Jos et voi soittaa tai vastaanottaa FaceTime-puhelua iPhonella tai iPadilla

Tarvitset mobiili- tai Wi-Fi-yhteyden, jotta voit käyttää FaceTimea iPhonella tai iPadilla. Muutoin sinulla voi olla ongelmia seuraavista syistä.

FaceTime-ominaisuuden saatavuuden tarkistaminen

FaceTime-asetusten päivittäminen uuden laitteen käyttöönoton jälkeen

Jos FaceTime-puhelun vastaanottamisessa on ongelmia käyttöönoton jälkeen, päivitä laite seuraavasti:

1. Päivitä laite iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan versioon tarvittaessa.

2. Napauta Asetukset-apissa Mobiilidata. Varmista, että puhelinlinja on päällä. Jos käytät useita SIM-kortteja, varmista, että puhelinnumero, jota haluat käyttää, on valittuna ja kytketty päälle.

3. Napauta Asetukset-apissa FaceTime. Laita FaceTime pois päältä ja takaisin päälle.

4. Napauta puhelinnumeroa, jota haluat käyttää FaceTimessa.

Jos sinulla on Viestit-appiin liittyviä ongelmia uuden laitteen käyttöönoton jälkeen, voit myös päivittää Viestit-apin asetukset.

Nopean yhteyden käyttäminen FaceTimen äänenlaatuongelmien välttämiseksi

Jos mobiiliyhteys tai Wi-Fi-verkko on hidas tai jos muut käyttäjät striimaavat ääntä tai kuvaa samassa Wi-Fi-verkossa, sinulla voi olla seuraavia ongelmia:

• Saat yhteyteen liittyviä varoitusviestejä, tai yhteyden muodostaminen ei onnistu.

• Videopuhelut ovat katkonaisia.

• Näyttö on pimeä.

• Puhelut katkeavat.

Varmista, että sekä sinulla että puhelun vastaanottajalla on nopea Wi-Fi- tai mobiiliyhteys. Jos käytät Wi-Fiä, FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos mikään yllä olevista syistä ei päde sinuun eikä FaceTime-puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen vieläkään onnistu, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta.

2. Jos yrität käyttää FaceTimea mobiiliverkossa, varmista, että Käytä mobiilidataa -asetus on käytössä FaceTimelle. Valitse Asetukset, napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata ja laita sitten FaceTime päälle. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.

3. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.

• Jos näet Odotetaan aktivointia -ilmoituksen, poista FaceTime käytöstä ja ota se sitten uudelleen käyttöön. Lue, mitä tehdä, jos et voi ottaa FaceTimea käyttöön.

• Jos FaceTime-asetusta ei näy, varmista, että kameraa ja FaceTimea ei ole poistettu käytöstä kohdassa Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys > Sallitut apit.

• Varmista, että tiedoissasi oleva puhelinnumero tai sähköpostiosoite on oikein.

4. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika ja ota käyttöön Aseta automaattisesti.

5. Käynnistä laite uudelleen.

6. Päivitä laite iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan versioon.