Koko kirjastoa ei näy, kun olet päivittänyt iTunesin Macissa tai Windows-tietokoneessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos kaikki kappaleet, albumit, soittolistat tai muut sisällöt eivät näy, kun olet päivittänyt iTunesin tietokoneessa.

iTunes kirjaa sisällöt ja soittolistat kirjastotiedostoon. Jos iTunes ei pysty päivittämään kirjastotiedostoa välittömästi iTunes-päivityksen jälkeen, voit huomata tuotujen sisältöjen ja soittolistojen puuttuvan. Ota selvää, miten voit palauttaa iTunes-kirjastosi.

iTunes-kirjaston palauttaminen

Ennen kuin noudatat seuraavia ohjeita, varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.

1. Lopeta iTunes.

2. Siirry iTunes-kansioon, joka sisältää iTunes-kirjastotiedostot:

• Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Siirry > Koti. Avaa Musiikki-kansio ja sitten iTunes-kansio.

• Windows: Siirry kansioon \Users\käyttäjätunnus\Music\iTunes\.

3. Vedä iTunes Library.itl -tiedosto työpöydälle. Lue, mitä tehdä, jos tiedostoa ei löydy.

4. Avaa iTunes-kansiosta Previous iTunes Libraries -kansio.

5. Etsi tiedosto nimeltäiTunes Library VVVV-KK-PP, missä VVVV-KK-PP on päivämäärä, jolloin päivitit iTunesin (vuosi-kuukausi-päivä).

• Jos Previous iTunes Libraries -kansiota tai viimeaikaista VVVV-KK-PP-tiedostoa ei näy, iTunes Library -tiedosto saattaa olla mukautetussa paikassa. Hae tietokoneesta Previous iTunes Libraries -kansio etsiäksesi viimeisimmän VVVV-KK-PP-tiedoston ja jatka sitten vaiheeseen 6.

6. Valitse tiedosto ja paina sitten Cmd + C (Mac) tai Ctrl + C (Windows).

7. Paina Cmd + ylänuoli (Mac) tai Alt + ylänuoli (Windows).

8. Paina Cmd + V (Mac) tai Ctrl + V (Windows).

9. VVVV-KK-PP-tiedoston pitäisi nyt olla kopioituna iTunes-kansioon. Anna kopion uudeksi nimeksi ”iTunes Library.itl” (ilman lainausmerkkejä).

10. Pidä optionäppäintä (Mac) tai vaihtonäppäintä (Windows) painettuna ja avaa iTunes.

11. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, klikkaa Valitse kirjasto -painiketta. Siirry iTunesilla vaiheessa 9 uudelleennimettyyn tiedostoon.

iTunes-kirjaston pitäisi nyt olla palautettu. Jos näet kaikki sisällöt ja soittolistat iTunesissa odottamallasi tavalla, voit siirtää työpöydällä olevan iTunes Library.itl-tiedoston roskakoriin.

Muutokset, jotka olet tehnyt kirjastoosi vaiheessa 5 käyttämäsi iTunes-kirjaston päivittämisajankohdan jälkeen, kuten luomasi uudet soittolistat tai lisäämäsi kappaleet, eivät ehkä näy iTunesissa, ja ne on mahdollisesti luotava tai lisättävä uudelleen.