Talen

iTunes: thuisdeling instellen op een computer

Met Thuisdeling in iTunes kunt u materiaal delen en overzetten tussen verschillende iTunes-bibliotheken in het thuisnetwerk en materiaal van die bibliotheken streamen naar een iOS-apparaat of Apple TV (2e of 3e generatie).

Opmerking: in dit artikel wordt beschreven hoe u thuisdeling instelt en gebruikt op een computer. Volg deze stappen voor hulp bij het oplossen van problemen.

Voor thuisdeling is het volgende vereist:

Alles weergeven | Alles verbergen

Thuisdeling instellen in iTunes

1. Open iTunes.
  2. Selecteer links in iTunes Thuisdeling waarmee u kunt kiezen uit Muziek, Films of een andere soort media.
  3. Kies in de menubalk Archief > Thuisdeling > Schakel thuisdeling in als het symbool van thuisdeling niet zichtbaar is. (U kunt thuisdeling in- of uitschakelen voor de computer in het menu Archief.)

Opmerking: nadat u thuisdeling hebt ingeschakeld en hebt geklikt op 'Gereed', is thuisdeling niet meer zichtbaar totdat een andere computer wordt gevonden waarbij thuisdeling is ingeschakeld.

4. Voer uw Apple ID en wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  5. Het scherm om Thuisdeling in iTunes 11 in te schakelen

Opmerking: zorg ervoor dat u bij het inschakelen van thuisdeling dezelfde Apple ID gebruikt op alle computers waarvoor u thuisdeling wilt gebruiken.

6. Klik op 'Schakel thuisdeling in'.
  7. Volg de bovenstaande stappen om thuisdeling in te schakelen op andere computers in het thuisnetwerk.

Automatische overdracht instellen

Met de automatische overdracht worden nieuw aangeschafte programma's, boeken, muziek, tv-programma's en films overgezet naar andere computers waarop thuisdeling is ingeschakeld.

Als u materiaal automatisch wilt overzetten tussen computers, klikt u op de knop 'Instellingen' rechts onder terwijl u een thuisdeling bekijkt en het materiaal selecteert dat u wilt overzetten. De automatische overdracht van het materiaal in de iTunes Store is standaard uitgeschakeld.
De knop 'Instellingen' om de automatische overdracht in te stellen

Opmerking: u ziet de knoppen 'Instellingen' en 'Importeer' niet als u Gedeelde muziek gebruikt, wat niet hetzelfde is als thuisdeling.

• De nieuwe aankopen worden automatisch overgezet wanneer deze worden verricht. Updates worden echter niet overgezet (zoals de updates in de App Store).
  • De automatische overdracht is alleen van toepassing op materiaal van de iTunes Store dat u hebt aangekocht of gedownload na het inschakelen van thuisdeling.
  • Materiaal dat u eerder hebt gedownload of dat niet afkomstig is uit de iTunes Store kan alleen handmatig worden overgezet. Het is mogelijk dat u een machtiging moet verlenen om materiaal van de iTunes Store af te spelen op andere computers.
  • Audioboeken die u in de iTunes Store hebt aangeschaft, kunnen zowel automatisch als handmatig worden overgezet.
  • Thuisdeling kan geen materiaal van audioboeken overzetten of streamen die zijn aangeschaft bij Audible.com. Raadpleeg Audible.com voor assistentie bij het gebruik van hun materiaal op meerdere computers.
  • Bovendien kunnen gehuurde onderdelen uit de iTunes Store niet worden gestreamd of overgezet naar een andere computer met thuisdeling.

Tips voor thuisdeling

De beste manier om dubbele onderdelen te vermijden, is het venstermenu Toon links onder te gebruiken. Kies 'Onderdelen buiten mijn bibliotheek' voordat u materiaal overzet.

Venstermenu links onder in het venster Thuisdeling.

• Thuisdeling zet de gegevens van het mediabestand en de ID3-tag over. Het zet geen iTunes-metagegevens over, waaronder beoordelingen, afspeelgeschiedenis of commentaar.
  • Thuisdeling zoekt niet naar dubbele onderdelen bij de handmatige overdracht van materiaal tussen iTunes-bibliotheken.
  • Als de iTunes-bibliotheken veel identiek materiaal bevatten, moet u gewoon de nummers selecteren die u wilt overzetten.
  • Als u per ongeluk dubbele onderdelen aanmaakt, gebruikt u de functie Toon dubbele in iTunes om dubbele onderdelen te zoeken en te verwijderen.

Additional Information

Thuisdeling is ontworpen om op een eenvoudige manier onderdelen uit een iTunes-bibliotheek te kopiëren tussen een Mac of pc thuis of om onderdelen uit een iTunes-bibliotheek te delen met een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV (2e en 3e generatie).

Als u net een nieuwe computer hebt aangeschaft en materiaal wilt overzetten, kunt u ook deze stappen uitvoeren:

Laatst gewijzigd op: 9-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 9-jan-2014
  • Article: HT4620
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)