Språk

Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iOS-enhet

Du kan använda återhämtningsläget om det inte går att uppdatera eller återskapa din iOS-enhet.

Återhämtningsläget kan behöva användas i följande situationer:

• Om det inte går att uppdatera eller återskapa eftersom iTunes inte känner igen din enhet eller om du får ett meddelande om att enheten är i återhämtningsläge.
  • Apple-logotypen visas på skärmen i flera minuter utan att något förloppsfält visas.
  • Skärmen Anslut till iTunes visas.

Läs om vad du ska göra om förloppsfältet visas på skärmen i flera minuter

Använda återhämtningsläget

I återhämtningsläget raderas och återskapas din enhet, vilket innebär att problemet med största sannolikhet försvinner. Om du nyligen har synkroniserat med iTunes eller iCloud kanske du kan återskapa enheten från en säkerhetskopia när återställningen har slutförts.

1. Stäng av enheten. Om det inte går att stänga av den ska du hålla ner vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt och vänta tills enheten stängs av.
  2. Anslut enhetens USB-kabel till datorn (men inte till enheten).
  3. Håll ner enhetens hemknapp medan du ansluter USB-kabeln till enheten.
  4. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas. Om skärmen inte visas provar du att utföra steg 1–3 en gång till.

USB-kabel som pekar på iTunes-symbolen

iTunes öppnas och följande meddelande visas: ”iTunes har upptäckt en iPhone i återhämtningsläge. Du måste återställa denna iPhone innan du kan använda den med iTunes.”

5. Använd iTunes för att återskapa enheten.

Om din enhet inte visas i iTunes gör du så här för Mac och så här för Windows.

Ytterligare information

Om du startade enheten i återhämtningsläge av misstag startar du om den för att lämna läget. Alternativt kan du vänta i 15 minuter. Då lämnar enheten automatiskt återhämtningsläget.

Senast ändrad: 2014-mar-15