Een reservekopie van een apparaat maken met iCloud of iTunes

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, hebt u een kopie van uw gegevens die u kunt gebruiken als het apparaat ooit vervangen wordt, verloren of beschadigd raakt. Met reservekopieën kunt u gegevens overzetten van een oud apparaat naar een nieuw.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Lees meer over het verschil tussen iCloud- en iTunes-reservekopieën alvorens aan de slag te gaan. Bepaal welke methode de beste optie is voor u en volg de onderstaande stappen. Als u ooit een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt u er een aanmaken in iCloud en een andere in iTunes.

Een reservekopie maken met iCloud

1. Verbind het apparaat met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Tik in iOS 8 of hoger op Instellingen > iCloud > Reservekopie.
    Tik in iOS 7 of lager op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
  3. Verzeker u ervan dat iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
  4. Tik op Maak nu reservekopie. Blijf verbonden met het Wi-Fi-netwerk tot de reservekopie is voltooid.
  5. Verzeker u ervan dat de reservekopie is voltooid door te tikken op Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag en het apparaat te selecteren. De net aangemaakte reservekopie verschijnt in de details met het tijdstip en de grootte van de reservekopie.

Voer meer stappen uit als u hulp nodig hebt bij het maken van een reservekopie in iCloud.

Automatisch reservekopieën maken in iCloud

Nadat u iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld, kan iCloud dagelijks een reservekopie maken van het apparaat. iCloud maakt alleen in de volgende gevallen deze dagelijkse automatische reservekopieën:

Een reservekopie maken via iTunes

1. Open iTunes en sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Bewaar het materiaal dat u vanaf de iTunes Store of App Store hebt gedownload door te klikken op Archief > Apparaten > Zet aankopen over. Als u Windows gebruikt en het menu Archief niet ziet, drukt u op de Alt-toets.
  3. Wacht tot iTunes de aankopen heeft overgezet. Klik vervolgens op Archief > Apparaten > Reservekopie. Als u Windows gebruikt en het menu Archief niet ziet, drukt u op de Alt-toets.
  4. Wanneer het proces is voltooid, kunt u zien of de reservekopie is gemaakt door in iTunes te klikken op Voorkeuren > Apparaten. U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip van wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt.

Voer meer stappen uit als u hulp nodig hebt bij het maken van een reservekopie in iTunes. Lees hoe u een reservekopie codeert.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: