Sprog

Internetindstillinger for Safari på iPhone, iPad og iPod touch

Safari er som standard indstillet til at vise nogle af funktionerne på internettet, f.eks. film, animationer og internetprogrammer. Det kan være en idé at slå nogle af disse funktioner fra for at beskytte dine personlige oplysninger og din enhed mod eventuelle sikkerhedsrisici på internettet.

Hvis du vil ændre sikkerhedsindstillingerne, skal du trykke på Indstillinger > Safari. Du kan få flere oplysninger om Safari i iOS ved at se brugervejledningen.

Sådan slås anti-phishing til

Hvis du vil slå anti-phishing til, skal du trykke på Indstillinger > Safari og slå "Advarsel om bedrag" til. Når funktionen er slået til, vises der en advarsel i Safari, hvis det websted, som du besøger, er et formodet phishing-websted. Hvis du vil slå funktionen fra, skal du trykke på "Advarsel om bedrag" igen.

Phishing er et forsøg på at svindle ved at stjæle dine personlige oplysninger, f.eks. adgangskoder, kontooplysninger og brugernavne. Et bedragerisk websted udgiver sig for at være et lovligt websted, f.eks. en bank, et pengeinstitut eller en e-mailudbyder.

Blokering af cookies

Du kan angive, om Safari skal blokere cookies i iOS 8 ved at åbne Indstillinger > Safari > Bloker cookies og vælge mellem indstillingerne "Tillad altid", "Tillad fra websteder jeg besøger", "Tillad kun fra det aktuelle websted" og "Bloker altid". I iOS 7 og ældre versioner kan du vælge mellem "Aldrig", "Fra tredjeparter og annoncører" og "Altid".

En cookie er en dataarkiv, som et websted lægger ind på enheden. Hvis cookies er slået til, kan webstedet huske dig, når du vender tilbage. Webstedet kan tilpasses dine interesser baseret på eventuelle oplysninger, du har indtastet. Nogle sider virker kun, hvis du accepterer cookies.

Tilladelse af JavaScript

Hvis du vil ændre indstillingerne, skal du åbne Indstillinger > Safari > Avanceret og slå JavaScript til eller fra. JavaScript gør det muligt for webprogrammørerne at kontrollere elementer på siden. En side, som indeholder JavaScript, kan f.eks. vise den aktuelle dato og det aktuelle klokkeslæt eller åbne en ny side i et nyt vindue.

Sletning af oplysninger på enheden

Hvis du vil slette historien og cookies i Safari i iOS 8, skal du trykke på Indstillinger > Safari > Ryd historie og webstedsdata. I iOS 7 og ældre versioner skal du trykke på Ryd historie og derefter Ryd cookies og data.

Hvis du vil rydde andre arkiverede oplysninger i Safari, skal du trykke på Indstillinger > Safari > Avanceret > Websidedata > Fjern alle websidedata.

Hvis du slår privat browser til, kan du gå ind på websteder, uden at det kan ses i historien.

Sidst ændret: 03-10-2014