Het statuslampje op AirPort-basisstations

Het led-statuslampje op AirPort Time Capsule-, AirPort Extreme- en AirPort Express-basisstations knippert of verandert van kleur om de status van het basisstation aan te geven.

Wanneer u uw AirPort-basisstation aansluit op een voedingsbron, knippert het statuslampje aan de voorzijde van het basisstation één seconde lang groen. Daarna wordt het oranje en blijft het continu branden terwijl het basisstation wordt opgestart. Als het basisstation correct is geconfigureerd en verbinding krijgt met internet, wordt het lampje groen en blijft het continu branden. Als er een probleem is, knippert het statuslampje oranje.

Statuslampje

Beschrijving

Uit

Geen stroom

Continu oranje

De opstartprocedure wordt voltooid

Continu groen

Normale werking

Oranje knipperend

Het opstarten is voltooid, maar er is een probleem dat uw aandacht vereist.

Continu blauw*

Klaar voor toelating van een draadloze client tot het netwerk via Wi-Fi Protected Setup (WPS).

Groen knipperend*

In sommige oudere versies van het AirPort-configuratieprogramma kunt u 'Knipper bij activiteit' selecteren in het venstermenu 'Statuslampje' in de instellingen voor het basisstation. Knipperend groen geeft normale activiteit aan.

Afwisselend oranje/groen*

In sommige oudere versies van het AirPort-configuratieprogramma kunt u het basisstation selecteren en vervolgens 'Basisstation' > 'Identificeer' in de menubalk, waardoor het statuslampje afwisselend oranje en groen gaat knipperen. Zo kunt u het geselecteerde basisstation identificeren wanneer er meerdere basisstations zijn.

* Beschikbaar op 802.11a/b/g/n-modellen van AirPort Time Capsule en AirPort Extreme.

Als het statuslampje oranje knippert

Als het statuslampje oranje knippert, is de oorzaak meestal een van de volgende:

• Het basisstation is niet geconfigureerd of het is opnieuw ingesteld en moet opnieuw worden geconfigureerd. Configureer het basisstation met behulp van AirPort-configuratieprogramma.

• Er is een firmware-update beschikbaar voor het basisstation.

• Het basisstation is geconfigureerd voor gebruik van 'Terug naar mijn Mac', maar 'Terug naar mijn Mac' werkt niet of het wachtwoord is onjuist. *Vanaf 1 juli 2019 is ‘Terug naar mijn Mac’ niet meer beschikbaar.

• Het basisstation krijgt geen verbinding met internet, bijvoorbeeld omdat de internetvoorziening op uw locatie is uitgevallen, het basisstation geen IP-adres kan verkrijgen van uw primaire router of de WAN-Ethernet-verbinding naar uw router niet werkt.

• Het basisstation is geconfigureerd voor uitbreiding van uw wifinetwerk, maar de afstand tot het primaire wifibasisstation is te groot.

• Bij een AirPort Time Capsule kan het betekenen dat er een probleem is met de interne harde schijf waarvoor reparatie vereist is.

De instellingen van het basisstation controleren

Als er een probleem is met een van de instellingen van het basisstation, kunt u de instelling wijzigen ofwel in het Airport-configuratieprogramma aangeven dat het probleem moet worden genegeerd. Door een probleem te negeren, lost u het niet op; u zorgt er alleen voor dat het statuslampje niet langer knippert om het probleem te signaleren.

1. Open AirPort-configuratieprogramma. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.

2. Als u in het venster van AirPort-configuratieprogramma op het basisstation klikt, krijgt u een venster te zien met gedetailleerde informatie over het probleem. U kunt dan aangeven dat u het probleem wilt negeren, of u kunt klikken op 'Wijzig' om het instellingenvenster te openen.

3. Breng de benodigde wijzigingen aan in de instellingen en klik vervolgens op 'Werk bij' om de wijzigingen toe te passen en het basisstation opnieuw op te starten.

Herhaal de stappen zo vaak als nodig, tot alle problemen met de instellingen zijn opgelost of worden genegeerd.

Meer informatie

• Wanneer u een Ethernet-kabel aansluit op een Ethernet-poort van uw basisstation, gaat het statuslampje boven die poort continu groen branden.

• Het oorspronkelijke 802.11 b/g-model van het AirPort Extreme-basisstation had drie statuslampjes in plaats van één. Meer informatie vindt u in de AirPort Extreme-basisstation - Installatiehandleiding (pdf).