw regio.

Een reservekopie maken met iTunes

1. Open iTunes en sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  3. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Als het apparaat niet wordt weergegeven in iTunes, leest u hier meer over wat u moet doen.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje 'Codeer [apparaat]-reservekopie' en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.
    Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak nu reservekopie'.
  5. Wanneer het proces is voltooid, kunt u zien of de reservekopie is gemaakt via 'iTunes' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten'. (Als u iTunes voor Windows gebruikt, kiest u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' > 'Apparaten' uit de menubalk boven aan het iTunes-venster.) U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook   naast de naam van het apparaat.

Hulp bij het maken van een reservekopie.