Jos et pysty ottamaan iMessagea tai FaceTimea käyttöön iPhonessa tai kirjautumaan niihin

Jos haluat käyttää iMessagea tai FaceTimea, apit on aktivoitava iPhonessa. Jos näet virheilmoituksen, kun yrität aktivoida toimintoja, noudata seuraavia ohjeita.

Saatat saada jonkin seuraavista viesteistä aktivoidessasi iMessagea tai FaceTimea:

• Odotetaan aktivointia

• Aktivointi epäonnistui

• Virhe aktivoinnin aikana

• Ei voitu kirjautua sisään, tarkista verkkoyhteys

• iMessage-palvelimelle ei voida yhdistää. Yritä uudelleen.

Lue, mitä tarvitset ennen sisäänkirjautumista

iPhonessa puhelinnumeron aktivointi iMessagen ja FaceTimen kanssa edellyttää tekstiviestipalvelua. Operaattori saattaa veloittaa tästä tekstiviestistä.

Jos näkyviin tulee Verkko-operaattorisi saattaa laskuttaa FaceTimen ja iMessagen aktivointitekstiviesteistä ‑kehote, salli mahdolliset tekstiviestimaksut napauttamalla Laita päälle.

Ota iMessage ja FaceTime pois käytöstä ja käynnistä ne sitten uudelleen

1. Valitse Asetukset > Viestit ja laita iMessage pois päältä.

2. Valitse Asetukset > FaceTime ja laita FaceTime pois päältä.

3. Käynnistä iPhone uudelleen.

4. Laita iMessage ja FaceTime takaisin päälle.

Jos puhelinnumerosi kohdalla ei 24 tunnin kuluttua edelleenkään ole valintamerkkiä Asetukset-apissa

Operaattorin puhelinnumerovahvistuksessa Applelta voi kestää jopa 24 tuntia. Ota yhteys operaattoriisi ja varmista, että pystyt lähettämään ja vastaanottamaan tekstiviestejä, ja odota 24 tuntia edellä lueteltujen vianmääritystoimenpiteiden suorittamisen jälkeen.

Jos iMessage on päällä ja puhelinnumerosi vieressä näkyy pyörivä ratas, laite yrittää automaattisesti vahvistaa puhelinnumerosi. iMessagea ei tarvitse laittaa pois päältä ja takaisin päälle toistuvasti.

Kirjautuminen Viestit-appiin tai FaceTimeen puhelinnumeron sijaan sähköpostiosoitteella

Voit käyttää iMessagessa tai FaceTimessa myös sähköpostiosoitettasi. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi, ja käy läpi kaikki tiliisi liitetyt sähköpostiosoitteet, mukaan lukien se, jonka yrität saada vahvistettua. Jos sähköpostiosoite ei ole oikein, päivitä se. Klikkaa sitten Lähetä uudelleen sen sähköpostiosoitteen vieressä, jonka haluat vahvistaa.

Viestit-apissa käytettävän sähköpostiosoitteen valitseminen:

1. Napauta Asetukset-apissa Viestit.

2. Napauta Lähetys/vastaanotto ja valitse sitten haluamasi sähköpostiosoite.

FaceTimessa käytettävän sähköpostiosoitteen valitseminen:

1. Napauta Asetukset-apissa FaceTime.

2. Vieritä Yhteystietosi FaceTimea varten -kohtaan ja valitse haluamasi sähköpostiosoite.

Jos käytät sekä puhelinnumeroa että sähköpostiosoitetta Viestit-apin kanssa, saatat aloittaa tai vastaanottaa erillisiä keskusteluketjuja samojen henkilöiden kanssa. Määritä puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi ensisijaiseksi tavaksi lähettää ja vastaanottaa viestejä Viestit-apissa.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Jos et pysty kirjautumaan iMessageen tai FaceTimeen Macissa tai iPadissa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.