Perinteisen ääniohjauksen laittaminen pois päältä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten mukautat sivu- tai Koti-painikkeen asetuksia perinteistä ääniohjausta ja Siriä varten iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, voit estää perinteistä ääniohjausta tai Siriä vastaamasta, kun pidät laitteesi sivupainiketta painettuna. Jos sinulla on iPhone 8 tai aiempi, voit estää perinteistä ääniohjausta tai Siriä vastaamasta, kun pidät laitteesi Koti-painiketta painettuna.

Toimi seuraavasti:

1. Valitse iPhone X:ssä tai uudemmassa Asetukset > Käyttöapu ja napauta sitten sivupainiketta. Valitse iPhone 8:ssa tai aiemmassa Asetukset > Käyttöapu ja napauta sitten Koti-painiketta.

2. Valitse jokin seuraavista kohdassa Puhu pitämällä painettuna:

• Siri: Siri vastaa, kun pidät Koti-painiketta painettuna.

• Perinteinen ääniohjaus: Perinteinen ääniohjaus vastaa, kun pidät Koti-painiketta painettuna. Tämä laittaa myös Sirin pois päältä.

• Pois: Et saa vastausta, kun pidät Koti-painiketta painettuna.

Painikkeen painettuna pitämistä koskeva asetus koskee vain sivu- tai Koti-painiketta. Jos käytät kuulokemikrofonia ja se yllättäen aktivoi Sirin tai perinteisen ääniohjauksen, varmista, että kuulokemikrofoni on liitetty kunnolla laitteeseen.

Siri tai perinteinen ääniohjaus voi yllättäen aktivoitua, jos kuulokemikrofoni on liitetty huonosti tai sen liitin on löystynyt, jos johdot ovat rispaantuneet tai jos liitäntään tai kaukosäätimeen on päässyt kosteutta. Jos ongelma jatkuu, yritä käyttää toista kuulokemikrofonia.