De firmware op een AirPort-basisstation bijwerken

Gebruik AirPort-configuratieprogramma om een AirPort-basisstation bij te werken, zoals een AirPort Time Capsule-, AirPort Extreme- of AirPort Express-basisstation.

Apple biedt op gezette tijden software-updates (ofwel firmware-updates) aan die de prestaties, beveiliging en functionaliteit van AirPort-apparaten verbeteren. Ga als volgt te werk om te verzekeren dat een basisstation up-to-date is.

Voordat je begint

• Zorg dat het basisstation en de Mac of het iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) met het internet zijn verbonden. Lees wat je moet doen als je Mac geen verbinding maakt met internet of als je iPhone of iPad geen verbinding maakt met internet.

• Als je basisstation een Time Machine-reservekopie maakt of een harde schijf in je netwerk deelt, zorg er dan voor dat geen van je apparaten die schijf momenteel gebruikt. Tijdens een update zijn het AirPort-basisstation en de netwerkvoorzieningen die het verzorgt, tijdelijk niet beschikbaar.

Start het basisstation opnieuw op

1. Open het AirPort-configuratieprogramma op je Mac, iPhone of iPad en selecteer je basisstation. Als je meerdere basisstations hebt, herstart je het primaire basisstation als laatste.

2. Voer het wachtwoord van het basisstation in als hierom wordt gevraagd.

3. Kies op een Mac 'Basisstation' > 'Herstart' in de menubalk. Tik op een iPhone of iPad op het basisstation in het AirPort-configuratieprogramma en tik vervolgens op 'Wijzig' > 'Geavanceerd' > 'Herstart basisstation'.

Als je niet kunt herstarten met het AirPort-configuratieprogramma, koppel je het basisstation enkele seconden los en sluit je het vervolgens weer aan.

Het AirPort-configuratieprogramma op de Mac

AirPort-configuratieprogramma toont een grafisch overzicht van het wifinetwerk Het primaire basisstation (in dit voorbeeld 'Home') is verbonden met internet via je modem.

Kijk of er een firmware-update is

Nadat je het basisstation hebt herstart, selecteer je het basisstation in het AirPort-configuratieprogramma voor informatie over het apparaat. Als je meer dan één basisstation hebt, begin je met het basisstation dat het verst van je primaire basisstation is verwijderd.

Op de Mac wordt in het venstermenu de knop 'Werk bij' weergegeven als er een update beschikbaar is. Klik op de knop 'Werk bij' om de update te installeren.

Het AirPort-configuratieprogramma op de Mac

Op een iPhone of iPad zie je op het detailscherm een badge met een getal naast 'Versie' wanneer er een update beschikbaar is. Tik achtereenvolgens op 'Versie' en op 'Download en installeer'.

Het AirPort-configuratieprogramma op de iPhone

Het basisstation start na de installatie van de update automatisch opnieuw op. Herhaal deze stappen voor alle andere basisstations die je gebruikt. Werk het primaire basisstation als laatste bij.

Nieuwste updates

Basisstation

Nieuwste firmware

Deze firmware downloaden en installeren

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versie 7.9.1

• Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of nieuwer. Je vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'.*

• iPhone, iPad: gebruik AirPort-configuratieprogramma 1.3.4 of nieuwer voor iOS 7.1 of nieuwer.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versie 7.8.1

AirPort Express 802.11n

Versie 7.8.1

• Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of nieuwer. Je vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'.*

• iPhone, iPad: gebruik AirPort-configuratieprogramma 1.3.4 of nieuwer voor iOS 7.1 of nieuwer.

AirPort Express (origineel)

Versie 6.3

* Op Mac-computers met OS X Mountain Lion of Lion gebruik je AirPort-configuratieprogramma 6.3.1. Op computers met Snow Leopard of Leopard gebruik je Airport-configuratieprogramma 5.6.1. Dit biedt ondersteuning voor 802.11n-modellen en de originele AirPort Express.