Een reservekopie maken van uw iPhone, iPad en iPod touch

Als u een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, hebt u een kopie van uw gegevens die u kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen of verloren of beschadigd raakt.

Een methode voor het maken van de reservekopie kiezen

Lees voordat u begint de informatie over het verschil tussen iCloud-reservekopieën en reservekopieën die u maakt met uw computer. Daarna kiest u de methode die het meest geschikt voor u is. Als u een alternatieve reservekopie nodig hebt, kunt er een aanmaken in iCloud en een andere via uw computer.

Een reservekopie maken met iCloud

1. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  2. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik op 'iCloud'.
  3. Tik op 'iCloud-reservekopie'.
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Blijf verbonden met het wifinetwerk tot de reservekopie is voltooid.

U kunt de voortgang controleren en bevestigen of de reservekopie is voltooid. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Onder 'Maak nu reservekopie' ziet u de datum en tijd van uw laatste reservekopie.

Hulp bij het maken van een reservekopie of de beschikbare ruimte in iCloud beheren.

Automatisch reservekopieën maken met iCloud-reservekopie

Dit moet u doen om iCloud elke dag automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat:

• Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'.
  • Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  • Maak op het apparaat verbinding met een wifinetwerk.
  • Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  • Controleer of u voldoende beschikbare ruimte hebt in iCloud voor de reservekopie. Als u inlogt bij iCloud, krijgt u gratis 5 GB iCloud-opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u dat via de iPhone, iPad, iPod touch of Mac kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Lees meer over de prijzen in uw regio.

Een reservekopie maken met iTunes

1. Sluit het apparaat aan op de computer. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u een Finder-venster. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  2. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  3. Zoek het apparaat op uw computer. Als uw apparaat niet wordt weergegeven op uw computer, leest u hier wat u kunt doen.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje 'Codeer [apparaat]-reservekopie' en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak reservekopie'.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.
  5. Nadat het proces is voltooid, kunt u zien of de reservekopie is aangemaakt.